הליך פיטורים שרירותי ופגום
עופר שלום,
אתה בהחלט רואה את התמונה בצורה נכונה. אכן מדובר כאן בשימוע שאיננו בהתאם לכללים.
עליך גם לזכור שלא זומנת כראוי לשיחת השימוע אולם יחד עם זאת הייתה שיחה קודמת בה נדרשת לעשות את הדברים.
זה מצב גבולי אולם כפי שבית הדין יכול לא לקבל את גרסתך, הוא גם יכול לקבל אותה.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
הפרשה לפנסיה
ככל שהעבודה בסופי שבוע היא חלק אינטגרלי צריך להפריש על כל הסכום.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
האם חובת המעביד לבטח
שאל בפורום ביטוח
תביעה
פיטורים בטלפון אינם כדין ועל כן אתה יכול לתבוע.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
פיטורים בטלפון אינם כדין ועל כן אתה יכול לתבוע.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
פיצויים- הרעת תנאים
טל שלום,
זו בעיקר שאלה של פרשנות.
התיאור שלך מסתמן כהרעת תנאים, אולם הרעת תנאים היא פרשנות של בית הדין, ובמקרה שלך היא פרשנות קשה שכן, במוקדי תמיכה שינויי הסמכויות אינם תמיד מהווים בהכרח הרעת תנאים.
יחד עם זאת, אם את סוברת שהגעת למבוי סתום שלחי מכתב למעסיק בו את את טוענת כי העבודה החדשה הינה הרעת תנאים ואת מבקשת את העבודה הקודמת. אולי המעביד יסכים ובכל מקרה זה ייתן לך פתח להתפטרות בדין מפוטרת ולתביעה עתידית.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
פיטורין בהריון עקב החלפת זכיין
התמ"ת יעשה עבורך את העבודה לגבי אם יתיר אם לאוו את הפיטורים.
עד לאותו מועד את אמורה לעבוד כרגיל.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
הזכיין הנוכחי מסיים את עבודתו בסניף ב1.5 והזכיין החדש שמחליף אותו החליט שלא להעסיק אותי (ואני יודעת שהוא מנהל מו"מ עם שאר העובדות לגבי המשך העסקתן).
1.האם אני יכולה להמשיך לעבוד בסניף גם כשהזכיין הנוכחי(הבוס שלי) סיים עבודתו ולא נוכח בסניף?יהיה עליו להמשיך לשלם לי משכורת עד הלידה.
2.היכן עומדת האחריות של החברה עצמה שמעסיקה את הזכיינים?האם עלייה לדרוש מהזכיין החדש להעסיק אותי ולשאת בכל ההתחייבויות?
תודה על תשובתך
1. אני לא כל כך יודע במה הזכיין שאצלו את עובדת עוד מתעסק אולם הוא חייב להמשיך להעסיקך עד החלטה אחרת בתמ"ת אולי אפילו בחברה אחרת שלו.
2. לזכיין החדש אין כל אחריות לגבייך והוא אינו מחוייב להמשיך ולהעסיקך.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
הייתי פונה לייעוץ אישי באתר על מנת לקבל ליווי טוב יותר לעניין.
קצבת זקנה
תשאלי בפורום ביטוח לאומי
לא עשיתי דבר
טל שלום,
חיוב עובד בקנסות יכול להיות אך ורק אם הדבר מופיע בהסכם העבודה של העובד.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
קנס עבור ביטוח מנהלים
תשאלי בפורום ביטוח
ההבדל בין כח אדם לחברת השמת עובדים....
ואדים זו שאלה גדולה וקשה מדיי אבל מדובר בשני דברים שונים, בעיקר לאור העובדה כי חברת כוח האדם מעסיקה את העובד למשך 9 חודשים בעוד חברת ההשמה רק מעבירה את העובד.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
"משרדנו שם לו למטרה להעניק לכל אחד מלקוחותיו שירות נאות, יחס אישי, ואת מלוא תשומת הלב הראויה..."
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
"לוחמת על זכויות לקוחותיי ללא פשרות, כאשר לנגד עיני כל העת טובתם האישית בלבד..."
