סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על דיני חוזים(510)

שאל בפורום דיני חוזים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

לפורום זה אין מנהל

רוצה לנהל את הפורום?

צור קשר

18/01/2020 17:11 יוסי אני גר בדירה שנה שלמה והרצפה של זה מעץ אני בדיוק עוזב ובעל הדירה טוען שאני צריך לתקן על חשבוני, אני גר בדירה שנה שלמה והרצפה של זה מעץ אני בדיוק עוזב ובעל הדירה טוען שאני צריך לתקן על חשבוני,
אני גר בדירה שנה שלמה והרצפה של זה מעץ אני בדיוק עוזב ובעל הדירה טוען שאני צריך לתקן על חשבוני, איזה חלק של 20 סנטימיטר התקלף ונגרם משימוש בלאי סביר ולא על ידי במזיד, הוא טוען שאני צריך לשלם לו על זה, אני אמרתי לו שבסעיף 9 בחוזה כתוב ששימוש סביר בלאי סביר כמו במקרה שלנו אני לא צריך לשלם לו, השאלה שלי האם הוא צודק או אני? כי הקילופים הקטנים שנגמרו הם היו נגרמים בכל מצב כי זה מהתיישנות הדברים, האם אני צריך לשלם לו עליהם או לא?

מדובר בשאלה של פרשנות של מצב עובדתי (אם כתוצאה מבלאי סביר או לא).
זה לא שאלה שניתן לענות עליה בפורום הזה.

14/01/2020 07:59 דליה פור האם ניתן להגיש תביעה רק נגד חלק מרוכשים בחוזה מכר? האם ניתן להגיש תביעה רק נגד חלק מרוכשים בחוזה מכר?
חתמתי על הסכם למכירת 4 כרטיסים למשחק כדורגל לשני רוכשים (באותו הסכם, 3 כרטיסים לאחד וכרטיס אחד לאחר). לאחר החתימה על החוזה, הודיע אחד מהם שאינו מעוניין בכרטיסים, ניתק קשר ולא עונה לפניותיי. השני מבחינתו אומר שהוא עדיין מעוניין בכרטיס (אני לא מעוניינת למכור כרטיס אחד בלבד).
האם ניתן להגיש תביעה רק כנגד אחד מהרוכשים או שעלי להגיש תביעה כנגד שניהם?
תודה רבה

צריך כמובן לראות את תנאי ההסכם, אך כעקרון צריך לתבוע רק את הצד המפר.

13/01/2020 11:52 אבינועם פתאל ערבות- תוקף וביטולה ערבות- תוקף וביטולה
שלום, אני הייתי זכיין ברשת עד לשנת 2016, לאחר כ3 שנים שבאים פרשתי מהרשת, כיום אני בהליך פש"ר.
לאחר 3 שנים מעזיבתי את הרשת הרשת דורשת מהערבים את חובי לרשת
האם יש תוקף לערבות? האם הערבים יכולים לטעון כי הרשת "ישנה"?או שמה ערבות זה חובות ללא תנאים וללא זכויות?

א- יש לבחון את תנאי הערבות.
ב- יש לבחון את תנאי ההסכם לפיו ניתנה הערבות.

עובדת היותך בהליך פש"ר לא מפקיע, על פניו, את ערבותם של אחרים שניתנו לטובתך. להיפך. לרוב זה נועד בדיוק למקרים כאלה, בו החייב לא מסוגל לפרוע את חובו.

12/01/2020 22:19 מאור הרמן תקפות הסכמה שבע תקפות הסכמה שבע"פ
שלום רב,
האם הסכם בע"פ בנוגע לסאבלט (השכרת דירה ע"י השוכר לאדם שאיננו צד בחוזה השכירות) תקף משפטית כשלעצמו, גם אם בחוזה השכירות מצוין כי אסור לשוכר לעשות זאת?
תודה.

אין מניעה שהסכם שכירות יעשה בע"פ.

09/01/2020 23:09 איתן ודס מתווך שמסר פרטים לא נכונים מתווך שמסר פרטים לא נכונים
שלום וברכה,
חברת תיווך להשגת הלוואות החתימה אותי על חוזה שמיפה לה כוח להשיג עבורי הלוואה ומחייב אותי בדמי עמלה אם אסרב לקחת הצעת הלוואה לאחר שהם השיגו לי הצעה כזאת.
כאשר הובאה לי הצעה מטעמם ראיתי כי הם מסרו פרטים לא נכונים אודות הכנסתי ועבודתי שאינם תואמים את המידע שמסרתי להם.
השאלה היא האם אני בכל זאת מחויב כלפיהם? תודה

יש משתנים רבים שיכולים להשפיע על התשובה לשאלה הזו.

בלי לדעת את כל הנסיבות ואת נוסח ההסכם, לא ניתן להשיב.

בנוסף, יש גם לבחון את תחום הפעילות של החברה (אותו ניתן ללמוד מלשון ההסכם), אם הוא חוקי, ומה הכללים החלים עליו.

מומלץ להתייעץ עם עורך דין שעוסק בדיני צרכנות.

02/01/2020 12:52 שני יציאה מחוזה יציאה מחוזה
חוזה לחנות במתחם מסחרי חדש, נחתם ל- 3 שנים.
החנות ממוקמת בקומה השניה של המתחם.
כשבאנו לחתום חוזה הבטיחו לנו שיפתחו חנויות נוספות ונקבו בשמות של רשתות מצליחות והביאו לנו הדמייה של כל הקומה עם החנויות שאמורות להפתח, אך בפועל לאחר שנה וחצי הקומה ריקה מחנויות, אנשים לא מגיעים והמתחם לא מצליח להביא שוכרים/רשתות, אי לכך העסק שלנו נמצא בהפסדים ולא מצליח להתרומם.
אשמח לדעת האם יש דרך לצאת מהחוזה מבלי להפר אותו?
תודה רבה!

יש לבחון את ההסכם ולהבין את כל הנסיבות על מנת להשיב על כך.
מומלץ להתייעץ עם עורך דין.

01/01/2020 18:21 שחף סויסה האם הסכמה בוואטסאפ נחשב כמו זכרון דברים. האם הסכמה בוואטסאפ נחשב כמו זכרון דברים.
מישהי התחייבה לי שהיא סוגרת
אצלי דירה והתעקשה שלא אראה לאף אחד אחד את הדירה. משכה אותי שלושה שבועות ולבסוף הבריזה.

באופן עקרוני יש פעמים שניתן לראות בהתכתבות בווטסאפ כהסכם מחייב, אך זה תלוי נסיבות רבות.

25/12/2019 13:34 ניר שאלה בדיני חוזים שאלה בדיני חוזים
בין השנים 2015 ועד היום אני עובד בחברת פלאפון(אני עובד עם קביעות).
במהלך החצי שנה האחרונה אני וחברה דנו בנושא סיום העסקה "מרצון" לאור התרחשויות לא נעימות שהתרחשו בזמן העסקתי (התעמרות בעבודה, פגיעה בשכר המגיע לי כחוק ועוד)ומפה שלאור העובדה שלא עבדתי במשך תקופה עקב אובדן כושר עבודה מלא וחלקי במהלך השנתיים האחרונות אשר מגביל גם במספר שעות העבודה היומיות הנדרשות ועל כן נתבקשתי לשבת בבית לסירוגין עד למציאת פתרון לטענותיי ובכך לסיים את כל הטענות, ההליכים וכן העסקתי בחברה גם כן.
לאחר משא ומתן במשך חודשים רבים בהם אני והחברה העלנו את טענותינו נקבעה פגישה מסכמת ובמהלך השיחה סוכם כי אין הסכמה בנוגע להתייחסות החברה לטענותיי אשר הפנתי במשך תקופה ארוכה וכל זה כאשר הוצגו ראיות ועל אף עובדה זו מכחישה החברה את כל טענותיי, לאור "הפגישה המסכמת" ולאחר שיחה ארוכה שכללה נציג מטעם משאבי אנוש, ההנהלה והוועד ביקשתי לחשוב על הדברים.
עם סיום הפגישה נשלח אלי הסכם סיום העסקה ובו דף וויתור זכויות עקב "מענק פרישה" כתוספת למה שמגיע לי כעובד ובגובה של עשרים אלף שקלים בהס"כ ומחולק מ 4,000 שקלים ימי הודעה מוקדמת ו16,000 אלף שקלים כ-"מענק מיוחד".
לאחר מחשבות רבות ולאחר רצון טוב לסיים את ההליך ולקבל כספים המגיעים לי (קרן פנסיה, פיצויי פיטורין, ימי הודעה מוקדמת וכו') והכסף אשר מגיע בהסכם שנכרת בנינו שכן חתמתי על החוזה בתוספת הערה "חוזה זה נחתם תחת מחאה או/ו לחץ וחתימתי כפופה לבדיקה משפטית ככל ואדרש".
חתימתי מהווה גמירות דעת וההערה נרשמה לאור התנהלות החברה שידה על העליונה כמעסיק שמכתיב את סדר הדברים ולפי קצבו ועל כל העולה על רוחו.
לאחר כשלושה ימים החברה הודיע כי חוזרת בה מההסכם ומבקשת שאשוב לעבודה במידי שכן היעדרות מהווה הפרת משמעת.
בהמשך להודעת ההנהלה טענתי כי החברה אינה יכולה לחזור בה מההצעה ובטח לאחר "משא ומתן" ממושך של כחצי שנה ובין זמנים אלו גם ישבתי בבית, היות וישנה הצעה שנשלחה אלי במייל אישי תוך כדי בקשה בהולה לחתום על ההסכם וזאת לאחר עיכובים וכשלים מצד החברה – הליכים בירוקרטים הגרמו לי להפסדי שכר (יש הודעה ממנהלת משאבי אנוש שמבינה ששגתה בשהות הזמנים) ומעל כל זה בוודאי שחתימתי על ההצעה מהווה קיבול להצעתם וזאת לאחר מספר ימים של מחשבה ובכך החתימה מהווה גמירות דעת וקבלת ההסכם ללא שום שינוי מהותי למעט הערה משפטית .
לאחר מספר שעות ולאור תשובתי להפרת הסכם החברה - נציגה מטעם ההנהלה ציינה כי חברת פלאפון חוזרת בה מהסכם וזוהי תשובתה סופית לאחר בדיקה חוזרת בנוגע לעמדתה של החברה, קרי מפרים את ההסכם, הסברתי לה שזה הפרה יסודית ובכל זאת זה המענה/תשובה שקיבלתי.
בנוסף לדברים האמורים טענתי שככל והחברה לא מכבדת את ההסכם ודרשה ממני באופן גלוי לשבת בבית מיום "השיחה המסכמת" לאחר משא ומתן ממושך בנוגע להמשך תפקידי בחברה וכמוזכר לעיל יש לשלם לי בגין הזמנים שישבתי בבית בהתאם לדרישת החברה וזאת על אף שביקשתי לחזור לעבודה בזמנים אלו!
שכן עת שישבתי בבית ממתין להתייחסות החברה לא שולמתי בגין זה ומפה שיש הלנת שכר החל מיום 22.10.2019 ועד ליום 22.12.2019(יום הודעת החברה לביטול החוזה).
ביום 22.10.19, התקיימה השיחה – שיחה שהתקיימה לשמוע את כל טענותיי.
ביום 04.12.2019, התקיימה שיחה נוספת "שיחה מסכמת" – שיחת סיכום לטענותיי וחוזה מוכן לחתימתי וסיום העסקתי.
ביום 19.12.2019, נשלח החוזה כאמור חתום להנהלה.
ביום 22.12.2019, הודיע ההנהלה כי לא מקבלת את החוזה וחוזרת בה וזאת מבלי לתת אפשרות לתקן את הטעות ככל שראו לנכון עקב ההערה שרשמתי "חוזה זה נחתם תחת מחאה או/ו לחץ וחתימתי כפופה לבדיקה משפטית ככל ואדרש".
בנוסף לדברים האמורים חברת פלאפון מחויבת לשלם לי שכר בגין הזמן שישבתי בבית לדרישתם והרי שממילא לא שולם לי תשלום ומועד תשלום שכר עבור חודש נובמבר ודצמבר חלפו(אלו זמנים שאמרו לי מפורשות לא להגיע לעבודה יתר החודשים במסגרת משא ומתן היה באופן מטושטש).
נתבקשתי לא להגיע לעבודה עד להסכם סיום העסקה שהופר בסופו של יום ולטענת החברה הם לא הפרו ואין הפרה היות וזה "טיוטה מבחינתם"(אחרי מספר פגישות ומשא ומתן של כחצי שנה).
עוד יודגש כי אני עובד במחלקת מכירות ומפה שהשכר בפועל תמיד גבוה מהמינימום אך גם את המינימום בקושי החברה מוכנה לשלם ולשיטתם ישלמו לי בגין הזמן הזה "לפנים משורת הדין" וזאת רק למשך חודש ושבוע בלבד.
לא למותר לציין, כי בכל הזמן הזה כלל הגורמים בחברה מיודעים, החל ממשאבי אנוש - ההנהלה וכלה בוועד עובדים שמסתמן כי אינו לוקח צד או פועל עקב ההתנהגות הדורסנית של החברה ובשונה מחובתם הסטטוטורית בחוק.
בעקבות הדברים האמורים חברת פלאפון מלנה את שכרי ומפרה הסכם ולכן אני מבקש את עזרתכם לברר את עניין החוזה והלנת השכר.
אבקש שני דברים להבין:
1. במצב דברים אלו מתקיים הלנת שכר? ואם כן ממתי ההלנה מתחילה בפועל?
2. האם בוצע הפרה יסודית של ההסכם/ האם הם יכולים לחזור בהם מהסכם?
אקדים בברכת חג שמח ואודה על פועלך הטוב והמהיר
בברכה,

השאלות העולות הן בתחום דיני עבודה.
מומלץ להתייעץ עם עורך דין שמתעסק בכך.

23/12/2019 18:57 חביב כהן חיוב נוסף בגין זיכו נמוך חיוב נוסף בגין זיכו נמוך
הזמנו כרטיסי טיסה לחול דרך אשת טורס, יום למחרת התחרטנו וביקשנו לבטל אמר לנו שזה כרוך בדמי ביטול של 320 דולר לאדם, ולשלוח מייל שמכיר בדבר לשון המייל הנשלח ״ אנחנו כהן ליליה וחביב כהן מבקשים לבטל עסקה בגובה 320 דולר לאדם תודה״ בטלפון נאמר שינסו לבוא לקראתנו בפועל חייבו אותנו בסכום מלא של 2160 דולר ולאחר חודש קיבלנו החזר של 2048 דולר, היום 3 חודש לאחרי החיוב הראשון יצרו איתנו קשר ואמרו שהזיכוי הנמוך נעשה עקב טעות אנוש ושהם מבקשים שנשלים להם את דמי הביטוח בעוד 528 דולר, האם זה חוקי?

צריך לראות את תנאי הכרטיס בנוגע לביטולים, ולבחון זאת מול חוקי הצרכנות הרלוונטיים.

22/12/2019 15:24 אנונימי דמי שמירה במכללה דמי שמירה במכללה
שלום,
אני סטודנט במכללה כלשהי, במסלול של הסבת אקדמאים - בו אנו מגיעים למכללה רק ליום אחד או יומיים מקסימום בשבוע.
המכללה מחייבת אותנו באגרות על דמי שמירה בסכום מסוים - בדיוק כמו שמשלמים הסטודנטים "הרגילים" שמגיעים מדי יום למכללה.
האם זה חוקי ותקין? מדוע אין דיפרנציאציה בין הסכומים? מדוע אנו צריכים לשלם את אותו הסכום?
תודה.

מציע להתייעץ עם עורך דין שעוסק בדיני חינוך, אולם על פניו לא נראה לי שיש הצדקה לעשות דיפרנציאציה בסכומים, כאשר נתונה לכל הסטודנטים הזכות להיות במכללה מתי שהם רוצים.

עורכי דין מובילים בפורום דיני חוזים

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

עו"ד דקל קרבר

"נשמח לספק לכם שירותי ייצוג מקצועיים ולהשיג את התוצאות הטובות ביותר תוך דגש על שירות מסור ומקצועי..."

גב' פנינה אריאלי

"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."