תקדים "פלם"
רון שלום ,
על פניו נראה כי הנך נכנס תחתהלכת פלם הידועה, אולם שים לב שההלכה מתייחסת לסוגים שונים של מסים (שבח ורכישה).
בשל מורכבות הנושא הייתי ממליץ לפנות לייעוץ פרטני בטרם תקבל החלטתך.
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום דיני מקרקעין
פטור ממס שבח
דנה שלום רב,
חוק ההסדרים אליו את מתכוונת עתיד להכנס לתוקף רק ביום 1.1.2014.
בשל העובדה שהעברת לאביך ללא תמורה 33% זכויות בדירה שהייתה בבעלותך למעשה "שרפת" את הפטור אשר נכון להיום עדיין קיים והוא מכירת דירה כל 4 שנים בפטור ממס שבח (אם היה מדובר במתנה מאביך אליך המצב היה שונה ולא היה נחשב ששרפת פטור – קרי היית יכולה לנצל פטור זה עד סוף 2013).
כך או כך פטור זה (מכירה בפטור ממס כל 4 שנים) כאמור אמור לחלוף מהעולם עם כניסתו של חוק ההסדרים החדש לתוקף.
החל מ1.1.2014, חוק מיסוי מקרקעין יעניק פטור מתשלום מס שבח למי שביום מכירת הדירה היה תושב ישראל ובעליה של דירת מגורים מזכה ויחידה.
לשאלתך נראה שתוכלי לנצל פטור זה, על אף שלמעשה היו בבעלותך יותר מדירה אחת במהלךה 4 שנים האחרונות .
כמובן שממולץ להיוועץ עם בעל מקצוע בסמוך למועד המכירה בפועל על מנת לבדוק את התנאים האובייקטבים לעומקם ובמועד הרלוונטי.
בברכה ,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין
שטח אדמה
אודי שבוע טוב,
אני לוקח בחשבון בתשובתי שקיימת לך זיקה ליורשיו של חמך ז"ל, בבואך לתבוע זכויות במקרקעין להצביע על זיקה זו.
לענייננו, כמובן שיש מה לעשות בייחוד אם קיימים מסמכים המעידים על זכות בעלות במקרקעין.
יש לבדוק מי מחזיק כיום במקרקעין? מכוח איזו זכות נתפסו המקרקעין (אם בכלל קיימת זכות כזו) ומתי למעשה נתפסו המקרקעין ?
המועד בו מתיישנת הזכות להגשת תביעה במקרקעין (תביעה לסילוק יד במקרקעין) מתחלק לשניים:
1.מקרקעין מוסדרים (כאלו הרשומים למשל בטאבו) – לאחר 25 שנים.
2.מקרקעין שאינם מוסדרים – לאחר 15 שנים.
אני מניח שבמקרה שלך המקרקעין לא נתפסו מייד לאחר רכישתכם (לפני 25 שנים) ונראה שגם כיום אינכם יודעים מה המצב העובדתי בשטח (קיימים מקרים בהם תקופת ההתיישנות מתחילה להספר מהיום שנודע לך על עילת התביעה וזאת להבדיל מהיום בו נולדה עילת התביעה בפועל).
כך או כך הייתי מציע לך לפנות אלי באופן פרטי או להיוועץ עם עו"ד אחר המומחה בתחום המקרקעין על מנת לבחון סוגיות אלו לעומקן.
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום דיני מקרקעין
גג מעל מרפסות תלויות בקומה העליונה
נחמה שלום רב,
באכן אין גג למרפסת בקומה האחרונה בבנין כיוון שהועדות המקומית אינן מאפשרות זאת. הפתרון הוא אכן התקנת סוכך מתקפל או פתרון דומה.
על פי חוק המקרקעין (ובהנחה ואין שינוי לכך בתקנון הבית המשותף שלכם), הוספת מרפסת נחשבת הרחבת דירה ומכאן שנדרשת הסכמה של 75% מכלל הדירות בבניין להן צמודים 2/3 מהרכוש המשותף בלבד.
לשאלתך האם הם צודקים - אין מדובר בעניין של צדק אלא במו"מ כלכלי בין הדיירים.
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום דיני מקרקעין
הבדל בין חשבון פתוח לחשבון סגור
יהודה שלום,
בהתאם לשיטת הלווי הפיננסי הסגור מועברים כל התקבולים ששולמו על ידי רוכשי הדירות החדשות לחשבון המשועבד לטובת הבנק, הבנק הוא שמשחרר לקבלן כספים מתקבולים אלו ויתכן גם מאשראי נוסף אשר הוא בחר להעמיד לביצוע הפרויקט.
שיטת הליווי הפיננסי הסגור מבטיחה למעשה שכל התקבולים בפרויקט יופנו אך ורק לבניית הדירות באותו פרויקט, וזאת להבדיל מלווי שאינו סגור (פתוח) במסגרתו אין פיקוח של הבנק על הכספים הנכנסים והיוצאים מחשבון הפרויקט וכי יתכן והקבלן יממן פרויקט אחר בכספים שהופקדו בחשבון זה.
מאז "פרשת חפציבה" (בועז יונה), הקבלנים מחויבים לספק לרוכשיהם ליווי פיננסי סגור לפרויקט ובמסגרתו להנפיק ערבויות חוק מכר, אשר יבטיחו את זכויותיהם של דיירי הפינוי-בינוי לקבלת דירתם החדשה, וכן של רוכשי הדירות האחרים אשר רכשו את דירותיהם מהקבלן.
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום דיני מקרקעין
האחריות לגבי צנרת ביוב של השכן שעוברת בחצרי
שלום רב.
קו הביוב שימש גם אותך במשך שנים רבות ולכן אני רואה קושי לדרוש פינויו.
מה בהקשר לאחריות לנזק עקב הכנסת טרקטור לשטח שלי האם האחריות לגבי הצינור היא שלי או על השכן לעשות ביטוח כי אני בגלל הצינור אני מוגבל תודה רבה
בנימין שלום, בכל מקרה עלולה לקום אחריות לחובתך אם ייפגע הצינור במהלך ביצוען של העבודות.
מחסן בבית משותף
שלום רב.
ניתן להגיש תביעה כנגדו.
כביש מנדטורי
באופן עקרוני, אם הכביש עובר בשטח ציבורי, לא ניתן לחסום אותו.
ירושת דירה
שלום רב.
העובדות לאשורן לא ברורות.
מציע לך לפנות לייעוץ פרטני נקודתי, על מנת שאוכל לבחון את פנייתך.
הסכם שכירות בעל פה
באופן עקרוני, הנך רשאי להפסיק את ההתקשרות בהתראה מראש.
בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
"בעלים של משרד בוטיק, המתמחה בליקויי בניה, בייצוג וליווי בפרויקטים הנדסיים בתחום התשתיות..."
"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."
