סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על דיני משפחה(909)

שאל בפורום דיני משפחה

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

לפורום זה אין מנהל

רוצה לנהל את הפורום?

צור קשר

31/01/2021 12:11 אורחת זימון עדים לדיון הוכחות זימון עדים לדיון הוכחות
להבאת עדים לדיון הוכחות עתידי שנקבע ע"י שופט/ת בתיק מסויים, האם צריך להיפגש פנים מול פנים עם העדים ו/או ליצור איתם קשר טלפוני, וליידע אותם על כך? או מספיק למסור את פרטי העדים לעו"ד או למזכירות בימ"ש והם כבר ידאגו לשלוח להם הזמנה לדיון הוכחות?

היי,

זה תלוי בהחלטת בית המשפט לזימון עדים. בדרך כלל מגישים בקשה לזימון עדים ומבקשים שיוזמנו באמצעות המזכירות ואז בית המשפט מחליט אם אתה תבצע להם המצאה כדין עם שליח ומסור להם את ההחלטה לזימונם לעדות.
בברכה,

אביב סטרול, עו"ד

מנהל פורום משפחה

29/01/2021 09:26 תקוה חוק ההתיישנות חוק ההתיישנות
יש לי דירה על שמי ושם אחי .לפני כשלושים שנה הוסכם ביננו להעביר את הגירה על שמו. חתמנו על מסמכים . במשך כל השנים האלו אחי הזניח את הדירה . לא גר בה והיא היתה סגורה במשך כל השנים . לפני מספר חודשים שילמתי את כל החובות לדירה.( חובות של שלושים שנה ) וביקשתי לקנות אותה ממנו . הוא מסרב למכור ומסרב להחזיר לי את הכסף ששילמתי עבור החובות . השאלה שלי היא; האם חצי מהדירה מגיע לי מתוקף חוק ההתיישנות . האם חל חוק ההתיישנות על הדירה על דירה שנישארה על שמי במשך שנים ארוכות . אשמח לתשובה . תודה ויום טוב

היי,

הבעלות שלך על הדירה רשומה על שמך וכל עוד היא רשומה על שמך במרשם המקרקעין (טאבו) או במרשם הזכויות ולא ניתן פסק דין בבית המשפט שאומר אחרת הדירה בבעלותך לפי אחוזי הבעלות שהיא רשומה עליך. לכן אין התיישנות על בעלות של דירה.

בברכה,

אביב סטרול, עו"ד

מנהל פורום משפחה

27/01/2021 18:57 נועה האם ניתן לחייב קרובי משפחה לשתף פעולה עם הליך הוצאת אזרחות נוספת? האם ניתן לחייב קרובי משפחה לשתף פעולה עם הליך הוצאת אזרחות נוספת?
שלום רב,
אני זכאית לקבלת אזרחות אירופאית מכוח זיקות של סבא וסבתא, אולם הנ"ל לא מעוניינים לשתף פעולה ולמסור את מסמכי הזיהוי שדרושים לי לתהליך.
האם אני יכולה לפנות לבית המשפט ולחייב אותם לעשות זאת בצו?
אני אף מתכוונת לבקש מבית המשפט להורות שהמסמכים יישמרו רק בידי עורכי הדין שלי שאמונים על ביצוע התהליך ולא יועברו אליי, כך שאין חשש לשימוש מצידי באותם מסמכים.

הזכויות שיתקבלו עבורי כתוצאה מאותה אזרחות הינן רבות, ואני מוצאת שהסירוב לשיתוף הפעולה פשוט חסר היגיון. האם בית המשפט יעניק לי צו לדעתך?

בתודה מראש.

עליך להגיש תביעה לצו עשה כנגד הסבא והסבתא. לדעתי, לא ניתן יהיה להכריח אותם בצו בית משפט. סיכויים נמוכים.

אביב סטרול, עו"ד מנהל פורום משפחה

17/01/2021 11:24 משה סיוע\ייצוג משפטי בגירושין סיוע\ייצוג משפטי בגירושין
שלום רב.
אני ובת שלי כבר כמעט שנה לא מתגוררת עם בעלי.
בעלי כמעט לא בקשר עם הילדה, אחת לשבועיים מבקר אותה, לא משתתף בכלכלת הילדה.
ברצוני להתחיל בהליך גירושין.
לצערי מצב סוציו אקונומי שלי אינו מאפשר לקחת עורך דין על מנת להיות מוצגת בבית המשפט.
עורך דין מטעם המדינה גם לא מגיעה לי.
העם קיימים ארגונים שיכולים לעזור לי בייצוג משפטי?

עודה לעזרתכם
בברכה,

שלום רב,

ניתן לפנות לעמותת "הלב במשפט" שם מתנדבים עורכי דין בכל התחום האזרחי.

24/01/2021 09:09 יריב לפי החלטה צד צריך להעביר חומר לצד שני. אם לא העביר האם חייבים לפנות לצד שלא העביר או רק לעדכן את בית המשפט? לפי החלטה צד צריך להעביר חומר לצד שני. אם לא העביר האם חייבים לפנות לצד שלא העביר או רק לעדכן את בית המשפט?
שלום שאלה טכנית של ייצוג עצמי.

בדיון השופט החליט כי צד א' (המשיב/ה) יעביר לצד ב' (המבקש/ת) חומר כלשהו תוך 15 יום על מנת והצד שתבע יחליט אם הוא ממשיך עם התביעה.

עבור 3 ימים מעבר ל 15 יום שהקציב השופט, ושהצד שהיה צריך להעביר את החומר ולא העביר.

האם הצד שתבע צריך לפנות בבקשה לצד השני שלא העביר את החומר כי יעביר אליו את החומר? ולהמתין עוד?

או פשוט להשיב לבית המשפט כי לאור אי העברת החומר על יד הצד השני.

האם יש חובה על צד לדרוש מהצד שלא העביר את החומר גם אםם חלפו הימים לפני תשובה לבית המשפט? האם יש פרק זמן שנהוג להמתין מעבר למה שמקציב בית המשפט? תודה.

את פסק הדין והזמנים שנקבעו יש לקיים כלשונו.

אין חובה לפנות לצד השני אך אני סבור ששווה לנסות בטרם פנייה לבית המשפט.

ההליך שמתאים הוא בקשה לנקיטת הליכי ביזיון בית המשפט שם ניתן בהליך זה לבקש קנסות בגין אי קיום החלטת בית המשפט כלשונו.

לתיאום פגישת ייעוץ ניתן לפנות אלי בנייד: 052-5407233.
אביב סטרול, עו"ד מנהל פורום משפחה

24/01/2021 21:41 לוסי לאחר גירושין רשמים חזרנו לחיות יחד לאחר גירושין רשמים חזרנו לחיות יחד
היי
רציתי לברר :
לאחר שנתיים גירושין רשמיים ,החלטנו עם גרוש לחזור לחיות יחד מכל מיני סיבות .
במהלך הגירושין עשינו חלקות רכוש והכל מפורט בהסכם הגירושין כולל מזונות ילדים , חלוקת רכוש ונכסים .
חלפו שנתיים וחצי ,אנחנו עדיין חיים ביחד , אין הכוונה שוב להתחתן .
אם לאחר תקופה מסיומת אנחנו שוב נפרדים מה הם זכויות שלי ושל ילדיי ?
אם יש שוב חלוקת רכוש, כולל פנסיה ,קה"ש , מזונות עבור ילדיים וכו' ?
לא חתמנו שום הסכם לפני שהחלתנו לחזור לחיות ביחד .

ברגע שחזרתם לחיות ביחד השאלה אם מתקיים יחסים של ידועים בציבור קרי: משק בית משותף וחזקת שיתוף רכושי אם התשובה היא בחיוב אז זה בדיוק כמו זוג נשוי התא הזוגי צובר זכויות שיחולקו שווה בשווה עד מועד הקרע העתידי בתקווה שלא יהיה. המלצתי, לערוך הסכם ממון ולאשרו בבית המשפט למשפחה שיגדיר את אופן חלוקת הרכוש במידה ויחול קרע ביניכם ותיפרדו.

לתיאום פגישת ייעוץ ניתן לפנות אלי בנייד: 052-5407233

בברכה,

אביב סטרול, עו"ד מנהל פורום משפחה

12/01/2021 07:01 שי האם שינוי נסיבות בבקשה לשינוי מזונות מספיק שהוכח שהתקיים בזמן הגשת התביעה ולפניה? והאם שינוי הפוך במהלך ההליך יכול להוות סיבה לדחייתה? האם שינוי נסיבות בבקשה לשינוי מזונות מספיק שהוכח שהתקיים בזמן הגשת התביעה ולפניה? והאם שינוי הפוך במהלך ההליך יכול להוות סיבה לדחייתה?
שלום, אשמח לעזרה בשאלה טכנית משפטית. מייצג את עצמי בבקשה לשינוי מזונות שנקבעו בפסק דין.

האם בבקשה לשינוי מזונות (לאור שינוי נסיבות מהותי) מספיק שהוכח כי במועד הגשת התביעה (ואף לפניה) התקיימו שינויי נסיבות מהותיים המצדיקים את פתיחת התיק וחישובם מחדש? (לדוגמא בין היתר עלייה בשכר אחד הצדדים שעלה ב 100% כשנה לאחר פסק הדין)

פסק הדין המקורי ניתן לפני הלכת 919/15 חושבו המזונות בצורה מגדרית ולא שוויונית ובצורה שברורה על פי המקרה שאינה צודקת. ( זמני שהות 7/7 העברת מזונות מההורה המשתכר נמוך ונקבע כי זהו פוטנציאל השתכרותו להורה המשתכר גבוה יותר)

מה קורה אם במהלך ההליך של התביעה לשינוי המזונות לאור שינויי נסיבות שהתקיימו - הליך שנמשך ונמשך כולל משבר הקורונה - מספר חודשים לאחר הגשת התביעה לשינוי המזונות, הצד שהרוויח באופן ניכר ושכרו עלה מהותית, טען שפוטר ועבר למקום עבודה חדש בשכר דומה למה שהרוויח בזמן מתן פסק הדין?

האם ניתן לדחות את התביעה בתואנה כי כעת לא מתקיימים שינויי נסיבות? לאחר קדם משפט ולפני תצהיר עדות ראשית?

או האם היות והוכח כי התקיימו שינויי נסיבות שנה לאחר פסק הדין, ואף בזמן הגשת התביעה, וכאשר פסק הדין שניתן לא נקבע לפי 919/15 - סיבה כזו לא מצדיקה דחיית התביעה - ויש לבחון את המקרה כעת על פי 919/15.

תודה מראש. מייצג את עצמי.

פסק הדין בבע"מ 919/15 קובע כי במצב המשפטי כיום, יש לבחון את פערי ההכנסות בין ההורים ואת זמני השהייה של כל הורה עם הילדים ולפיהם לקבוע את שיעור המזונות. אולם, הוא עדיין משאיר שיקול דעת נרחב, לבתי המשפט לענייני משפחה בכל מקרה לגופו. הלכה למעשה, אם זמני השהות שלך רחבים ניתן לבקש להפחית שיעור המזונות לפי זמני השהות של הילדים עמך. כמו כן, בהליך תביעה להפחתת מזונות עליך להגיש תצהיר עדות ראשית המעיד על ירידה בהכנסות שאני מבין שכבר לא קיימת לכן זה עלול להשפיע על סיכויי ההפחתה ועל היקף ההפחתה שכן לא קיים כבר השינוי הנסיבות המהותי של ירידה בהכנסה.

17/01/2021 08:54 שי חידוד השאלה :)

תודה רבה אביב על התשובה. אחדד את השאלה שלי:

השאלה היא אם התקיים שינוי נסיבות בזמן הגשת התביעה ורואים כי אכן התקיים הן לפי כתב ההגנה. האם במידה ושינוי הנסיבות "חוזר אחורה" במהלך ההליך למה שהיה בפסק הדין ---- אך עדיין הנתונים מראים כי יש חוסר צדק והפרשי שכר משמעותיים כמו במפסק הדין---- האם בית משפט יכול לדחות תביעה בתואנה ששינוי הנסיבות חזר אחורה?

או האם במידה והוכח בזמן הגשת התביעה כי התקיימו שינויי נסיבות ולמרות וכי שינוי הנסיבות "חזר לאחור במהלך ההליך, על בית המשפט עדיין לבחון מחדש כעת על פי בעמ 919/15 גם אם במידה מופחתת לאוןר פערי הכנסה שעדיין מהותיים גם לפי פסק הדין?.

לדוגמא:

בפסק הדין הוחלט על מזונות מהורה א' - משתכר 8000 להורה המשתכר גבוה 13,500 ש"ח. ילדים מעל 6. זמני שהות 7/7.

פסק הדין ניתן כמה ימיןם לפני 919/15.

הורה א' ערער. בערוער רק הופסקו המזונות ששילם הורה א' (שמשתכר פחות) כי זו היתה תביעה של הורה ב' (שמשתכר יותר) למזונות על פי ההלכה הישנה.ולךכן לא קבעו מזונות מהורה ב' להורה א' בערעור ורק הפסיקו אותם.

שנה לאחר פסק הדין הורה ב' התחיל עבודה חדשה ב שכר של 24,000 ש"ח. הורה א' נשאר עם 8,000.

שנה אחרי הערעור הגיש הורה א' בקשה לחישוב מזונות לפי 919/15 בגלל שינוי נסיבות - בעיקר בגלל עליית שכרו של הורה ב' שהיא מהותית.

הגיעה הקורונה וההליך נמשך...אך כתב ההגנה והנספחים אכן מראים שכר הורה ב של 24,000 בשנה שלפני הבקשה לחישוב לפי 919/15.

בקדם משפט הורה ב' עדכן את השופט כי פוטר ועבר לעבודהחדשה בשכר של 14,500

השופט טוען כי ההבדל/שינוי הנסיבות כעת לא מהותי ומבקש מהורה א' (8000 ש"ח) לשקול משיכת התביעה.

היות ופסק הדין ניתן לפני 919/15 ועדיין יש הבדלים מהותיים האם אין מקום עדיין לקבל את הבקשה ולחשב את המזונות על פי 919/15? שכן בפסק הדין נפסקו מזונות להורה א' (8000) לידי הורה ב' (13,500) זמני שהות 7/7?

האין שיקול צדק ושוויון לרבות טובת ילדים לא גוברת על נסיון בית המשפט להביא לסופיות דיון/סיום הליכים בין הצדדים מתוך כוונה להותיר לפי תוצאת הערעור בעבר והותרת מזונות 0?

בע"מ 919/15 קובע כי באחריות הורית משותפת שיש זמני שהות שווים ושוויון בהכנסות - כל צד זן את ילדיו. ממה שאתה מתאר, קיים יתרון משמעותי להורה ב' בהיקף הכנסותיו של 40 אחוז מהורה א' ולכן לדעתי יש מקום לחייב את הורה ב' במזונות ילדים באופן מופחת.

לתיאום פגישת ייעוץ ניתן לפנות אלי בנייד: 052-5407233.

בברכה,

אביב סטרול, עו"ד מנהל פורום משפחה

10/01/2021 17:48 זהבית בן סלמון דודה ערירית שנפטרה דודה ערירית שנפטרה
יש לנו דודה ערירית שנפטרה לפני מס' חודשים,אין לה ילדים,יש לה רק אח מבוגר .מי שטיפל בה זה דוד שלי,היה גם שותף בחשבון,דאג לה להכל,יש לנו מכתבים גם מרופאת משפחה,מהמשרד של העובדת זרה ,וכו'.אין לה דירה,אין לה כלום,רק מה שהיה בדירת עמידר שזו המזכרת האחרונה ממנה.עמידר פרצו לדירה ולא מוכנים לתת לנו להיכנס.אמרו רק בצו בית משפט,שאלתי היא-1.אם "ניקח בקלות" וסגר גודל עלויות, 2.אםצנזכה-אם ישלמו לנו הוצאות בית משפט,בינתים מגיעים חובות של ארנונה,חשמל, הוט וכל זה... אנחנו לא רגועים,מרגישים כאילו היא אפילו לא נקברה, בגלל שדבריה מפוזרים כביכול

יש להגיש תביעה לבית המשפט למשפחה לצו עשה שמורה לעמידר לתת לכם להיכנס לדירה לפנות את חפציה.

יש להודיע לעירייה לחברת החשמל שהנ"ל נפטרה ולשלוח להם תעודת פטירה ולסגור חשבונות עד שמתי שהדירה עברה לחזקת עמידר.

לגבי עלויות ייצוג משפטי ניתן ליצור קשר עמי קשר בנייד: 052-5407233

בברכה,

עו"ד אביב סטרול מנהל פורום משפחה.

10/01/2021 12:13 קטרין ענייני משפחה ענייני משפחה
שלום רב,
אני ובעלי נשואים 5 שנים
הוא בעל אזרחות בלגית וישראלית ואני רק ישראלית.
בשנה הראשונה לנישואין גרנו בארץ ועקב חובות של הבעל עברנו לגור בבלגיה ארץ מולדתו (ויתרתי על תושבות ישראלית לבקשת בעלי שלא רצה לשלם ביטוח לאומי) שם גרים כל בני משפחתו. משפחתו לא קיבלה אותי בשום צורה מההתחלה ותמיד היו הורסים לנו את הזוגיות וקיבלו אותי שם בצורה הכי גועלית שיש בלשון המעטה.
הקשר בנינו התרפרף עם הזמן...
תמיד היו מריבות בגלל משפחתו.
בתקופת הקורונה התחיל סגר בבלגיה והחלטנו כולנו כולל משפחתו להגיע לביקור בארץ עד סיום הסגר בבלגיה. (כרטיס טיסה פתוח ללא מועד חזרה)
הייתה מריבה קשה ביני לבין בעלי והוא פשוט לקח לי את כל הכסף שהיה לי ונעלם.
הגשתי בקשה ליישוב סיכסוך וכמובן צו יציאה מהארץ.
לאחר שבוע וחצי בעלי שלח לי הודעה שהוא נמצא בבלגיה.
זאת אומרת עזב ונטש אותי לבד ללא כל יחד עם ילדיי, כל הציוד שלנו נמצא בבלגיה.
לאחר שבוע נוסף קיבלתי לבית אמי טביעה מבעלי על ״החזרת ילדים חטופים האג״
האם הוא יכול לקחת ממני את ילדי?
אציין שיש לי בן בן 4.5 ובת בת 1.11
ומה עליי לעשות?

היי,

עליך לשלוח מכתב תגובה לרשות המרכזית של המחלקה הבינלאומית שלא הייתה שום חטיפת ילדים שהגעתם ביחד כולם יחד עם האב לישראל (לצרף כרטיס טיסה של האב מבלגיה לישראל) והאב היה זה שנטש אתכם בישראל ועזב מרצונו ואף גנב ממך כסף.

ככל שהרשות המרכזית מטעם המחלקה הבינלאומית של משרד המשפטים תגיש תביעה להחזרת הילדים לבלגיה לבית המשפט למשפחה עליך להגיש כתב הגנה ולהתגונן.

ממליץ לך לקחת ייצוג משפטי של עו"ד מנוסה בתחום דיני המשפחה.

בברכה,

עו"ד אביב סטרול מנהל פורום משפחה.

לתיאום פגישת ייעוץ ניתן לפנות בנייד: 052-5407233.

15/01/2021 05:14 מיכל סבר מזונות בעתודה מזונות בעתודה
שלום, האם קיים חוק או תקדימים לתשלום מזונות או מימון הילד בתקופת עתודה צבאית? תודה

החוק לתיקון דיני משפחה (מזונות), התשי”ט – 1959, קובע כי אב יחוב במזונות ילדיו הבגירים וזאת כאשר יש לאב יכולת כלכלית לזון את הילד הבגיר והילד הבגיר אינו יכול לעבוד ולספק צרכיו כפי שיכול במקרה הזה כי לומד לעתודה צבאית שהיא בעצם לימודים טרום צבאיים.

החיוב במזונות יהיה בין שליש לבין מלוא סכום המזונות שנפסק עד גיל 18 שנים המבחן הוא יכולת הכלכלית של האב לזון את הבן ויכולת הכלכלית של הבן הבגיר לזון את עצמו.

בברכה,

עו"ד אביב סטרול מנהל פורום משפחה.

לתיאום פגישת ייעוץ ניתן לפנות בנייד: 052-5407233.

עורכי דין מובילים בפורום דיני משפחה

עו"ד אריה לרנר
עו"ד אריה לרנר

"המשרד מציע פתרונות משפטיים ברמה גבוהה, תוך התאמה מלאה לצרכיו של הלקוח ובהתאם לנסיבות המקרה..."

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

עו"ד סימיה ויצמן
עו"ד סימיה ויצמן

"ניסיון עשיר בטיפול וייצוג בתחום דיני המשפחה והגירושין, ברגישות ובמקצועיות חסרת פשרות..."

עו"ד משה פרץ
עו"ד משה פרץ

"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."

עו"ד דניאל הומיונפר
עו"ד דניאל הומיונפר

"מתמחה בתחום הגירושין והגישור, ועוסק בין היתר בתיקים בעלי מורכבות משפטית גבוהה, בסבלנות רבה, זמינות ושקיפות מלאה בכל צעד וצעד בדרך..."

פסקי דין אחרונים בנושא פורום דיני משפחה

משמורת משותפת
משמורת משותפת בקונפליקט גבוה

עו"ד אמיר שי המתמחה בהליכי משמורת משותפת, בסקירה מרתקת על הקונפליקט המתעורר עקב משמורת במשפחות בהם ההורים אינם מסתדרים ביניהם.