סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על תאונות עבודה(232)

שאל בפורום תאונות עבודה

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

לפורום זה אין מנהל

רוצה לנהל את הפורום?

צור קשר

10/09/2013 15:21 חן נחמיאס תאונה בדרך הבייתה מהעבודה האם נחשבת לתאונת עבודה? תאונה בדרך הבייתה מהעבודה האם נחשבת לתאונת עבודה?
ביום ראשון לפני שבועיים סיימתי את העבודה כהרגלי ב-16:30. הייתה לי הלוויה והבית העלמין קרוב למקום עבודתי לכן הלכתי ברגל. לאחר חצי שעה שהסתיימה ההלוויה חזרתי לעבודה לקחתי את האוטו ונסעתי הביתה , ובדרך מישהי ניכנסה בי מאחורה... האם זה נחשב לתאונת עבודה??

חן שלום,

התשובה היא חיובית, התאונה נחשבת כתאונת עבודה ותאונת דרכים, כלומר את זכאית לקבל את זכויותיך מביטוח לאומי (יש להחתים את המעסיק על טופס בל 250, ניתן להוריד מהאינטרנט) וגם לדרוש פיצוי מביטוח החובה של הרכב שלך. מומלץ מאוד להיות מלווה בהליך זה על ידי עו"ד אשר ידאג להשיג עבורך את הפיצוי המקסימאלי.

בברכת חתימה טובה,
סיון שטינברג עו"ד

ואם המנהל שלי טוען שזאת לא תאונת עבודה והוא לא רוצה להביא לי טופס 250 מה אני אמורה לעשות? (הוא אומר שהוא משלם לא ביטוח לאומי)

חן שלום,

עליך למלא טופס בל 211 לביטוח לאומי ( הודעה על פגיעה בעבודה ותביעה לקבלת דמי פגיעה) ניתן להוריד מהאינטרנט, ולציין במכתב נלווה כי המעסיק מסרב למלא טופס בל 250 ולבקש מביטוח לאומי שיפנו אל המעסיק וידרשו ממנו למלא.

בברכה,

סיון שטינברג עו"ד

12/09/2013 07:54 דנה השתתפות בתשלום לביטוח לאומי עבור תאונת עבודה השתתפות בתשלום לביטוח לאומי עבור תאונת עבודה
שלום רב

עובדת שלנו נפגעה בדרכה לעבודה ופנתה לביטוח לאומי לקבלת הכספים המגיעים ולה.
בית העסק קיבל מביטוח לאומי השתתפות בסך 12 ימים עבור הכסף שניתן לה
שאלתי האם אני אמורה לקזז את אותם 12 יום מימי המחלה שנצברו לזכותה ? או שאני משלמת עליהם בעצם כפול, פעם אחת לביטוח לאומי ופעם אחת לעובדת המנצלת את ימי המחלה המגיעים לה.

דנה שלום,

כעקרון, אין כפל תשלום, העובדת לא יכולה לקבל גם ימי מחלה מהמעסיק וגם דמי פגיעה מביטוח לאומי, אולם הדרישה שקיבלת מביטוח לאומי להשתתף בתשלום עבור 12 ימים ראשונים היא דרישה על פי החוק ועליך לשלם לביטוח לאומי עצמו אך לא לעובדת.
כמו כן, אינך יכולה לקזז את הימים האלו מהצבירה של ימי המחלה של העובדת.

בברכת חתימה טובה,
סיון שטינברג עו"ד
ככל ושילמת לעובדת בתלוש 12 ימי מחלה והיא קיבלה עבורם גם דמי פגיעה
במידה ושילמת לעובדת בתלוש ימי מחלה ובנוסף היא קיבלה גם דמי פגיעה מאינך משלמת ימי מחלה לעובדת שכן היא מקבלת דמי פגיעה מביטוח לאומי.
דרישת התשלום שקיבלתם מביטוח לאומי עבור 12 ימים שהעובדת נעדרה - היא דרישה הקבועה בחוק הביטוח לאומי

09/09/2013 06:10 צחי אישור כשירות אישור כשירות
אני שלושה חדשים בבית ורוצה לחזור לעבוד אבל בעבודתי מתנים את חזרתי באישור כשירות לעבודה נפצעתי בקרסול והאורתופדיים לא נותנים לי אישור רק לאחר צילום סיטי בעצמות ושלחו אותי לרופא תעסוקתי מה עושים במצב כזה והעבודה רוצה שמתי שאחזור אתפטר מהעבודה

צחי שלום,

על מנת לחזור למקום העבודה לאחר תאונת עבודה, עליך להיבדק ע"י רופא תעסוקתי אשר יקבע אם אתה רשאי לחזור למקום העבודה באופן רגיל או בהגבלות מסוימות או יתכן ויקבע כי אינך יכול לשוב בשלב זה למקום העבודה.

לגבי ההתפטרות- אם תוכל לשוב למקום העבודה ולעבוד באופן רגיל מדוע שתתפטר ? וגם אם תוכל לחזור בהגבלות מסוימות- חובה על המעסיק לאתר לך תפקיד חלופי אשר יתאים למגבלותיך ורק אם לא ימצא תפקיד כזה עליו לפטר אותך ולא אחרת.

במידה והמעסיק ממשיך להתעקש שתתפטר גם לאחר שתקבל אישור רפואי מרופא תעסוקתי אני מציעה לך להגיע לפגישת ייעוץ עם עו"ד הבקיא בתחום בשביל לבחון את המשך הדרך.

המון בריאות,

סיון שטינברג עו"ד

07/09/2013 09:26 הדיל תאונה בעבודה חדשה לאחר חופשת לידה תאונה בעבודה חדשה לאחר חופשת לידה
התחלתי את עבודתי כפיזיוטרפיסטית במקום חדש רק לפני 3 שבועות, וזאת לאחר שהייתי בחופשת לידה בת 6 חודשים, יצוין כי לפני הלידה עבדתי במקום אחר והיו לי תלושי שכר, לפני יומיים החלקתי בעבודה ונפגעתי בכתף ובגב, האם אני זכאית לדמי פגיעה מהביטוח לאומי? ולפי איזה תלושי שכר הם מחשבים את יום העבודה שלי? וגם האם אני יכולה לתבוע את פוליסת הביטוח של מקום העבודה על רשלנות עקב הפגיעה? תודה

שלום לך,

בוודאי שאת זכאית לקבל דמי פגיעה מהמוסד לביטוח לאומי, על המעסיק החדש למלא לך טופס בל 250. דמי הפגיעה יחושבו לפי 3 תלושי שכר אחרונים - 2 של המעסיק הקודם ואחר של המעסיק הנוכחי.

אם החלקת בעקבות רשלנות של המעסיק את בהחלט יכולה לתבוע את פוליסת הביטוח של מקום העבודה, מומלץ מאוד להיות מלווה בהליכים אלו עם עו"ד הבקיא בתחום. אם תרצי משרדי ישמח לסייע לך.

בברכת בריאות וחג שמח,
סיון שטינברג עו"ד

06/09/2013 06:44 לאה כהן תאונת עבודה תאונת עבודה
בתאריך ה 1/8/2013 בדרכי לעבודה מהבית לכיון הרכב נפלתי ושברתי את יד ימין, הגשתי תביעה לביטוח לאומי ונדחיתי על ידם בטענה שנמצאתי עדיין בתחום ביתי הפרטי. יש לציין שאני גרה בבית שיש לו כניסה פרטית וחצר שאני מחנה את הרכב האם זה לא תאונת עבודה? אני עדיין עם גבס ביד ולא יודעת למי לפנות לקבל תשלום למחייתי. מצפה לתשובתך ותודה מראש

לאה בוקר טוב,

תשובתי מתחלקת למספר חלקים:

1. כל עוד נפלת בשטח הפרטי של ביתך - בתוך חצר פרטית מגודרת שרק לך ולבני משפחתך יש גישה אליה אז לצערי הצדק עם ביטוח לאומי ואין מדובר בתאונת עבודה.
על מנת שתאונה בדרך לעבודה תיחשב כתאונת עבודה - על התאונה להתרחש לאחר שיצאת מדלת הבית ומהשטח הפרטי ויצאת לרשות הרבים.
במידה והחצר בו החנית את רכבך בחצר המשותפת לך ולשכנים או בחצר שאמנם שייכת רק לך אך היא פרוצה וכל עובר אורח מהרחוב יכול לעבור בה - אז יתכן ויש עילה וניתן להגיש תביעה לביה"ד לעבודה על ההחלטה של ביטוח לאומי.

2. במידה ואין מדובר בתאונת עבודה - אם את מבוטחת בקרן פנסיה - הפוליסה כוללת גם רכיב של אובדן כושר עבודה ואת זכאית להגיש תביעה לחברת הביטוח ולבקש לקבל גמלה (כ - 75% משכרך).
במידה ויש לך ביטוח מנהלים - בדקי אם רכשת בנפרד פוליסה של אובדן כושר עבודה ואז גם תוכלי לקבל גמלה מחברת הביטוח כל עוד לא תהיי מסוגלת לעבוד.
לתשומת ליבך - ההתיישנות של הגשת תביעה של אובדן כושר עבודה - היא 3 שנים ממועד התאונה, על כן יש לפעול במהירות ולדווח לחברת הביטוח על התאונה.

3. יש לבדוק אם את מבוטחת בפוליסה של תאונות אישיות שגם יכולה להיות רלוונטית למקרה זה, יש לקרוא את הפוליסה.

4. במידה ומסיבה כלשהי אינך מבוטחת בקרן פנסיה או בביטוח מנהלים, את זכאית לקבל מהמעסיק תשלום עבור ימי מחלה ועד למקסימום הימים שצברת.

5. רק במידה ואת לא זכאית לימי מחלה או אין לך מספיק ימי מחלה שמכסים את כל התקופה, את זכאית להגיש תביעה לביטוח לאומי - בגין תאונה רגילה שהיא לא תאונת עבודה או תאונת דרכים, ותהיי זכאית לקבל תשלום עד 90 יום ממועד התאונה. יש למלא את טופס בל 2201 ניתן להוריד מהאינטרנט מאתר הביטוח הלאומי.

מומלץ מאוד להיות מלווה בהליכים אלו ה ע"י עו"ד הבקיא בתחום אשר ידאג כי תקבלי את הגמלה המגיעה לך. אם תרצי, משרדי ישמח לסייע לך בעניין זה בתום החג.

בברכת בריאות וחג שמח,
סיון שטינברג עו"ד

01/09/2013 10:35 אוראל רופא תעסוקתי שאלה רופא תעסוקתי שאלה
הנני עובדת בחברה סלולרית כבר 4 שנים כיום אני בבית כבר כחודש עקב כאבים ביד ימין שלא עוברים גם לאחר טיפול רפואי רופא הפנה אותי לפזיותרפיה ונתן הפנייה לרופא תעסוקתי. השאלה שלי אני רוצה לקבל את תשובת הרופא לפני שמעדכנת את מקום העבודה האם מספיק הפניה מרוםא המשפחה שלי ?? או שחייב להביא הפנייה גם ממקום העבודה?? והשאלה השניה במידה והרופא יקבע כי אינני יכולה להמשיך בעבודתי האם מקום העבודה יהיה מחוייב לפטר אותי ולתת מכתב פטורין כי אני רוצה לחתום אבטלה עד שאמצא עבודה שמתאימה לי תודה!

אוראל שלום,

למעסיק עליך לתת את כל אישורי המחלה שקיבלת וכן את האישור מהרופא התעסוקתי.
אם הרופא התעסוקתי יקבע כי אינך כשירה לעבוד - המעסיק רשאי לפטר אותך לאחר שמימש לך את כל ימי המחלה שצברת במקום העבודה ואז תקבלי פיצוי פיטורים ותוכלי לחתום אבטלה.

במידה והמעסיק יסרב לפטר אותך - את רשאית להתפטר עקב מצב בריאותי לקוי ולקבל פיצויי פיטורים אולם, אז לא תוכלי לחתום אבטלה אלא רק לאחר 3 חודשים. אם את מחליטה לנקוט בצעד זה, מומלץ מאוד שתהיי מלווה ע"י עו"ד הבקיא בתחום אשר ידאג שתקבלי את הפיצויים והזכויות המגיעות לך.

שנה טובה והמון בריאות,

בברכה,

סיון שטינברג עו"ד

האם חייב טופס הפניה ממקום העבודה כדי שרופא תעסוקתי יקבל אותי ,?
( או שמספיק רק מרופא המשפחה ) ?

הקלד את תגובתך

03/09/2013 21:23 אוראל המשך

והאם זה חוקי שהמעסיק יסרב לפטר למרות אישור רופא תעסוקתי ?

אוראל שלום,

כן. המעסיק יכול להוציאך לחופשה ללא תשלום ולהמתין ולראות אם מצבך הרפואי משתפר.
על כן, קיימת לך האופציה כפי שציינתי להתפטר בעקבות מצב בריאותי לקוי.

בברכה,
סיון שטינברג עו"ד

25/08/2013 14:27 דרורית תאונת עבודה תאונת עבודה
שלום אני מורה במסגרת חינוכית שמחזירה נערים עבריינים למסגרות ומועסק כעובד קבלן. המסגרת עצמה שייכת למשרד החינוך ואינה פרטית אך העסקתי דרך חברת קבלן. נפצעתי בעבודה כאשר ספל רותח השפריץ לי על העיניים. האם אפשר לתבוע את משרד החינוך?

דרורית שלום,

ניתן לתבוע את המעסיק רק אם נפגעת כתוצאה מרשלנות של המעסיק.
בכל מקרה, מאחר והתאונה קרתה לך בעבודה את יכולה להגיש תביעה לביטוח לאומי ולקבל דמי פגיעה אם נאלצת להיעדר מהעבודה בעקבות התאונה.

בברכה,

סיון שטינברג עורכת דין לדיני עבודה ולתאונות עבוד'ה

09/08/2013 22:00 אתי כהן סיום יחסי עובד מעביד עקב פגיעה בעבודה סיום יחסי עובד מעביד עקב פגיעה בעבודה
עוזרת בית שלי שנפגעה בעבודה אצל אחד המעבידים שלה - עבדה כל יום אצל מעסיק אחר - והגישה תביעה לתאונת עבודה אשר אושרה לה וכמו כן רופא תעסוקה קבע שאסור לה לחזור לעבודתה לצמיתית - נפגעה בעמוד השדרה. היא אינה עובדת כבר 3 חודשים. כיצד עלי לסיים את יחסי העבודה ביני לבינה ומתי ? אודה על תשובתך

אתי ערב טוב,

תוכלי לפטר אותה לאחר שהיא תסיים לממש את ימי המחלה והיא תשוב לעבודה.
שימי לב כי עליך לעשות לעובדת שימוע וכמובן לתת לה הודעה מוקדמת.

תודה על תשובתך - אולם איזה ימי מחלה אני אמורה לשלם לה אם היא מקבלת כבר מבטוח לאומי בגין התאונה שאירעה לה - והיא לא תהיה כשירה לחזור לעבודה לצמיתות כפי שקבע לה רופא תעסוקה. האם יש כפל תשלומים ? ממני ומבטוח לאומי ? שאלתי בבטוח לאומי אם יש לי השתתפות עצמית כלפי העובדת כפי שנהוג אצל עובדים חודשיים המועסקים אצל מעסיק יחיד - השתתפות של 12 יום במקרה של תאונת עבודה - ונאמר לי כי במקצוע של עובדי נקיון לא דורש הבטוח הלאומי השתתפות עצמית והתשלום בגין הפגיעה חל עליהם מהיום השני לתאונה . לכן לא ברורה לי תשובתך לשלם לה ימי מחלה וגם לערוך לה שימוע - איזה שימוע אם היא מודיעה לי שלא תוכל לחזור לעבודה והיא בת 66 . גם ללא התאונה שלצערי קרתה לה - היא יכולה היתה להתפטר עקב גילה ולהיות זכאית לפיצויים שאינני מתנגדת לשלם לה בהתאם לחוק. לכן , אבקשך לבדוק שוב תשובתך ואשמח אם תודיעי לי מה עלי לעשות . תודה

אתי שלום,

אין כפל תשלום וכל עוד העובדת אינה יכולה לחזור לצמיתות ותמשיך לקבל כספים נוספים מביטוח לאומי (נכה נזקקת וקצבת נכות) את לא צריכה לשלם לה ימי מחלה.

אין צורך לעשות לעובדת שימוע אם היא מחליטה להתפטר בעצמה בעקבות המצב הבריאותי שלה וכן לפרוש בעקבות הגעתה לגיל פרישה וגם במקרה זה עליך לשלם לה פיצוי פיטורים שאני מבינה שאינך מתנגדת לשלם.

ככל והעובדת ותרצה להמשיך לעבוד על אף החלטת הרופא התעסוקתי שעדיין נחשבת בגדר המלצה עליך לעשות לה שימוע.

ראשית תודה על תשובתך עו"ד שטינברג - לא אין לי התנגדות לתשלום פיצויי הפיטורין ואף אתן לה מענק - מתנה היות ושרתה אותי בנאמנות שנים רבות . במידה ותרצה לחזור לעבודה - על אף המלצת רופא תעסוקה שאינה מסוגלת לעבוד בנקיון לצמיתות - מה פירוש לערוך לה שימוע ? מה עלי לומר לה ועל מי תחול האחריות במידה ויקרה לה מקרה דומה בעתיד - כרגע במצב לא טוב ועומדת להגיש תביעה לנכות לבטוח הלאומי למרות שמקבלת כבר קיצבת זיקנה . אודה אם תואילי להדריך אותי אם תקבל קיצבת נכות - האם תוכל לעבוד ולא לפגוע בקיצבת הנכות (אני יודעת שהיא תצטרך להחליט בין ק. זיקנה לנכות ) . אודה על תשובתך והדרכתך . בברכה אתי

אתי שלום לך,

הליך השימוע על קצה המזלג:
ככל והעובדת תתעקש לחזור למקום העבודה, יש לשלוח אליה מכתב זימון לשימוע האומר כי היא מוזמנת לשיחת שימוע תוך מספר ימים בעניין המשך העסקתה אצלך לאור ממצאי הרופא התעסוקתי הקובעים כי אינה יכולה לשוב לעבודתה כמנקה לצמיתות.

בשימוע עצמו עליך להסביר למה את נאלצת לפטר אותה, לתת לה להגיב, אם היא תרצה להביא חוו"ד מרופא אחר אשר יקבע אחרת כי היא כן יכולה לחזור לעבוד.

לאחר השימוע עליך לקבל החלטה אם את מעוניינת שהיא תביא חוו"ד מרופא אחר או לפטר אותה, לאחר קבלת החלטתך עליך לעדכן בכתב את העובדת - אם את נאלצת לפטר אותה או מאפשרת לה להביא לך חוו"ד רפואית הקובעת אחרת.

תחול עליך אחריות אם תקבלי אותה בחזרה לעבודה מבלי שהיא נתנה לך חוו"ד רפואית כי היא רשאית לחזור לעבודה ו\או אם כתוצאה מהתרשלותך תיגרם לה פגיעה נוספת - כגון: שלא אפשרת לה סביבת עבודה בטוחה, למשל סיפקת לה סולם ישן ולא בטוח וכו'.

לגבי להמשיך לעבוד ולא לפגוע בקצבת הנכות או הזקנה - ניתן לעבוד עד סכום מסוים והסכום נקבע לפי פרמטרים מסוימים, לפיכך, אני ממליצה לך להפנות את השאלה לפורום ביטוח לאומי שלנו או לפנות לביטוח לאומי עצמו בשאלה.

ראשית אין מילים בפי להודות לך עו"ד שטינברג סיון על תשובותיך הברורות והמלומדות. אני מעריכה זאת מאד. לידיעתך , אני לא פיטרתי את העוזרת שלי - היא זו שאמרה לי שאיננה מסוגלת לחזור בשלב זה ושאדאג לי לעוזרת אחרת. אני גם נמצאת אתה בקשר יום יומי - היות והיינו כבר כמו משפחה. היא זו שמבקשת את עזרתי בפניה למוסד לבטוח לאומי ואני מעונינת לעזור לה במידת האפשר כי היא מתקשה בכתיבה והבנת החוק ואני לא רוצה שהיא תקופח כי מצבה הכלכלי בבית הוא בכי רע. אז לפחות אם אין בריאות שתהיה לה הכנסה כל שהיא אם תעבור את הוועדה הרפואית של הבטוח הלאומי ויקבעו לה אחוזי נכות במידה כזאת שתוכל לקבל קיצבת נכות כתוצאה מפגיעה בעבודה (לא מנכות כללית זאת זה איננה יכולה לקבל היות ומקבלת כבר ק. זיקנה) . מכל מקום כל מעסיקיה לא התנגדו לשלם לה את המגיע לה בגין סיום עבודתה ועוד בדרך כזו של פגיעה בעבודה . אני מודה לך ומאחלת לך שנה טובה מתוקה ובריאה שזה הכי חשוב בכל גיל ! תבואי על הברכה.

הקלד את תגובתך

18/08/2013 11:04 מזל תאונת עבודה תאונת עבודה
בס"ד
עובדת שהתחילה במקום עבודה ולאחר 2 ימי עבודה .החליקה על הרצפה. האם זכאית היא לתשלום עלתאונת העבודה ?

מזל שלום,

על המעסיק לשלם על יום התאונה בשיעור מלא, את יתר הימים ועד 90 ימים מיום הפגיעה העובדת זכאית לקבל מהמוסד לביטוח לאומי ובשיעור של 75% משכרה לפני התאונה, ולשם כך עליה להגיש תביעה להכרה בתאונה כתאונת עבודה ולתשלום דמי פגיעה (טופס בל 211 ניתן להוריד מהאינטרנט) למוסד לביטוח לאומי.

18/08/2013 08:18 אסף נכות מתאונת עבודה נכות מתאונת עבודה
לאחר תאונת עבודה נגרם לי נזק לעמוד שדרה מותני
נאלצתי לעבור ניתוח קיבוע בחוליות l4-l5
נקבע לי נכות כללית זמנית
איך ניתן לתבוע תאונת עבודה והאם זה כדאי?
אשמח לתשובה

אסף שלום,

אני מבינה שאתה כבר מצוי באמצע הליך לקביעת נכות בביטוח לאומי ? האם אתה מיוצג, מומלץ מאוד להיות מיוצג בייחוד בפגיעה רצינית כמו שלך ע"י עו"ד הבקיא בתחום.

האם כוונתך להגיש תביעה כנגד המעסיק בגין תאונת העבודה ? אם כן, יש לבדוק אם הפגיעה נגרמה לך בעקבות רשלנותו של המעסיק שלך. אני זקוקה לפרטים נוספים - אתה מוזמן לכתוב לי כאן או ליצור עימי קשר דרך פרטיי באתר.

המון בריאות!