סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על דיני מקרקעין(1,721)

שאל בפורום דיני מקרקעין

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

לפורום זה אין מנהל

רוצה לנהל את הפורום?

צור קשר

01/11/2025 06:15 שיינה פל פל"ח במושה שיש בו גם תושבים בהרחבה
שלום
גרים במושב בהרחבה מזה 20 שנה. בעלי הנחלות פנו ללא ידיעת כלל חברים תושבים(ללא נחלות) והגישו תכנית תב"ע עם פל"ח. הצהליך בשלב מתקדם. שאלתי היא האם אישור פל"ח הוא בנחלת המגורים או בנחלת החקלאות? אישור פל"ח לכל החקלאים, יגרור שיבוש החיים השקטים על כל הבטיהם בצורה קריטית. האם החוק מאפשר להגביל פל"ח רק לקרקעות החקחאיות, במידה, שהוגשה תכנית תב"ע ללא ידיעת תושבים "רגילים"?. האם ניתן להצליח להשיג משיכת התב"ע כי תושבים רגילים לא ידעו על ההליך הזה? תודה רבה

18/10/2025 20:02 אודיה האם תיקון ליקויי תמ האם תיקון ליקויי תמ"א נחשב כהחזקה תקינה בבניין?
ערב טוב,
בתביעה של נציגות בניין שעבר תמ"א כנגד היזם שלא עמד בהתחייבויותיו בבנייה לפי תקן. האם תיקון ליקויי בנייה של תמ"א נחשב כ"החזקה תקינה" לפי חוק המקרקעין סעיף 58 (היות ואינם ליקויים שנגמרו לאחר גמר הבנייה, אלא הבניין לא נמסר מלכתחילה כמו שצריך).
ואם כן נחשב אחזקה תקינה, מי ייחשב המתחזק במקרה זה? העו"ד המייצג את בעלי הדירות בתביעה, או היזם שאמור לתקן את הליקויים?
תודה מראש

03/10/2025 08:48 יעקב מס שבח ל מס שבח ל
אני רוצה להעביר בית שברשותי לנכדי ללא תמורה . זאת תהיה דירתם היחידה .נאמר לי שכשירצו למכור את הנכס , לצורך חישוב מס שבח יחול עליהם המס כאילו שאני ביצעתי את המכירה . הם נכנסים ל"נעלי" . שאלתי האם גם לאחר שהם יחזיקו את הנכס מעל 4 שנים יחול עליהם אותו הכלל.או שלאחר 4 שנים נותקה הזיקה אלי .
תודה יע'ב

02/10/2025 20:11 מזל הכהן הפעלת מעלית שבת בבניין משותף חדש הפעלת מעלית שבת בבניין משותף חדש
רכשנו דירה חדשה בבניין משותף, בבניין 10קומות, אנו גרים בקומה 4, בחוזה הרכישה יש סעיף של מעלית שבת (בבניין 2 מעליות). הבניין מאוכלס מחודש מאי וכמעט כל הדירות מאויישות. אנו שומרי שבת וביקשנו להפעיל מעלית שבת. ועד הבית לא משתף פעולה (מעלית אחת פועלת והשנייה לא כדי שלא תיפגע בזמן שדיירים משפצים או עוברים עם חפצים. ) כל הפניות שלנו לוועד להפעלת מעלית שבת לא נענות. האם מותר לנו לפעול עצמאית ולפנות לחברת המעליות כדי להפעיל מעלית שבת ?

19/07/2025 09:24 אלי כוכבי מבקשים סיוע משפטי לבניית ממד מבקשים סיוע משפטי לבניית ממד
לצורך בניית ממ"ד דרוש רוב של 60% ולצורך רכישת קרקע משותפת מדיירים צריך רוב של 100% מה קורה שדייר אחד מטרפד את הענסקה בכך שאינו מעוניין למכור את השטח ואחר מתנה את חתימתו לבניית ממ"ד עד שיקבל את הכסף.

19/07/2025 09:21 אלי כוכבי שאלה בנושא נדלן שאלה בנושא נדלן
לצורך בניית ממ"ד צריך לפחות 60% הסכמת דיירי הבית ולצורך הצמדת שטח משותף לדייר פלוני צריך 100% הסכמה . מה קורה כשאדם אחד מטרפד את מכירת הקרקע פלוני שאמור לבנות ממ"ד וכתוצאה מזה דייר שהסכים לבניית הממ"ד מתנה את חתימתו בקבלת התמורה על הקרקע.

05/07/2025 07:47 אלי כוכבי מבקש סיוע משפטי בנושא בתים משותפים מבקש סיוע משפטי בנושא בתים משותפים
בית שמורכב משלוש כניסות כאשר בכניסה הראשית גרים 5 דיירים ובשתי הכניסות הנפרדות גרים שתי משפחות. האם הכניסות הנפרדות שאין להן כל קשר לחדר מדרגות ישאו בנקיונן ובחשמל ובאחזקת הכניסה הראשית

21/06/2025 18:44 אלי כוכבי מבקשים סיוע משפטי לבניית ממד מבקשים סיוע משפטי לבניית ממד
אנו זוג קשישים בני 86 נכים וניצולי שואה וסיעודיים גרים במיני קוטג' בחזית בית משותף . יש לנו בתוך הבית 14 מדרגות לשם כך בנינו לעצמנו מעלית בתוך הבית. אין לנו ממד ואין לנו יכולת מעשית בעת אזעקה לרדת במדרגות ולא במעלית ולצאת להסתובב מסביב לבניין לחפש מקלט. ליד הבית שלנו יש קרקע משותפת נטושה מזה למעלה מ40 שנה כף רגל אדם לא דרכה במקום . אנחנו מבקשים לבנות על חלק מהקרקע הזו את הממד שכנים יוכלו לבנות מעלינו גם לעצמם. אנו צופי שיהיו שכנים צרי עיין ולכן אנו מקדימים לקחת עורך דין שייצג אותנו וסייע לנו, עד לבניית הממד

01/06/2025 14:03 אריק 5 מס שבח מס שבח

אני נכה סיעודי קשה (דרגה 7 מקסימלית בבטוח לאומי) ומוכר את הדירה למימון ״דיור מוגן״ איני גר בדירה וזו אינה דירתי היחידה.
האם יש דרך שאוכל לקבל פטור לפי סעיף
49ב(2) לחוק מס שבח

07/05/2025 07:03 יוסי שינוי תבע שינוי תבע
האם שותף במקרקעין יכול לכפות שינוי תבע על השותפיפ האחרים מתעשיה למגורים ומסחר. אם ישנה חלוקה בעין במגרש כלומר תתי חלקות של כל שותף נמצאים בחלקים מובחנים במגרש, האם חלוקת המגרש היא לפי יחס השטחים המוגדרים או לפי יחס בין השטחים המבונים בפועל.

עורכי דין מובילים בפורום דיני מקרקעין

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

תום חיימוב
עו"ד תום חיימוב

"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."

גב' פנינה אריאלי

"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."

אלון כהן
עו"ד אלון כהן

שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.

עו"ד משה פרץ
עו"ד משה פרץ

"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."