מקרקעין הונגריה
אוראל שלום,
מציע לך לפנות לעורך הבקיא בדין ההונגרי.
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין ותמ"א 38
03-6329444
בניית שכונה חדשה
יעל שלום,
יש לבחון את השימושים המותרים בתב"ע שאושרה,
אני מניח שניתנה לכם הזדמנות להתנגד לאישורה, ככל שלא ניתנה כמובן שיש לכם עילה להתנגד, השאלה מתי כל זה קרה.
באופן עקרוני, אין כל מניעה משפטית / תכנונית לקיים ליד שכונה עם בניינים נמוכים, מגדלים, שוב ככל שזה תואם את התב"ע והנ"ל אושר בצינורות ובדרכים המקובלות.
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין ותמ"א 38
03-6329444
העברת זכויות חלקית במושע מקרקעין -פגיעה בזכויות קניין
נויה שלום,
לדאבוני לא אוכל להתייחס לשאלתך במסגרת הפורום הנ"ל בין היתר עקב חוסר במידע עובדתי
מציע לפנות לייעוץ פרטני עם עורך דין המתמחה בתחום המקרקעין והתכנון והבניה.
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין ותמ"א 38
03-6329444
שניהם יחד וכל אחד מהם לחוד -- בחוזה שכירות
מרדכי שלום רב,
1. אם אשתך רשומה כבעלים של הדירה כמובן שחתימתה נדרשת גם כן.
2. ברמה המשפטית, לא ניתן ליתן יפוי כוח מאדם פרטי לאדם פרטי, לצורך ביצוע פעולות משפטיות) אלא אם יפוי הכוח נחתם בפני נוטריון.
3. ביחד ולחוד הכוונה שכל החובות והזכויות תהיינה של כל אחד מהם בנפרד וגם ביחד, למשל אם שוכר אחד לא משלם את חלקו בשכר הדירה עדיין ניתן לדרוש גם מהשוכר השני את כלל התשלום המלא (לא רק מחצית).
4. מציע שגם הוא וגם אשתו יהיו חתומים מולכם כשוכרים.
5. כל צד להסכם מחויב להגיע לחתימה.
בהצלחה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין ותמ"א 38
03-6329444
5.
דיירים לא מעוניינים לשלם עבור הקמת שער בכניסה של גבולות החלקה.
חברת ךכישה מתקשה בהתחלת בניה
שלום רב,
ככל שאין מתנגדים לתחילת הבניה וחתימתו של הנ"ל אינה נדרשת על מסמכים כאלו ואחרים לא מאמין שמישהו יעצור אתכם.
קח בחשבון כי בעתיד, מי מנושיו יוכלו לשים ידם על חלק בלתי מסויים, מכאן ששווה לבחון אופציה של פירוק שיתוף ו/או יצירת חלוקה כבר היום של הרכוש ולקבוע כי הנ"ל נבנה מכספים של שאר השותפים.
בהצלחה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין ותמ"א 38
03-6329444
סט מסמכים מחברה משכנת
יסמין שלום,
אם אני מבין נכון, הדירה עליה את מדברת אינה רשומה עדיין בטאבו, אלא אצל חברה משכנת ועתידה להרשם בסופו של יום בלשכת רישום המקרקעין.
כל חברה משכנת יש לה את סט המסמכים שלה, על כן הייתי ממליץ לך לפנות אליהם לצורך קבלת הנוסח המתאים.
בהצלחה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין ותמ"א 38
03-6329444
מתי יש להחתים מנהל בהעברת זכויות
גלית שלום,
ככל שמדובר באדמת מנהל, הצדדים מכינים את שטרי העברת הזכויות ומקבלים את הסכמת המנהל, זאת כתנאי לרישום העברת הזכויות.
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין ותמ"א 38
03-6329444
חוזה התניה מכירה דירה חדשה
יוליה שלום רב,
חתימה מול רוכשים בשלב זה היא עסקה לכל דבר ועניין המחוייבת בדיווח לרשויות המס, כך שלמעשה לא תחסכי בכך את עניין השבח.
קשה לי להאמין שרוכש כזה או אחר יסכים לחתום על הסכם ו/או לשלם תשלום כל שהוא מבלי לקבל בטוחה, כפי שאתם קיבלתם לפי חוק המכר.
אין צורך להעביר את הדירה על שמכם על מנת למכור אותה והדבר שונה מקבלת טופס 4 הוא המועד ממנו סופים 18 חודשים לצורכי קבלת פטור ממס שבח (בתנאים מסויימים).
על מנת לעשות סדר בדברים וכמו גם לבחון תכנון נכון ופרטני למקרה שלך הייתי מזמין אותך לפנות ישירות למשרדנו.
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין ותמ"א 38
03-6329444
שכירות
יוחנן שלום,
ככל שהזכיות שלך מהמכירה לא תפגנה, אין בעיה למכור את הדירה, אלא אם תצביע על עניינים מהותיים שיכולים לגרום לך לנזק רציני ביותר.
באופן עקרוני שאלת התכיפות בהצגת הדירה משחקת תפקיד, גם אם הדבר לא נכתב מפורשות כמובן שלא ניתן להגביל את הבעלים למכור את הנכס.
בהצלחה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין ותמ"א 38
03-6329444
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
"הניסיון המקצועי שלי יחסוך לכם מס.."
"בעלים של משרד בוטיק, המתמחה בליקויי בניה, בייצוג וליווי בפרויקטים הנדסיים בתחום התשתיות..."
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."
