סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על דיני עבודה(4,114)

שאל בפורום דיני עבודה

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

לפורום זה אין מנהל

רוצה לנהל את הפורום?

צור קשר

12/05/2013 21:28 אביב הפסקת עבודה הפסקת עבודה
שלום רב,
לפני כחודש המעביד ואני הסכמנו על הפסקת עבודה בנינו (ללא שימוע) במכתב שחתמנו שני הצדדים המעביד התחייב לשלם לי פיצויים וכד'.
בנוסף התחייב המעסיק לכתוב לי מכתב שיתקבל בביטוח לאומי לצורך אבטלה (לצערי סעיףזה לא נכתב בהסכם, אלא בע"פ).
אני אמורה להפסיק את עבודתי בפחות מחודש והמעסיק שלי מוכן להוציא לי מכתב כזה רק בתום עבודתי.
שאלתי האם המעסיק פעל באופן חוקי? האם לסמוך על מילתו? כיצד יכולהלהיות בטוחה כי אני יקבל את הפיצויים והאבטלה?

המעסיק פעל באופן חוקי, שכן הדברים הם בהתאם לדין.
לגבי הפיצויים, אמרת שהדבר כתוב.
לגבי האבטלה ככל שזה לא יעשה זו מילה כנגד מילה.

אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה

12/05/2013 07:08 גילי מעסיק טוען שיש טעות בחישוב ימי החופשה מעסיק טוען שיש טעות בחישוב ימי החופשה
הי: חוזה העבודה שלי מוגדר 8:00-15:00 78% משרה ו 21 ימי חופשה בשנה.
המעסיק שלי טוען שנעשתה טעות באופן חישוב ימי החופשה ולמעשה כיוון שאני מוגדרת 78% משרה כך גם ימי החופשה הם פועל יוצא של האחוזים ולכן אני זכאית למעשה ל 16 ימי חופשה בשנה. הוא רוצה לבצע תיקון רטרואקטיבי החל מתחילת עבודתי בחברה. דהיינו 6 שנים אחורה. הוא טוען שטעות נעשתה מתחילה והחישוב לא נעשה נכון וכעת יש לשנות לאורך כל השנים. בחישוב החדש יוצא שאני חייבת לחברה 7 ימי חופשה בעוד כרגע (לפני גילוי הטעות) יש לי 19 ימי חופשה בזכות.
האם זה חוקי?????

גילי שלום,
ככל שהתיקון הוא בהתאם לחוק, למעביד יש זכות לתקן תשלום ביתר אותו הוא משלם.
בכל מקרה, שים לב שיש התיישנות של 3 שנים לעניין ימי חופשה, ועל כן, לכל היותר, הוא יכול לתקן 3 שנים אחורה.

אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה

13/05/2013 04:24 לימור הסבר

בוקר טוב,
אני מצויה באותו מ צב ואני לא מצליחה להבין למה הכוונה למשפט "ככל שהתיקון הוא בהתאם לחוק" - הכוונה לכך שתשלום ימי החופש נעשה בצורה חוקית על פי הקרטריונים לתשלום ימי חופשה? ומה עם החוזה? האם ניתן להפר חוזה
בעיניי זו הפרת חוזה, ככל שהחוזה מתייחס כולו ככולו בשכר ובשעות העבודה לפי אחוזי המשרה שלי, כך גם ימי החופש בצורה הגיונית מתייחסים לכך. הלא כן?
כל עוד לא מצויין אחרת בחוזה..

אנא דעתך.

תודה מראש.

פספסת את אמירתך שמדובר בחלק מחוזה העבודה שלך.
את בהחלט צודקת, וככל שההסכם מטיב עימך הוא מחייב ולא ניתן לשנות בדיעבד דברים, בגלל שהחוזה איננו תואם את החוק. גם המשכורת שלך איננה משכורת מינימום והמעביד לא יכול היום לבוא ולומר אני רוצה לקזז.
בהחלט מדובר בהפרה של החוזה שכן החוזה דיבר על שעות עבודה ביום ובעקבותם ימי חופשה, ללא כל קשר להיקף עבודה.

אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה

13/05/2013 09:20 מפוטר פיצוי לפיטורין שלא כדיו פיצוי לפיטורין שלא כדיו
שלום. קיבלתי הודעת פיטורים מפתיעה בטלפון ממנהלי, בזמן שהייתי בחופשת מחלה, ללא שימוע ללא אזהרה ללא הזכות להגיב והגרוע מכל-ללא הסבר או נימוק. ההתנהלות של החברה תמיד היתה כזו זה כלל גם אי מתן הסכם או איזשהו כתב המפרט טת תנאי העבודה למרות בקשות חוזרות שלי לכך לאורך חודשים רבים.

איזה סכום פיצוי מקובל לתבוע בשל פיטורין שלא כדין ואיזה לגבי אי מתן הסכם עבודה?

תודה על המענה

ראשית, אמליץ לך לפנות ליעוץ אישי באתר לבחון את הפעולות אותן תוכל לנקוט נגד המעביד.
שנית, סכום הפיצויים תלוי בחומרת המקרה אולם נע בין משפר משכורות בודדות ועד 10 משכורות ויותר.

אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה

13/05/2013 09:23 שולמית אטדגי כותרת השאלהמחלת מקצוע כותרת השאלהמחלת מקצוע
קבלתי סרוב להכיר במחלתי מביטוח לאומי אני שוקלת באם להמשיך עם התביעה בבית דין לעבודה ברצוני לדעת אם אפנה באמצעות עורך דין לבית הדין ולא אצליח האם אחוייב בהוצאות המשפט מדובר במחלההקשורה לסביבת עבודה

לרוב בתי הדין באופן כללי לא פוסקים הוצאות כנגד עובדים, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בערעור על החלטות של המוסד לביטוח לאומי.

אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה

לרוב בתי הדין באופן כללי לא פוסקים הוצאות כנגד עובדים, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בערעור על החלטות של המוסד לביטוח לאומי.

אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה

12/05/2013 11:36 יוליה הפסקת עבודה וזכאות לפיצויים הפסקת עבודה וזכאות לפיצויים
שלום רב,
לאחרונה סיימתי את עבודתי לאחר שנתיים בחיפה עקב מעבר דירה לפרדס חנה (מעל 40 ק"מ).
בנוסף, החל מחודש דצמבר האחרון, הבעלים של מקום העבודה הצהיר בפני העובדים כי החברה צפויה להמכר ושעתידנו בה אינו ידוע. לדבר זה כמובן היה משקל רב ונוסף על שיקולי עזיבתי.

לפני התפטרותי, התייעצתי עם עורך דין אשר הסביר לי מפורשות שמעבר דירה מעל 40 ק"מ בלבד הינו עילה מספקת לקבלת פיצויים ממקום העבודה. ועל כן, כך הצהרתי כאשר נתתי את סיבתי להתפטרות (לא ציינתי במכתב ההתפטרות את נושא מעבר הבעלות על מקום העבודה).

לאחר שבתלוש האחרון לא נוספו תשלומי פיטורין, נמסר לי בהנהלת החשבונות של מקום העבודה כי זוהי אינה עילה מספקת לקבלת הפיצויים.

חיפוש באינטרנט הוביל אותי לתשובות שונות ואינני יודעת מה עושים. מספר שאלות:
1. מי צודק ומה עושים בכל מקרה? למי עליי לפנות?
2. במידה ואכן זוהי אינה עילה מספקת אז האם לעורך הדין עימו התייעצתי אחריות כלשהי? שכן הייתי שוקלת בשנית את עזיבתי.

יוליה שלום,
פיצויים בשל מעבר דירה איננה דבר אוטומטי וצריך לפעול בהתאם ללשון החוק (ישוב פיוח או בעקבות נישואים לבן זוג). פרדס חנה איננה אחד הישובים בחוק, ועל כן, ככל שזה לא לצורך מעבר בדין נישואים, לא תהיי זכאית לפיצויים.
אני לא יודע איזו התיעצות זו הייתה, אולם ככל ועוה"ד העניק יעוץ בהתאם לדין, הוא אחראי לדבריו כמובן.

אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה

תודה רבה על תשובתך,
אינני יודעת מה זה ייעוץ בהתאם לדין. שוחחתי עם העו"ד בטלפון והסברתי לו את פרטי המקרה הוא הקריא לי ציטוט מאיזשהו ספר שעל פיו עצם המעבר למרחק העולה על 40 ק"מ היינו מספיק.
לאחר שקיבלתי את התשובה מהנהלת החשבונות פניתי שוב לאותו העו"ד והוא התעקש שמה שהוא מסר לי הוא הנכון והפנה אותי להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.
אשמח לשמוע את דעתך מה עליי לעשות?
תודה.

אם וככל שמדובר היה ביעוץ, שעוה"ד הבהיר כי מדובר ביעוץ וניתן תשלום (או סוכם כי מדובר ביעוץ ללא תשלום), אז אכן מדובר ביעוץ.

אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה

13/05/2013 10:18 אורנית מעסיק לא העביר כסף לביטוחים בזמן שמירת הריון וחופשת לידה מעסיק לא העביר כסף לביטוחים בזמן שמירת הריון וחופשת לידה
שלום רב
אני התחלתי לעבוד ב 11.9.2011 הודעתי על ההריון שלי ב 2.2.2012 ויצאתי לשמירת הריון ב 4.5.3012 מאושרת על ידי ביטוח לאומי
ילדתי ב 10.9.2012 ויצאתי לחופשת לידה והערכתי אותה עד מרץ 3 חודשים ללא תשלום כמובן
היום כשאני מדברת עם הביטוח מסתבר שהמעסיק לא העביר תשלומים עבור הביטוחים מרגע היציאה שלי לשמירת הריון
האם זה חוקי מה שהוא עשה? הוא אומר שמותר לו לא להעביר וזה נתון לשיקולו כיון שלא עבדתי חצי שנה ברגע ההודעה על הריוני...
מה החוק אומר אשמח לדעת תודה

ככל שמדובר בתשלומי הפנסיה המעביד חייב לשלם אותם.

אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה

13/05/2013 12:22 מאיה ערבי חג ערבי חג
שלום רב
במקרה ועובד לא מגיע לעבוד בערב חג האם חוקי להוריד לו את מס' השעות שאמור לעבוד דהיינו 4,5 שעות למשמל או יום שלם ?

הקלד את תגובתך

13/05/2013 12:16 לימור הפרת הסכם עבודה הפרת הסכם עבודה
שלום, אני מועסקת במקום עבודתי שלושה חודשים וחמישה ימים. הודעתי על התפטרותי והשאלה שלי מתייחסת למתן הודעה מוקדמת. לפי החוק אני מבינה שעל תקופה כזו עליי לתת יום עבור כל חודש, כלומר- 3 ימים. אך בחוזה העבודה מצויין שבתום שלושה חודשי עבודה עליי לתת התראה מוקדמת של חודש. הצעתי למעסיק שאתן שבועיים כי אני צריכה להתחיל במקום עבודה חדש , אך כרגע המעסיק טוען שאני מוכרחה להישאר חודש אלא אם תמצא מחליפה לפני. מה קורה במידה ולאחר שבועיים אני עוזבת ומפרה את החוזה? האם יכולים להגיע איתי למשפט? (לא מצויין בחוזה מה יקרה במצב כזה) .

בפועל הסכם עבודה לא יכול להרע לתנאי החוק, ו-30 יום הם אכן סוג של הרעה. בתי הדין בדרך כלל לא מאפשרים הודעה מוקדמת כזו, אבל זה עניין של פרשנות.

אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה

12/05/2013 12:00 ליבנת זכאות לפיצויים זכאות לפיצויים
שלום רב,
לפני כחודש עזבתי את מקום עבודתי שבו הייתי 6 שנים.
כאשר הודעתי למנהל האישי שלי על ההחלטה שלי לעזוב את מקום העבודה מהסיבה שכבר לא טוב לי ואני הולכת לכיוונים אחרים, הוא הבטיח לי בע"פ שאקבל את הפיצויים וכל מה שמגיע לי עד האגורה האחרונה.
בשיחה השנייה שלי שהייתה לי עם המנהל שלי, ביקשתי ממנו שיוציא לי מכתב שבו החברה מתחייבת שהיא משלמת לי את הפיצויים למרות שאני זו שהגשתי מכתב פיטורים, לא קיבלתי את המכתב בטענה שהמנכ"ל לא מסכים אבל אני יכולה להיות רגועה כי הוא (המנהל) עומד מאחורי המילה שלו ואני אקבל הכל.

בשבוע האחרון הודיעה לי חשבת השכר שבעלת החברה החליטה שאני לא אקבל את הפיצויים בטענה שעל פי חוק אני זו שהתפטרה ולכן הם לא מחויבים.

שאלתי היא האם אמירה בע"פ קבילה? ואם כן מה עליי לעשות?

תודה רבה
ליבנת

ליבנת שלום,
הבטחה בעל פה דינה כדין מסמך חתום, אולם הבעיה שלך היא כיצד להוכיח שהבטיחו לך.
ככל שתוכלי להוכיח את הדברים, בהחלט תוכלי לפעול כנגד המעביד.

אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה

תודה רבה על תשובתך המהירה

09/05/2013 10:44 יעל האם מגיע פיצויי פיטורין האם מגיע פיצויי פיטורין
עבדתי בחברה 13 שנים והתפטרתי.
הבוס שלי לא הפריש לי פיצויי פיטורין בהתאם לצו ההרחבה שיצא ב- 1.1.2008 בין השנים 2008-2010 והתחיל להפריש פיצויי פיטורין החל מיום 1.1.2011.
אני עזבתי את מקום העבודה ולא קיבלתי הפיצויים לרבות הפיצויים שהופקדו על שמי בקרן הפנסיה החל מיום 1.1.11.
האם מגיע לי את פיצויי הפיטורין שלא שולמו בגין השנים 2008-2010 או שלא מגיע לי כלום?
אודה על תשובתך בהקדם
תודה

12/05/2013 14:02 עו"ד אחז אגם מגיע

סעיף 26 לחוק פיצויי פיטורים אומר שמה שנצבר בקרן שייך לך בכל מקרה כולל מרכיב הפיצויים.

אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה

עורכי דין מובילים בפורום דיני עבודה

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

עו"ד סיון שטינברג פליישר
עו"ד סיון שטינברג- פליישר

"לוחמת על זכויות לקוחותיי ללא פשרות, כאשר לנגד עיני כל העת טובתם האישית בלבד..."

Gו"ד קובי בן סימון
עו"ד קובי בן סימון

"משרדנו שם לו למטרה להעניק לכל אחד מלקוחותיו שירות נאות, יחס אישי, ואת מלוא תשומת הלב הראויה..."