סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על צרכנות ותביעות קטנות(1,796)

בית עסק או תאגיד אחר סיפק לך מוצר מקולקל ? סירב להחליף את המוצר או לבטל לבקשתך עסקת אשראי שביצעת ? חברת תקשורת גובה ממך תשלומים בניגוד למוסכם ? מצאת טעות בחיוב בתשלום אשר התבצע ע"י חברה קמעונאית ? נגרם לך נזק ולמרות היותו מינורי באופן יחסי, את/ה מעוניין לדעת מתי ניתן להגיש תביעה קטנה, בגין איזה סעד וכיצד ניתן לקבלו ? כפי הניתן לראות, פורום צרכנות ותביעות קטנות הוקם בפורטל המשפטי iLaw משום שהוא נוגע לכולנו, בפעולות צרכניות שונות אשר אנו מבצעים ביום יום. במסגרת פורום צרכנות ותביעות קטנות זה תוכל לקבל מידע וכלים משפטיים פרקטיים להבנת נושא משפטי צרכני ומימוש זכויותיך. תופתעו לגלות כי בחינה ובדיקה משפטית של עורך דין הבקיא בתחום, תקל עליכם. רוצים לבדוק ? הוסיפו שאלה, מפורטת במידת האפשר, ותשובות עורך הדין המנהל את הפורום לא תאחר לבוא.

קרא עוד

שאל בפורום צרכנות ותביעות קטנות

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום צרכנות ותביעות קטנות

איזור: חיפה
פקס: 098800022
טלפון: הצג טלפון

"משרדי מעניק שירותים משפטיים נוספים בכל הקשור לתביעות קטנות, ועריכת כתבי תביעה והגנה והכנה לפני דיון בבית המשפט..."

26/05/2021 15:38 נתי כרטיסים שלא מומשו בגלל בית עסק שהיה סגור בקורונה כרטיסים שלא מומשו בגלל בית עסק שהיה סגור בקורונה
שלום

לפני כשנה היו לי כרטיסים (ששילמתי עליהם) לסרט שמוגבלים עד לתאריך מסוים.
לא הצלחתי לממש את זה כי סגרו את בתי הקולנוע עקב הקורונה.
כעת לקראת פתיחת בתי הקולנוע מחדש, האם מחובת בעל העסק (בית הקולנוע) להנפיק לי כרטיסים חדשים או שהוא יכול להתנער מזה?

תודה

25/05/2021 17:08 יוסל פשרה ספאם פשרה ספאם
נחתם הסכם פשרה עך הודעת ספאם ללא תביעה. האם צריך למסור לספמאר אישור ניהול חשבון לצורך העברה בנקאית?

מהם הפרטים המינימלים שהיית מספק לספאמר על מנת להוציא לפועל את הפשרה בכמה שפחות לחשוף מידע אישי.

תודה

שלום,

פרטי חשבון בנק לצורך העברה בנקאית.

25/05/2021 18:36 רפאלה משלוח מחו משלוח מחו"ל שלא הגיע
היי הזמנתי משלוח משיין (בסך של 277 שקל), והוא לא הגיע, והם היפנו אותי לחברת משלוח שאמרו לי שהחבילה נמסרה, ושיש להם חתימה של שלום גיסי על ההזמנה הקובץ לא נפתח לי גם בפעם השנייה שהיא שלחה לי. (אני חולה בניוון שרירים מונשמת, סיעודית לגמרי מקלידה בעזרת מחשב שקולט את תנועות העיניים שלי, בגלל זה גיסי הולך להביא את ההזדמנות עבורי).
נכון שלום גיסי הביא את המשלוח באותו היום, אבל הוא אסף באותו היום משלוח אחד ולא שתיים. ויש לי הוכחה בפייסבוק שלאה שלחה לי את התמונות בשביל לקבל נקודות, (שזה מוריד את העלויות של הקנייה הבאה). אבל בטעות לחצתי על הכפתור הלא נכון ואישרתי את ההזמנה שלא הגיעה והמשכתי עם זה כדי לקבל נקודות. אני קונה מהם המון, ובכל פעם זה מגיע בזמן, ובלי בעיות. ורשום באותו היום ובאותו תאריך ששלום אסף "שתי החבילות", שאלתי את אחותי לאה אם יש מצלמות בחנות, אבל היא אמרה שהוא מחק את הסרטון אחרי שבוע, וגם הוא העביר את החתימה. כך שאין הוכחות למוכר עצמו.
שורה תחתונה, יש מצב לתבוע אותם?

שלום,
לא. בהתאם למתואר אין לך עילה לתביעה וראיות להוכחת הטענות.

26/05/2021 08:41 מיקו הוצאה לפועל הוצאה לפועל
שלום רב, חתמתי עם חברה על הסכם פשרה לפיצוי כספי וגם הם חתמו. לאחר שההסכם נחתם הם החליטו לבקש עוד דברים והעלו עוד טענות, ביקשו כל מני מסמכים וניסו לטרטר אותי.

השאלה היא האם הסכם פשרה שנחתם בין 2 צדדים ונשלח אליי על ידי עורך הדין של החברה שחתמה עליו יכול לשמש אותי בהוצאה לפועל לגביית הכסף שהתחייבו לשלם לי בהסכם הפשרה?

הם חתמו על ההסכם וגם אני חתמתי עליו אבל עכשיו מתנערים ומתחמקים ממנו

שלום,
כן בהחלט.

25/05/2021 06:20 אלי ר איתור עוסק מורשה/ח.פ/אדם איתור עוסק מורשה/ח.פ/אדם
שלום
אני מעוניין להגיש תביעה קטנה נגד חברת צילום שקיבלתי ממנה שירות לקוי.
אין בידיי חשבונית לאיתור ח.פ/ע.מ/ת.ז
חיפשתי ברשם החברות והעמותות ולא אותר לפי שם.
לא ידוע לי אם מדובר בחברנ בע"מ/מורשה.
יש רק את שם החברה והצלם ומספר הטלפון שמולו נסגרה העסקה.
כיצד ניתן לאתר?

שלום,
אין מדובר בשאלה משפטית
ישנם מספר דרכים לאיתור פרטים.
אינני יכול לפרטם כאן. איתך הסליחה.

19/05/2021 23:16 אליאור ביטול טיסה ביטול טיסה
שלום,
לפני כשנה רכשתי כרטסי טיסה מסוכן ישראלי, לפני הטיסה חברת התעופה ביטלה את הטיסה מאחר ומדינת היעד הייתה בסגר, היום כמעט שנה אחרי הסוכן מאשר החזר אבל ההחזר הוא פחות 2000 שח, לטענתו גובה דמי טיפול ומחזיר לפי שערי הדולר כיום, מה אומר החוק לגבי החזרים לפי שער הדולר?
תודה רבה!

שלום,
קראתי את הדברים.
האם שילמת בדולרים או בשקלים ?
אם שילמת בדולרים החברה עברה על החוק (חל איסור שהדין לשלם שלא בשקלים)
אם שילמת בשקלים - על החברה להשיב לך את הסכום המלא ששולם (ללא הורדות).
בכל מקרה אין זה הגיוני ששער הדולר ירד בשנה כל כך הרבה.
מתיאור הדברים נדמה כי לא מספרים לך את האמת.
ככל שאתה מעוניין ביעוץ, סיוע וטיפול משפטי בעניינך - אנא צור עמי קשר.

תודה על התשובה,
שילמתי בשקלים ומה שמחזירים לי הוא פחות 2000 שח, הם שלחו מסמך מעורך דין שמפרט את המלצתו בנוגע להחזר הכספי (החזר על פי שער הדולר הנוכחי) זוהי תשובתם: זו הפרשנות לחוק על פי הממונה על ההגבלים העיסקיים לשעבר ועל פי התאחדות סוכני הנסיעות. האם פרשנות מספיקה כדי שהם יחליטו מה הם מחזירים?

שלום,
נדמה לי שעניתי על שאלתך.
אחזור - אם שילמת בשקלים - על החברה להשיב לך את הסכום המלא ששולם (ללא הורדות).
ככל שאתה מעוניין בייעוץ, סיוע וטיפול משפטי מול החברה ועורכי דינה - אתה מוזמן לפנות למשרדי.

23/05/2021 23:17 אביאל צ תביעה קטנה נגד המועצה בגין רשלנות/נזיקין תביעה קטנה נגד המועצה בגין רשלנות/נזיקין
שלום רב.
לפני כמה חודשים, פנתה אליי רכזת ממרכז הצעירים מטעם המועצה ואמרה לי שאני זכאי להגיש מועמדות לקבלת מלגה ללימודי בגרויות פסיכומטרי, הנ"ל הסבירה לי על תנאי הסף (מצב סוציו אקונומי והשתייכות שכונתית) ואמרה לי שאני צריך לשלם עבור הקורס תשלום מלא ואז לקבל את המלגה כנגד הקבלה והאישורים אחרים. בשיחתנו בטלפון, תארתי לה את המורכבות ואת החששות ושאלתי אותה האם זה סוג של "הימור" והיא השיבה בשלילה ואמרה שאני אקבל את הכסף ושזה התהליך.

הועדה התקיימה רק לאחר שלושה חודשים, ב19/05, והיא התקשרה אליי והודיעה לי בזו הלשון "הועדה מאוד רוצה לאשר לך את המלגה, אבל המוסד שאתה לומד בו הוא מוסד פרטי והם מבקשים טופס שיראה שהוא מוכר איכשהו" הסברתי לה שהיא הייתה צריכה לעדכן אותי על כך מראש, וכמובן שלפני ששילמתי עבור הקורס אמרתי לה איפה אני הולך ללמוד ומה, אבל היא פשוט גלגלה אליי את הכדור ואמרה לי "אולי תנסה מביטוח לאומי".

אציין כי לאור דבריה של אותה רכזת, נכנסתי לברוך כלכלי ונגרמה לי עגמת נפש של ממש.
האם יש עילה לתביעה קטנה בסכום הקורס פלוס עגמת נפש, לאור הדברים שלעיל, כמובן שהם מגובים בהתכתבויות ושליחת מסמכים במייל, שמוכיחים מעל לכל ספק סביר, שהרכזת ידעה באיזה מכון לימודים אני אלמד.

שלום,
בהתאם למתואר יש לך עילה לתביעה. כעת עליך לבחון האם יש לך את כל הראיות הרלוונטיות להוכחת טענותיך.

23/05/2021 16:15 מנדל החלפת שופט תביעת ספאם החלפת שופט תביעת ספאם
הגשתי תביעת ספאם בתביעה קטנה, השופט שנבחר לדון בתיק מוטה נגד תובעי ספאם בצורה מאוד קיצונית.

האם זאת עילה לבקש החלפת שופט? אם אגיש בקשה מסוג זה כיצד יראה זאת השופט, אולי זה יגרום לו להתאזן? מה דעתך בתור מומחה?

שלום,
זו לא עילה להחלפת שופט.
אם אתה רוצה להחליף שופט - מציע לך למחוק את התביעה ולהגיש חדשה (רצוי בבית משפט אחר כדי לא ליפול על השופט שוב).

19/05/2021 20:22 עידו תהליך ביטול עסקה תהליך ביטול עסקה
לאחר בקשות חוזרות נשנות בית עסק "הסכים" לבטל עסקה שעשיתי לפני כמה ימים (עסקה שהתחילה בתשלום מקדמה בחנות כדי לשריין הצעת מחיר, ואז תשלום מלא טלפונית למחרת).
במעמד הביטול נאמר לי שהחנות צריכה להודיע לספק על הביטול, ולאחר שיקבלו אישור יודיעו לחברת האשראי לבטל את העסקה, מה שיקח עד 10 ימי עסקים.
זו פעם ראשונה שאני רואה פרוצדורה כזו - אני רגיל שמזכים אותי במקום, נותנים לי חשבונית וזהו.
האם זה תקין?

שלום,
זה לא לא תקין.
זה מקובל במקומות מסוימים, בתנאי שזה נעשה כדין.
עליך רק לעקוב ולבדוק שלא עובדים עליך ולמעשה בדרך זו יגרמו לכך שיעבור הזמן הקבוע בחוק ולא תוכל לבטל.

20/05/2021 18:40 עידו אז

איך אוכל לוודא? הרי לפי טענת העסק יקח 10 ימי עסקים עד שאראה את הכסף, מה שאומר שיעברו 14 ימים מיום הקניה.
האם אני לא יכול לדרוש אישור על כך שביקשתי לבטל?

שלום,
אתה יכול לוודא על ידי כך שתתנהל מולם בכתב כדי שיהיו לך את כל הראיות במידה ומשהו יתפקשש (כמו לדוגמא אישור בכתב על בקשתך לבטל).

20/05/2021 19:21 מירי סטולר לא יודעת כבר מה לעשות. לא יודעת כבר מה לעשות.
שלום וברכה.
ותודה רבה על הרצון לעזור.
בחודש נובמבר עצר אות שוטר (כיום אני מבינה שזה שיטור עירוני) כשעשיתי הליכה מהעבודה לבית לצורך ספורט עם המסיכה על הפה ולא על האף ברחוב ללא נפש חייה... (כמדומני שאני לא חייבת כלל במסיכה בספורט), השוטר לקח את הת.ז. צילם והחזיר לי בחיוך, לא אמר כלום. לפני כחודש וחצי במרץ קיבלתי הודעה על דבר דואר... ניגשתי לסניף והמתנתי שעה בתור בכדי לשמוע שהם לא מוצאים את הדואר וזה מעיריית פ"ת... לפני כשבוע וחצי שוב קיבלתי הודעה על הדואר, ניגשתי לסניף ואז גילתי את הדו"ח המדובר. הדוח המקורי 500 שקל. הוסיפו לי 250 ש"ח איחור וכעת עוד 38 שקל הוצאות גבייה... על דוח שלראשונה קיבלתי עכשיו!!! דבר שני ניסתי להגיש ערעור או להישפט אבל לטענתם כבר לא שייך כי עבר הזמן... כאמור הודעה ראשונה קיבלתי לפני כחודש וחצי שגם כבר עבר הזמן... ושלא באשמתי לא קיבלתי את הדוח. מה ניתן לי כעת לעשות??? הייתי שמחה להישפט כאמור. תודה רבה

שלום,
קראתי.
למיטב ידיעתי - מותר עשות ספורט עם מסיכה.
נדמה לי שהדו"ח שקיבלת אינו חוקי.
אין דבר כזה שלא ניתן להישפט אלא רק לשלם את הקנס.
במדינת ישראל לכל אזרח יש זכות להישפט כדי להוכיח את חפותו וצדקו (בטח אם קיבלת דו"ח לא חוקי).
עליך לפנות לגורם שנתן את הדו"ח (לעירייה) ולדרוש להישפט (על פי זכותך החוקית).
אם לאחר פנייתך לעירייה לא יאפשרו לך להישפט - תפני אליי ואסייע לך לבטל את הדו"ח מלכתחילה.

עורכי דין מובילים בפורום צרכנות ותביעות קטנות

קרן הר-צבי
עו"ד קרן הר-צבי

בעלים של משרד עורכי-דין המציע שירותים בתחום צוואות, ירושות ועיזבונות, הסכמי ממון, שכירויות, סכסוכי שכנים, לשון הרע, תביעות קטנות.

עו"ד עומרי גמליאל
עו"ד עומרי גמליאל

"בעל ידע וניסיון בייצוג בתביעות בתחום המשפט האזרחי, תביעות כספיות, ומקפיד על ייצוג מקצועי, שקוף והוגן..."

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

אשמח להיות העו"ד העסקי שלך ולתת ייעוץ משפטי אמיתי אשר מבוסס על ניסיוני האישי.