סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על בתים משותפים(1,787)

שאל בפורום בתים משותפים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום בתים משותפים

הדס מושקוביץ
איזור: מרכז
פקס:
טלפון: הצג טלפון

בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים

14/11/2013 18:04 בני פרידלנדר דמי וועד הבית דמי וועד הבית
דייר חדש בדירה שכורה בביניין אשר אינו משלם את מיסי הוועד, למרות פניות בכתב ובעלפה.
מה הדין ומה הכילים העומדים לרשותי בתר בעל דירה בביניין ומנהל הביניין המשמש כיחיד המטפל
בכל הקשור לנכס המשותף.אין אף אחד מבעלי הדירות בנכס המוכן לשמש בתפקיד כל שהוא.

עליך לפנות לבעלי הדירה ולהתריע בפניו כי הדייר שלו אינו משלם את המיסים ולדרוש ממנו כי הוא ישלם את המיסים שכן בהתאם לחוק החובה של התשלום חלה על בעלי הדירה ולא על השוכרים במקרה שאין שיתוף פעולה הינך רשאי לתבוע את בעל הדירה אצל המפקח על רישום המקרקעין באיזור מגוריך.

היכן לברר איך להגיע אל המפקח לרישום המקרקעין שבאזורי / רחוב יריחו תל אביב
מיקוד 62035.זאת בעקיבות התעלמותה המתמשכת של בעלת הדירה בה מתגורר בשכירות הדייר השורר.

הקלד את תגובתך

14/11/2013 11:38 יובל תעדוף השקעות בבית משותף. תעדוף השקעות בבית משותף.
שלום ותודה מראש.
האמת מדובר במספר שאלות - אדרגן על פי סדר חשיבות:
1. היכול ועד בית לכפות שיפוץ כניסה וחדר מדרגות על פני תיקון מערכת ביוב או מקלט לא תקינים? ועוד לחייבני לשלם?
2. אם בחר הבית להעסיק חברה חיצונית ובכך לשלם כפליים, יכול עדיין לקום ועד בית שמגדיר שרק באישורו יבוצעו תיקונים (למשל, פתיחת סתימות של הביוב לעיל).
3. מה בין בית משותף לחברת מניות (שכנראה, זהו מבנה הבית בו אני גר)

סליחה על האורך ושוב תודה

וועד הבית אינו יכול לכפות דבר וועד הבית בעניינים של שיפוצים ותיקונים צריך לפעול על פי החלטות אסיפת בעלי הדירות שהתקבלה כדין אלה אם ישנם הוצ' דחופות ביותר וועד בית בעיקרו הוא גוף ביצועי .

גם כאשר ישנה חברת ניהול שמועסקת על ידי הנציגות ובעלי הדירות הנציגות רשאית לאשר תיקונים מסויימים בעיקר בסוכמים קטנים אך ברמת העיקרון החלטות אמורת להתקבל על ידי אסיפת בעלי הדירות.
ישנם בתים מסויימים בעיקר ישנים מאוד שבכדי לקבל הטבות מיסי בבניה נרשמו לפני עשורת שנים כחברות גוש חלקה אשר לשם כל ההעברה של זכויות נדרשות ליתן את הסכמתן למיטב ידיעתי אין הן מנהלות את וועד הבית.

13/11/2013 15:54 בתיה חיושב רוב של 2/3 מהדיירים חיושב רוב של 2/3 מהדיירים
אם בבניין 20 דירות ו-2/3 שווים ל-13.33 דיירים, האם מעגלים כלפי מעלה או כלפי מטה את הרוב הדרוש?

החישוב הנכון הוא 2/3 ש 3/4 מהרכוש המשותף צמודים לדירותיהם זה מה שקובע החוק .

12/11/2013 16:59 רוני אי תיפקוד ועד הבית אי תיפקוד ועד הבית
שלום
לדעתי ועד הבית לא מתפקד
1.אין דוח תקופתי למרות שיצא פרוטוקול בענין
2.בעלי מקצוע מועסקים ללא מיסים,ביטוח לאומי מס הכנסה וחשבוניות
3.למרות בקשותי לשפץ את הכניסה וחתימת התחייבות מצידם,לא נעשה דבר
4.אי טיפול בדיירים הזורקים סיגריות בוערת ליד צנרת גז גלוי שיש שם שלט סכנת היתלקחות.
5.אני מיצידי לא משלם וועד שיתוקן הלקוי.
נשאלת השאלה האם אי התשלום לועד הינו מנוף חוקי בהיתחשב בעובדה שלא קיבלנו דוח כספי כבר חמש שנים.
בתודה

עפ"י הפסיקה והחקיקה אסורה התניה של תשלום מיסי וועד בית בקבלת שירותים מאת הוועד- ככל ויש לך השגות על תפקוד הוועד הינך רשאי לכנס אסיפה של בעלי הדירות ולבקש להחליף את הוועד וכן לדרוש מהם לקבל דוחות כספיים וכל מסמך אחר הנוגע לניהול וועד הבית וכספי בעלי הדירות, וכן הינך אף רשאי להגיש תביעה למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגוריך.

10/11/2013 07:16 מיקי תביעה משפטית תביעה משפטית
שלום רב,
האם ועד בית יכול לחייב את כל דיירי הבניין להשתתף בתביעה משפטית מול הקבלן למרות שלא כל הדיירים מעוניינים להשתתף בתביעה כזו ? דבר נוסף, האם חובה על דיירי הבניין להשתתף בכל הוצאה נוספת שועד הבית מחליט עליה מעבר למיסי הועד השוטפים ?
לתשובתך אודה
מיקי

לא הבהרת מה מה מהות התביעה אך ברמה הכלית הנציגות מוסמכת לשמור על האינטרסים של בעלי הדירות בענייני שטחים משותפים לרבות הגשת תביעות משפטיות ככל שיש בכך צורך.
כמו כן ישנה חובה של בעלי הדירות בבניין להשתתף בהוצאות אחרות ו/או חריות בנוסף למיסי הוועד לאחר החלטה של אסיפת בעלי הדירות.

10/11/2013 08:56 מיקי המשך שאלה

מהות התביעה היא ליקויי בניה. השאלה היא האם כל סכום שועד הבית מבקש על הדיירים לשלם ? אין לזה סוף וזה לא נשמע הגיוני. תודה לתשובתך. ומה קורה במצב שיש דיירים שלא מעוניינים להשתתף בתביעה כזו ?

ככל שמדובר בתביעת ליקויי בניה בשטחים משותפים הנציגות רשאית לייצג את כלל בעלי הדירות בבניין ככל שמדובר בליקוי בניה פרטניים בכל דירה הרי שהנציגות אינה מוסמכת לייצג וכל בעל דירה נדרש להגיש תביעה פרטנית בקשר לנזק הפרטי שלו.
על האסיפה של בעלי הדירות לקבל החלטה לעניין הגשת תביעה כנגד הקבלן לעניין ליקויים בשטחים משותפים ועל כל בעלי הדירות לממן את ההוצאה הזו ככל והחלטה כזו אכן עברה באסיפת בעלי הדירות.
לעניין הוצאות שאינן חלק ממסים שוטפים הרי שכל עבודה ואו הוצאה נדרש לה הליך של מכרז ו/או הצעות מחיר ובהתאם לזה נעשית הגבייה המיוחדת. דיירם אשר אינם מעוניינים להשתתף בתיעה כזו הרי ש

12/11/2013 14:45 מיקי המשך

נקטעה לך ההודעה הקודמת , דיירם אשר אינם מעוניינים להשתתף בתיעה כזו הרי ש... ?

לא ברורה האם ליקוי הבניה הינם בשטחים משותפים או בשטחים פרטיים. ככל שיש להגיש תביעה כנגד הקבלן בגין ליקויים בשטחים משותפים על כלל בעלי הדירות לשאת בעלות התביעה, ככל שמדובר בתביעה בגין ליקויים בשטחים משותפים הנציגות הינה מורשה של בעלי הדירות ואין צורך כי כל הדיירים יהיו מעורבים, אלה עליהם לשאת במימון העלויות הכרוכות בניהול התיק כנגד הקבלן- וזאת לאחר שנתקבלה החלטה כדין באסיפת בעלי הדירות להגיש תביעה כנגד הקבלן.

11/11/2013 16:26 בכר זיוה תשלום הוצאות הבניין תשלום הוצאות הבניין
שלום רב,
אני בועד הבית בבנין בן 7 קומות 28 דירות. אחת הדירות היא בשכירות ויש בעיות של התשלום השוטף לועד הבית.
בחודש האחרון נעשו שיפוצים בבנין שהוא בן 24 שנים ובעל אותה דירה דוחה אותי בכלפעם
שאני פונה אליו לשלם את הכסף שנגבה מהדיירים לשיפוץ.
לא משנה באיזו שעה אני מתקשרת הוא טוען שהערתי אותי מקלל אותי בקללות גסות וטורק
את הטלפון.
אנא עזרתכם, מה אני יכולה לעשות בנדון
תודה מראש
זיוה

עליך להגיש תביעה למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגוריך כנגד אותו בעל דירה בגין אי תשלום הוצ' שיפוץ

07/11/2013 07:51 גליה תקון סדק בקיר חיצוני תקון סדק בקיר חיצוני
על מי חלה ההוצאה לתיקן סדק בקיר חיצוני שחודרים ממנו מי גשם לדירה. האם על בעל הדירה או על הועד.
תודה על תשובתך.
גליה

קירות חיצוניים הם שטח משותף ומשכך חלה על הנציגות חובה לדאוג לתיקון הסדק במימון כלל בעלי הדירות בבניין.

06/11/2013 20:13 גלי קבלת תשלום על זיפות קבלת תשלום על זיפות
לשם תשלום זיפות הגג כל הדירים החליטו לשלם שוה בשוה, אני כדירת מסרבת ומעונינת לשלם לפי גודל דירתי 3 חדרים לעומת 4.5 חדרים.
כתבתי לועד 2 מכתבים (למרות שנאמר לנו באסיפת דירים שהתשלום דחוף כדי שהגג לא יקרוס ונציגת הועד עברה דירה דירה בתחילת חודש אוקטובר על מנת לאסוף את הצ'קים)
חלף חודש וחצי והועד לא כותב לי כמה עלי לשלם לפי גודל הדירה כי הם מעונינים שאשלם שוה בשוה.
לא מיענתי את המכתב להעתק מסוים אלא רק לועד עצמו שהודיע באסיפת דירים ב7. 10 שהוא מתפטר והם אולי יביאו חברה קבלנית, אני חוששת שהועד לא ינסה לעשות מהלך או טריק כלפי שבו אשלם ריבית
(אין תקנון לתשלום שוה בשוה בבנין)

בהתאם לחוק המקרקעין ולתקנון המצוי מרגע שהודעת לוועדת על סירובך לשלם שווה בשווה הרי שעל הוצאות השיפוץ /תיקון להתחלק לפי החלק היחסי שלך בשטחים המשותפים.

06/11/2013 13:07 רמי רפאלי גיזום עצים גיזום עצים
אני מתגורר בבית בן 4 דיירים.. שטח הגינה שייך לדיירי קומת הקרקע.. עץ של שכני צמח לגובה ומסתיר את האוויר את האור ואת הנוף. האם יש סעיף בחוק המחייב את השכן לגזום את העץ לגבה סביר , כך שלא יהיה מפגע ?

בסעיף 51 לחוק המקרקעין ישנה אפשרות לדרוש מבעל מקרקעין שעצים או ענפים משטחו חודרים למקרקעין גובלים ופוגעים בהנאה שלו מהמקרקעין נראה לי כי ניתן להחיל זאת גם על המקרה שלכם.

08/11/2013 11:37 טל פישלס תיקונים בבית משוטף תיקונים בבית משוטף
שלום, אנחנו 6 משפחות(כולם בעלי הדירות) בבניין משוטף הבניין מוזנח וישן זקוק לשיפוץ ,השביל כניסה לבניין מתפורר ומסוכן. ישנה המלצה של שני מהנדסים לחיזוק מרפסות קונסוליות בבניין . שלושה מתוך שישה דירים מתנגדים לשיפוץ ולא מוכנים להתכנס לישיבת ועד לדון הליקויים(כך כבר 4 שנים). איזה הליך חוקי ניתן לעסות ע"מ שהדירים יתכנסו לישיבה ויתקנו את הלקויים בבניין.

יש לקבל החלטה של האסיפה הכללית של בעלי הדירות על ביצוע התיקונים ולאחר מכן לתקן וניתן לתבוע אותם כספית על העלויות או לחליפין לפנות למפקח על רישום המקרקעין בכדי שזה יורה להם לתקן את הליקויים בבניין בהתאם להחלטה של אסיפת הדיירים -קחו בחשבון שצריך חוות דעת מקצועיות לעניין הכוחת הדרוש תיקון

עורכי דין מובילים בפורום בתים משותפים

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

תום חיימוב
עו"ד תום חיימוב

"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."

אלון כהן
עו"ד אלון כהן

שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.

אירית דרדיק פלם
עו"ד אירית דרדיק פלם

מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.