סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על ארנונה ומיסוי מוניציפאלי(297)

שאל בפורום ארנונה ומיסוי מוניציפאלי

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

לפורום זה אין מנהל

רוצה לנהל את הפורום?

צור קשר

01/12/2013 09:10 נירה א ארנונה ישובית ארנונה ישובית
שלום,
אני מבקשת לדעת האם המועצה המקומית יכולה לגבות בנוסף לארנונה השנתית, ארנונה ישובית להוצאות הועד המקומי, בסך 6 ש"ח לכל מ"ר מגורים? ואם כן על פי איזה חוק/תקנה?
תודה

נירה שלום,
ועד מקומי מוסמך להשית חיובים, לרבות חיובי ארנונה, כל עוד הדבר נעשה באישור המועצה האזורית שבתחומה נמצאים הנכסים.
ראי בעניין זה צו המועצות המקומיות ופקודת המועצות המקומיות.

30/11/2013 15:20 בית מלאכה בשרון שואל האם חוקי כל מספר שנים למדוד בתי מלאכה  ולהגיש  ארנונה חדשה וחייב רטוראקטיבי חיובים בעשרות אלפי שקלים? האם חוקי כל מספר שנים למדוד בתי מלאכה ולהגיש ארנונה חדשה וחייב רטוראקטיבי חיובים בעשרות אלפי שקלים?
אנא תעזרו לי אין לי למי לפנות...

שלום,
אמנם הרשויות מוסמכות לבצע בדיקות תקופתיות של נכסים בתחומן, אך יש לבחון האם פעולותיהן, לרבות הוצאת השומה נעשתה כדין.
כמו כן, יש לבחון מדוע הושת החיוב לאחור ובגין איזו תקופה.
הנך יכול לפנות אלי טלפונית בכדי לקבל מידע ספציפי לגביך.

30/11/2013 20:30 חיים ניר חיוב חדש לארנונה חיוב חדש לארנונה
שלום רב,
אני בעל בית קפה קטן של 30 מ' בהרצליה
לפני חודשיים התבצעה מדידה מחודשת למבנה ולפני שבוע קיבלתי חיוב חדש
החיוב הפך להיות מ- 30 מטר שחוייבתי עד כה ל- 93 מטר . ההפרש בכסף הוא מ- 1770 לחודשיים ששילמתי עד כה , ל- 4600 ש"ח .
כאשר שוחחתי עם העירייה הסתבר לי שמעתה עלי לשלם גם עבור פרגולה שקיימת בחוץ וגם עבור שטחים משותפים במרכז . שני הדברים הללו קיימים כבר למעלה מ- 20 שנים אך משום מה הוחלט רק עכשיו להוסיפם לחיוב החודשי.
האם זה הגיוני לשלש כך את מחיר הארנונה שאותה אני משלם , האם זה נכון לחייב עבור פרגולה (שזה בסה"כ קירוי מברזנט ) כמו עבור שטח בנוי . מה עושים ?

בברכה
חיים ניר

חיים שלום,
אמנם רשות מוסמכת לתקן את חיוב הארנונה של הנכסים שבתחומה, אך כמובן שיש לבחון האם השינוי שנעשה, הנו כדין, כגון תוספת החיוב בגין השטחים המשותפים, חיוב השטח המקורה וכן שינוי מדיניות העירייה בדבר אופן חיוב נכסים בתחומה.
בצו הארנונה של העירייה יש סעיף הגדרות הקובע מהם השטחים שניתנים לחיוב.
יודגש, כי ככל ואתה חולק על החיוב, יש לך 90 יום מיום שקיבלת את השומה המתוקנת להגיש השגה למנהל הארנונה (וככל ומדובר בחיוב רטרואקטיבי - 45 יום להגשת עתירה מנהלית).
ככל ויש לך עדיין שאלות - אתה מוזמן לשוחח עמי טלפונית.

28/11/2013 17:32 חנה פז הונאת הציבור. הונאת הציבור.
ביקרתי אתמול27.11.13 במועצה אזורית לב השרון לברר משהוא .ואז אומרת לי פקידת הקבלה שיש לי חוב על היטל ביוב משנת 2009.סכום כולל של 6170.78 .הקרן סך של 3777 והריביות סף של
2393.72 שח. נידהמתי. אני הדוורית של מושב ניצני עוז. ומעולם לא קיבלתי שום הודעה על החוב.אני גימלאית החיה מקיצבת זיקנה+השלמת הכנסה.+ משכורת מזערית מהדואר.שאלתי האם זה חוקי לא לידע תושב שיש לו חוב לשלם? לשמור את האיפורמציה חמש שנים ולנפח את החשבון בריביות הזויות. האין זו התנכלות בכוונה תחילה.?או הונאה.?
אודה לך.על תשובתך.
בהוקרה.
חנה פז

חנה שלום,
חשוב להדגיש כי היטל ביוב שונה מאגרת ביוב - ועליך לוודא שאינך מתבלבלת בין השניים.
על מנת שאוכל לענות לשאלתך, עליך להסביר האם אכן מדובר בהיטל ביוב (בשונה מאגרה) ובגין מה הושת החיוב לכאורה (האם בגין תוספת בניה בנכס/הקמת מבנה וכד').

27/11/2013 16:50 גיל יזרעאלי אגרות והיטלים מבשרת ציון אגרות והיטלים מבשרת ציון
כאשר יזם ביקש לקבל היתר בניה למבנה תעשיה במעוז ציון (בשנת 2005) אילו אגרות והיטלים חלו עליו?
במועצה המקומית קיבלתי חוק עזר עירוני ישן לעניין אגרת מים / ביוב בלבד, שיש להצמיד למדד.
האם היה עליו לשלם הוצאות פיתוח למינהל?

גיל שלום,
טרם נתינת טופס 4 לקבלן, על הנכס להיות מחובר לתשתיות הביוב, המים וכד', וחזקה ששילם את מלוא ההיטלים.
עם זאת, וככל ומדובר באגרת מים/ביוב, הרי שלא מדובר בהיטלים המשולמים בעת בניית הנכס, אלא בשימוש שוטף בנכס, לרבות בגין המים בהם נעשה שימוש ואשר מחלחלים חזרה לביוב (אגרת ביוב).
ככל ומדובר בחיוב מעבר לכך, אין להשית את החיוב עליך.

27/11/2013 17:52 גיל .

תודה על תשובתך. טרם הבנתי מה היו האגרות וההיטלים שנדרש לשלם כתנאי למתן היתר בניה

היטל סלילה, היטל ביוב, היטל תיעול ואגרת הנחת צינורות (מים).

27/11/2013 17:21 יצחק מרסל מחויבות בעל דירה בבית משותף מחויבות בעל דירה בבית משותף
גינה בחצר. דייר אינו מוכן לשלם דמי ועד , בטוענה שהוא אינו נהנה מהגינה (שנמצאת בחזית הבית ולא מול ביתו) והוא רוצה שנייבש אותה ,הגם הגם שמרבית העלות נישאת ע"י דייר הגר בחזית

יצחק שלום,
לא מדובר בחיוב שמושת ע"י העירייה, כגון ארנונה, אלא ב"דמי ועד בית".
ניתן לפנות בעניין זה לנציגות הבית המשותף ו/או לשקול הגשת תביעה נגד הדייר הסרבן.

27/11/2013 11:48 אילן הקלות בארנונה לחברות הייטק הקלות בארנונה לחברות הייטק
שלום ותודה לך מראש עו"ד אריק כהן,

אשמח לתשובתך אודות הקרטריונים להקלות אלה והאם הם בגדר חוק מדינה או נהלים של כל מועצה או רשות.
כמו כן היכן נתן לראותם שלא אצל הרשות עצמה והיכן ניתן לערער במידה ויש צורך בכך.

אודה לך על תשובתך בהקדם והוסיף על כך אם התשובה גם תשלח למייל שלי.

בברכה,
אילן.

אילן שלום,
בחקיקה ראשית נקבע כי יש לחייב נכסים המשמשים כבתי תוכנה עפ"י תעריפים מופחתים, כאשר הבחינה היא אודות השימוש הנעשה בנכס.
כמו כן, ישנן רשויות המקלות/מקשות בדבר הגדרת חברת הייטק (והשימוש הנעשה בה), בהתאם לצו הארנונה שלהם.
ככל ותבקש לקבל מידע ספציפי אודות חברתך והתעריפים שיש להחיל עליה, אנא פנה אלי טלפונית ו/או במייל.

20/11/2013 06:31 טל חוב לא לנו חוב לא לנו
שלום רב
בעלי היה שותף בחברה בע"מ (עם ח.פ).
לצערי, בשל תמימותו הסכים לרישום כול 100% על שמו, על אף שבפועל החזיק רק ב15% (ומן הסתם, קיבל רק 15% מהרווחים), לאור זאת שהשותף השני, שנשא ב85% הנותרים, לא יכל להיות רשום כבעל עסק בהיותו פושט רגל.
עם הזמן הסתבר כי השותף נוכל בעל עבר עשיר בהונאות אנשים ובעל חובות בסדר גודל עצום.
בשנתיים הראשונות העסק הצליח, ובשנתיים האחרונות כשל, ועל כן הוחלט לסגור אותו, אלא שבשל העובדה שנשארו חובות לא מעטים פתוחים בחוץ, העסק עדיין רשום כפעיל ברשם החברות. לא אלאה בפרטים, אך אציין כי רוב החובות הן תוצר של התנהלות קלוקלת של השותף השני.
לבטח אתם מבינים שהשותף מתנער מכול אחריות לגבי החובות. מבחינתו אין לו שום קשר אליהם, ובעלי נושא בכול העול, וכבר שילמנו לא מעט כספים לסגירת חלק מהחובות, כולל תשלום לעו"ד שלנו.
כעת קיבלנו 'הפתעה' נוספת בצורת ארנונה בסך 45000 ₪. לא מבינים מה פשר החוב, מסתבר שמדובר בארנונה עבור מועדון שפתח השותף לפני מספר חודשים בשמה של החברה. מועדון, שאין לנו שום קשר אליו.
מיותר לציין את התחושות הקשות שלנו בגין כול המתואר לעיל. אנחנו מרגישים מרומים, חבולים וחסרי אונים. אם היינו פורעי חוק, לבטח היינו 'מטפלים' באותו שותף, שהרי הדעת לא מקבלת את חוסר הצדק. כיצד ייתכן שבמדינה שומרת חוק כשלנו יכול אדם להונות ולא להיענש על כך?, וכיצד ייתכן, שאנחנו אזרחים שומרי חוק, ששירתנו וממשיכים לשרת את המדינה (בעלי יוצא גולני), לא מקבלים את ההגנה המגיעה לנו?
אציין כי השותף השני היה המורשה היחיד בחשבון הבנק של החברה, ואולי יש בכך כדי לעזור בהוכחת צדקתנו.

אציין, כי החובות שאנחנו משלמים הם אלה הרשומים על שם בעלי בחבות אישית, והטיפול ביתר החובות נע לכיוון חברה חדלת פרעון. החוב בארנונה נתקבל על שם החברה ולא ע"ש בעלי, אך הבנו כי בארנונה כול עניין החיץ שיוצרת חברה בע"מ בינה לבין המחזיקים בה אינו תקף.
מה עלינו לעשות??האם בעירייה יהיו מספיק רגישים ויבינו שלא מדובר פה מהתנערות מתשלום אלא בחוב שאינו שלנו??
נודה מראש

טל שלום,
מהמתואר לעיל, חיובי הארנונה (ואף חיובים נוספים) ימשיכו להגיע בעתיד. על כן, עליכם לכנס לאלתר ישיבת דירקטוריון בה יופקעו סמכויות השותף ו/או להורות על ביטול הסמכויות. כמובן שעליכם להעביר הודעה על כך לרשם החברות, לבנקים ולכל גורם רלוונטי אחר.
לעניין חובות הארנונה - כל עוד החברה פעילה, החובות מושתים על החברה, ולא על בעלי המניות/שותפים. רק לאחר סגירת החברה, כגון במקרה של חדלות פרעון, הרשות מוסמכת במקרים מסוימים לבצע הרמת מסך בגין חובות הארנונה.
המלצתי היא לטפל בעניין זה לאלתר, שאחרת חיובים אלה רק ילכו ויגדלו.
בהצלחה.

26/11/2013 04:08 טל חוב ארנונה

עו"ד כהן שלום רב
תודה על המענה.
לגבי ישיבת דירקטוריון והפקעת סמכויות השותף-אין זה רלוונטי במקרה שלנו, לאור זאת שעל אף שבפועל נשא השותף ב85% ממניות החברה, כול 100% נרשמו על שם בעלי, בשל היותו של השותף פושט רגל.
אם כך, מה אתה מציע לעשות?

20/11/2013 19:41 רות מנור האם זו נורמה מקובלת  לחטט בחשבונות הבנק של גמלאי בגלל שביקש לממש זכאותו האם זו נורמה מקובלת לחטט בחשבונות הבנק של גמלאי בגלל שביקש לממש זכאותו
מספטמבר 2013 אני תושבת קריית שמונה, זאת לאחר שמכרתי את דירתי בחיפה ורכשתי דירה צנועה 50 מ"ר בקריית שמונה, מעבר המגורים שלי הוא בנסיבות משפחתיות.
הואיל ואני גמלאית גילי נושק ל- 67, פניתי לרשות המקומית ובקשתי להפעיל מחדש את זכאותי להנחת גמלאי כפי שהייתה לי עד עתה, הצגתי אישור מעירית חיפה, כי אינני מקבלת יותר שם את ההנחה (כי אין לי דירה בחיפה וגם אינני מתגוררת שם) . נציגת הארנונה בקריית שמונה דרשה ממני להציג בפניה תעודת אזרח ותיק, מזלי שהיה ברשותי ואז דרשה ממני להביא לה הוכחה עדכנית מביטוח לאומי שאני מקבלת קצבה וכמה, האישור מביטוח לאומי שהיה ברשותי היה לטעמה ישן, הבאתי,
הצגתי בפניה תלושי קצבה (אני בקצבה מהמשטרה), קצבתי נמוכה ולא מספיקה לי ואני עובדת בנוסף למרות גילי המתקדם, מועסקת בסיעוד, ,יובהר שאני מצהירה כדין על הכנסותיי ונוהגת לערוך תאום מס כל שנה מאז שפרשתי מהשירות,בלאו הכי לא יוצא לי לשלם מס הכנסה. סך כל הכנסותיי מקצבה ומעבודה לא מגיעים לשכר הממוצע במשק, על אף שהצגתי בפניה כל מסמך שדרשה, עכשיו רוצה לעיין בחשבון הבנק שלי שלושה חודשים אחרונים (????) הסברתי לה שתנועות החשבון שלי מיולי 2013 עת מכרתי דירה וגם רכשתי דירה אינם משקפים תנועות חשבון רגילות שהרי לא מדובר בהכנסות עתק אלא במכירה ורכישה שמטבעם כוללים תשלומים והחזרים (לא אכנס כאן לפרטים) . כגמלאית אני חשה כאילו הרשות המקומית בקריית שמונה חושבת שאם הגעתי מחיפה לקריה אז כנראה שאני עשירה...... שאלתי היא האם זו נורמה לחטט לתושב או לאזרח בחשבונותיו, בראייתי זה פשוט מבזה.

ארצה להוסיף על מה שכתבתי, כי לטעמי אין קשר בין חשבון העו"ש שלי, לבין זכאות גמלאי להנחה בארנונה, שהרי זו איננה נמדדת בהכנסה של שלושה חודשים, אחרונים, אלא בממוצע חודשי על פני שנה, הנה כי כן בחודש יולי (אם אינני טועה בחודש) לגמלאים משולמת הבראה שנתית, ואז גדלה הקצבה שלי בכמעט 3.000 שקלים, משכך אני טוענת שהכנסה מקצבה יש לבדוק על פי הכנסה שנתית. לא ברור מה מבקשת עיריית קריית שמונה לחפש אצלי בחשבונות.
דוגמא נוספת, בינואר וגם באפריל 2014 אקבל הכנסה מ"מס הכנסה שלילי", למרות שמאז שאני בקצבה לא יצא לי אף פעם לשלם מס הכנסה, כי הכנסתי לא מגיעה לתקרה הנדרשת, (מס הכנסה פנה אליי והודיע לי על זכאותי) עכשיו, רשות המיסים בקריית שמונה תבדוק בחודשים אלה את חשבונותיי ותקבע שלא מגיעה לי הנחת גמלאי , כי זכיתי במענק המדינה? מה רוצה עריית קריית שמונה מחשבון העו"ש שלי? אנא עזרתכם, אני חשה שזו התנכלות (אולי הפקידה הזאת בארנונה משרתת ארגון פשע?) גם לא כל פקיד יודע ואו מוסמך לעיין חשבון בנק, אנא עזרתכם!! מה כאן קורה?!

רות שלום,
זכאות להנחת גמלאי נמדדת בין היתר עפ"י מבחן הכנסה, קרי - האם השכר שלך גבוה מהשכר הממוצע במשק (שגם אף במקרה זה חלק מן הרשויות עדיין נותנות את ההנחה).
לטעמי, אישור ממס הכנסה ו/או רו"ח אודות ההכנסה הממוצעת שלך אמורה לפתור את הבעיה.

לא, הצגתי בפניה תלושי שכר וגם קצבה, (ורואים בפירוש גם בתלושי המשכורת שיש תאום מס, גם כשלא מגיעים לתקרת הפטור כשיש תאום מס אזי זה כתוב בתלוש השכר) אבל הגברת מארנונה טוענת שעלי להציג בפניה את חשבון הבנק שלי שלשה חודשים אחרונים, ועוד מסרה שעם תחילת השנה בינואר יהיה עלי להגיש מחדש תדפיס תנועות חשבון של שלשה חודשים אחרונים בבנק.(???) מה היא מחפשת בחשבונותיי בבנק?

אני מבינה שהרשות המקומית מעוניינת לדעת כמה כסף אולי יש לי, אבל שיטתה אינה קבילה.
לא אסתיר שאני בהחלט חוששת מהתנכלות, גם בעקבות מה שאני מספרת כאן באתר, אבל אני מספרת אמת ומוכנה להיבדק עליה ועל דבריי כאן., ואם לא העדתי אמת כאן אעמוד אני לדין פלילי.
אני תושבת חדשה בעיר זו, והחודש מצאתי עבודה חלקית, ברור שעדיין אין לי תלוש משכורת שכן התקבלתי רק לפני שבועיים, משכורתי לא תהיה גבוהה ממה שהיה לי בחיפה, לפי היקף השעות.שיש לי .
אני חוששת שהרשות תתנכל לי ותגרום להפסקת עבודתי, לא מובן לי , למה ההתנכלות הזאת. אספר גם שבמקור (על פי חוזה הרכישה) אמורה הייתי לקבל את הדירה לחזקתי רק בדצמבר בגלל שהייתה מושכרת, אולם הדיירת לא שילמה (בעל הדירה "המוכר" העביר לידיי את המחאותיה של הדיירת שהיו המחאות מחשבונות מוגבלים, בצר לי הפעלתי הליך משפטי ואזהרה פלילית כלפי הדיירת , שבעקבות כך נסוגה ופינתה לי את הדירה. לא ארחיב כי קצרה היריעה כאן, אינני שוללת אפשרות שברשות המקומית יש מקורבים לדיירת או לחבר שלה, שאיים עלי טלפונית , הגם שהוא לא היה צד בחוזה השכירות... הייתי שואלת לאן אפשר להתלונן כאשר רשות מקומית לא מכירה בזכאותי להנחת גמלאי ודורשת ממני להציג בפניה את בחשבונותיי שבבנק , על הרשות המקומית קודם להוכיח חשד סביר,. מצידי אני מוכנה להתמודד מול רשות זו בערכאות.
זה אומנם יעלה לי הרבה כסף אבל זה עקרון , ממתי זכאותי להנחת גמלאי מותנית בחיטוט בפרטי ביותר, שיש לאדם ואשר אין לו קשר , ואינו מהווה בסיס לשום החלטה שקולה? או שמדובר בהתנכלות אישית, או בחטטנות שהחוק אוסר. זו דעתי בכל אופן..

מכל מקום, מאחר ומצאתי עבודה חלקית ושווה לי להעביר את תאום המס, כלומר לערוך חישוב במס הכנסה, כמה פטור נשאר לי לחודשיים שנותרו עד סןף השנה (חישבתי בעצמי ויגיעו לי 8.000 שקלים, ברור שאין לי סיכוי להגיע לזה, הלוואי והלוואי. וזו הזדמנות בשבילי לבקש אישור מס הכנסה על הכנסתי עד היום, כמו שהינך מציע לי. זה רעיון מאוד חכם בעיניי, אני מאמצת אותו. (מס הכנסה מגיעים לקריית שמונה בכל יום ראשון) אנסה שוב, אביא לגברת מארנונה מכתב ממס הכנסה, אולי , אולי, אז היא תבין היכן עובר הגבול הקו האדום, שמותר לפקידת ארנונה. .
לצורך העניין , על מנת להסיר ספק שהתנהלות הרשות כלפיי איננה תום לב, הרי די לעיין בתלוש משכורת אחרון , יש שם פירוט של הכנסה מצטברת, וגובה הפטור שמעליו נניח מעל 33.000 אנ מחוייבת ב- 21% מס. הנה כי כן אילו נציגת ארנונה הייתה איש מקצוע מוסמך, היא לא הייתה זקוקה למכתב ממס הכנסה, הרי זה רשום במשכורת. הנה כי כן הפקידה הזאת אינה מוסמכת בהכשרתה ואינה יודעת לקרוא תלוש משכורת, הדעת נותנת שגם אין לה סמכות לעיין בחשבון בנק.
אף על פי כן אני מאמצת את הרעיון לבקש את אישור מס הכנסה.מקווה שיעתרו לבקשתי

בהצלחה!
ככל ואת עדיין מתקשה לטפל בעניין מול הפקידה תבקשי לקבוע פגישה עם מנהל הארנונה ו/או הליך משפטי כנגד העירייה.

תודה, אכן התקשרתי היום וקבעתי עם עוה"ד שייצג אותי כאשר דרשתי את פינוי הדירה..... בכוונתי להציג בפניו את הכנסותיי מקצבה ועבודה, אני שומרת חוק והגם שבפועל לא מגיעה לתקרת הפטור שמס הכנסה נתן לי, אני תמיד עורכת תאום מס. זאת מיום שפרשתי משירותי במשטרה . כמובן שבפניו אציג תדפיסי חשבון הבנק..... כלומר בדעתי להגיש תצהיר בשבועה , אנמק את התצהיר בכך שתדפיסי חשבוני בבנק אינם נחלת כל פקיד ברשות המקומית.... ואטען לסטייה מעקרון כבוד האדם ופרטיותו. לדעתי על הארנונה לקבל תצהיר שכזה ולכבדו. אם לא יש ערכאות. ברור שבבחירה זו אני מפסידה את פירות ההנחה , ברי שעקרון כבוד האדם גובר. בראייתי זו אפילו חובה אזרחית לא להסכים לשיטה, בין שמדובר בהתנכלות או חטטנות (זה מה שאני חושבת) אבל אם נניח זו דרכה של רשות זו כלפי כולם, על אחת כמה וכמה יש לנגח בשיטתה המבזה כבוד כל גמלאי.

24/11/2013 11:21 יוסי חניה חניה
יש לחניה צמודה לבית (קוטג' דו משפחתי) האם אני חייב לשלם עליה ארנונה?

יוסי שלום,
מרבית הרשויות אינן גובות ארנונה בגין שטחי חניה בנכסים המשמשים למגורים.
עם זאת, יש לבחון את הגדרותיו של צו הארנונה הרלוונטי.