סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על גישור גירושין(61)

שאל בפורום גישור גירושין

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

לפורום זה אין מנהל

רוצה לנהל את הפורום?

צור קשר

18/07/2013 08:07 manal מנאל מנאל
אנחנו התחתנו בישראל אבל הוא כבר 30 שנה למד וגר באיטליה אחרי חתונה גרנו שם ועכשיו אנחנו בתהלכי גרושים .מה הזכויות שלי ולבתי בת 3 הנכסים שצבר אחרי נשואין שם באיטליה התהלכים כולם ארץ

מנאל שלום,
משאלתך עולות כמה סוגיות אשר נותרו ללא מענה בכדי שאוכל להשיב לך.
באופן כללי נכסים שנצברו במהלך הנישואין על ידי מי מבני הזוג שייכים הם לשניהם, גם אם הנכסים רשומים על שם מי מהם. יש לבחון את המקרה בעיניים אשר רואות את כל התמונה, כאשר גרתם יחדיו האם עבדת או גידלת את ביתך באיטליה? האם גרתם יחדיו וניהלתם משק בית משותף ואורח חיים של משפחה? האם הנכסים נצברו אך ורק בזמן הנישואים או שהיו נכסים שבעלך הביא עימו עוד מלפני הנישואין?
אשמח לעמוד לשירותיך בכדי לתת לה מענה מלא אצטרך לדעת עוד פרטים.

14/07/2013 14:41 קרן בעל מכה בעל מכה
לפני שנה עזבתי בעל מכה. יש לנו ילד אחד משותף, בן ארבע. האב, עם צו הרחקה, פנה אלי דרך חבר משותף והביע רצון להיות מעורב בגידול הילד, אפילו קצת. אני מודה כי אני מאוד אשמח אם לבני תהיה גם דמות אב בחיים, אך כמובן קצת חוששת. לשאלתי. חשבתי שאולי מגשר יכול לתווך בינינו, להגעה להסכם ברור, ולהצליח להיפגש ולתקשר. האם זה רלוונטי? ובנוסף – האם אנחנו יכולים להגיע להסכם חוקי, למרות שאנחנו בכלל לא אמורים להתראות עפ"י צו בית משפט? תודה מראש!

קרן שלום רב,
ראשית אני שמחה לשמוע כי אזרת אומץ והלכת מהחיים שבו בעלך היה מכה, החלטה זו אינה פשוטה וכל הכבוד על האומץ והנחישות!.
שנית, נכון שיש זכות לכל הורה לממש את זכותו ולהתראות עם ילדו כמו שיש זכות לילד להכיר את הוריו.
אך, חשש ראשון שעולה אצלי הוא לגבי טובת הילד, הבעל הינו מכה ו/או הכה בעבר, האם הינך בטוחה שדפוסיו השתנו והא לא עלול לנקוט באלימות כלפי הילד?.
אלימות איננה רק אלימות פיסית אלא גם אלימות מילולית ונפשית. מכוח הדברים שהעלת אני מבינה כי ישנו צו הרחקה- האם הצו עדיין בתוקף? האם הוא נקבע למשך זמן קצוב? ביהמ"ש נתן אותו?. יש הנושא הזה יש לבחון.
אני מבינה שאת רוצה בטובתו של בנך ושתיהיה לו דמות אב בחייו, אך יש לבחון האם טובת הילד היא שהאב יחזור לחייו לאור עברו. אינני בטוחה שמגשר יכול לעזור במקרה זה, לדעתי רצוי שהעניין יידון בבית המשפט שלו הכלים להתמודדות במקרה כזה.

אשמח לעמוד לרשותך באם יש לך עוד שאלות, את מוזמנת לייעוץ פרטני.

10/07/2013 10:51 יוספה הסכם מתוך הסכמה הסכם מתוך הסכמה
בעלי ואני מעוניינים לנסח הסכם חלוקת רכוש וראיה לילדים
ההסכם צריך להיות קביל בבית דין רבני.
א. האם אתם יכולים לספק הסכם כזה?
ב. מה העלות?
תודה

יוספה שלום,
הסכם שכזה יתקבל בסוף הליך גישור אשר יתמודד עם הרצונות והצרכים של כל צד, הליך הגישור המשפחתי כולל בחובו מספר פגישות עם הצדדים, עם כל צד בנפרד כאשר מובהר לצדדים כי האחריות היא עליהם.
הסכם שכזה כאמור יירקם בסוף הליך הגישור המשפחתי בו משרדינו מתמקצע.

10/07/2013 07:39 שלומי שאלה בעניניי גירושחן שאלה בעניניי גירושחן
היי ,אני שלומי בין 43 אב לשלושה ילדים נשוי כ-11שנים ,עצמאי מתגורר באיזור המרכז .לאחרונה התגלו ביני לבין אישתי חילוקי דעות ולאחר ששוחחנו יחד השבוע היא הודיע לי שהיא רוצה "לפרק את החבילה " ללא מריבות וללא קשיים {יש לנו הסכם ממון משותף } למען האמת קצת קשה לי עם ההחלטה שהיא קיבלה כי בסה'כ אני בדעה שאם נתגרש הילדים בעתיד ייפגעו ,היא הציע לי ללכת לגישור על מנת לחלק את הרכוש ואת גובה המזונות כפי שייקבעו לנו {אישית אין לי בעייה כלכלית } אבל לא משלים עם כמה עובדות כגון שהיא מעוניינת לעזוב את העיר ולעקור לעיר אחרת עם הילדים ,לא כלכך ממהר להתגרש למען האמת,,אנא עצה עזרה למישהו שעבר או שנמצא בסיטואציה כמוני -תודה שלומי

שלומי שלום,
ראשית אומר כי להגיע למצב בו הצדדים מבינים שכדאי להם "לפרק את החבילה" ללא מריבות וקשיים, זה מהלך אמיץ וחכם.
הילדים לא בהכרח צריכים להיפגע כשההורים נפרדים, צריך לשתפם בתהליך ולא "לזרוק" זאת עליהם, לילדים עדיף לפעמים לחיות עם הורים גרושים מאשר לחיות בבית אחד עם הורים אומללים.
אני מבינה שלא קל לך אם ההחלטה להתגרש אבל עליך להבין את שהוביל את בת זוגתך למסקנה הזאת ולהיות כן עם עצמך ולהבין אם העניין נתון בכלל למשא ומתן.
לגבי רצונה לעבור לעיר אחרת, זהו רצונה וזוהי זכותה לגור היכן שהיא חפצה, עם זאת זכותך לראות אם הילדים ולא להעמיס על עצמך נטל כאשר היא תחליט לגור לדוגמא באילת ואתה נשאר להתגורר באזור המרכז- צריך לשאול את השאלות הללו ולרדת לפרטים הקטנים שעלולים לצוץ בהמשך. דברים אלה צריכים להילקח בחשבון וצריך לפטור אותם הן אם זה בבית משפט והן אם ידובר בהליך הגישור.

08/07/2013 08:43 טלי מה אעשה? מה אעשה?
אני רוצה להתגרש מבעלי והוא לא רוצה להתגרש ואני לא יודעת מה לעשות וכרגע אני לא עובדת כי אני יושבת בבית עם תינוקת

טלי שלום,
ישנן מספר עילות גירושין אשר בגינן מי מבני הזוג רוצה להתגרש כמו אלימות, רועה זונות, התנהגות אלימה נמשכת, התמכרויות וכדומה. אך, באם אינך נופלת לאותן קטגוריות, דברי עם בעלך ונסי להבין מדוע הוא איננו רוצה להתגרש ואת רוצה. יכול להיות שתיהיה הסכמה לגבי דברים מסוימים ולגבי אחרים לא.
לאחר שתגבשי את דעתך והחלטתך תיהיה סופית, אני ממליצה לך לפנות אל בעל מקצוע בתחום שהינך סומכת עליו בכדי שינחה אותך בהתאם למצבך הפרטני.
באם אוכל לעזור, אנא פני בכל שאלה.

04/07/2013 09:53 ישראל מה הצודק והנכון להסכם גירושים לענין מיסוי נדחה ברכישת מחצית מגרש ע מה הצודק והנכון להסכם גירושים לענין מיסוי נדחה ברכישת מחצית מגרש ע"י אחד הצדדים
יש לנו מגרש שעל מנת להפכו לדירה הראויה לפטור יש להשקיע ולבנות עליו בית. אנו מעונינים לכלול בהסכם אפשרות לפיה אחד מאיתנו ירכוש את מחצית המגרש מהשני (במסגרת התחשבנות). עלתה השאלה מה יש לעשות עם תשלום מס השבח.
שכן הצד הרוכש לוקח על עצמו סיכון לחיוב עתידי במס (במקרה שלא יהיה לו פטור מסיבה כלשהי) שכן סעיף 4 לחוק מס שבח אינו פוטר ממס אלא רק מוציא מתחולה ומכיל את השבח בגין תקופת הנישואים על המכירה הבאה.
האם סעיף שקובע שהצד המוכר יקבל את אותו סכום שהיה מקבל במכירה לצד ג' בלתי תלוי (שזה המצב האלטרנטיבי במקרה ולא ירכש ע"י אחד מאיתנו) הנו סעיף הוגן? או שמא יש מקובלה אחרת? מה הייתם ממליצים לכתוב ולמה.

ישראל שלום,
גישור מבוסס על וולונטריות מצד הצדדים, כלומר כל צד בוחן את אפשרויותיו והוא זה אשר מנהל את הדו- שיח אם הצד השני. בגישור גירושין, כל צד מציג את עמדותיו ואת רצונותיו. במידה ועולה סוגיה מיסויית או אחרת על הצדדים לפנות אל בעלי מקצוע כמו לדוגמא אל עו"ד העוסק באספקטים המיסויים על מנת שייעץ להם בכדי לא לקפח איש מהצדדים. המגשר עצמו איננו נוקט בעמדה לצד זה או אחר גם אם העניין הוא בתחום מומחיותו. על כן, בכדי לדעת את כל העניין על בוריו ולראות את כל התמונה יש להציג את כל כולה בפני המגשר וכן בפני עו"ד לעניין המיסויי.

30/06/2013 09:55 שלומי הסכם הסכם
אשתי ואני רוצים להתגרש אבל לא לעשות את זה רשמי. אנחנו רוצים להמשיך לגור ביחד בעיקר בשביל הילדים, וגם מסיבות כלכליות. האם מומלץ לנו לעשות הסכם? האם זה נפוץ? יש איזה הסכם מוכן שאנחנו יכולים להוריד מהאינטרנט?

שלומי שלום,
מהנסיבות שתיארת לעיל אני יכולה רק לומר לך כי גישור משפחתי הינו הליך אשר סופו הוא בהסכם גירושין אשר יאושר בידי ביהמ"ש ויקבל תוקף של פס"ד. רצונכם הוא להתגרש אך לא לעשות זאת באופן רשמי, כך כתבת אך, הדבר הוא חד משמעי, או שמדובר בגירושין ואתם רוצים להיפרד או שאינכם רוצים, אינכם יכולים לאכול מהעוגה אך להשאיר אותה שלמה. מהנתונים שהבאת חסרים פרטים נוספים כדי להשלים את התמונה, עניין זה צריך להישקל בכובד ראש לאור כל הפרטים הצריכים להילקח בחשבון והסובבים אתכם.
ליבי אתכם ואני מבינה כי אתם עושים כן למען הילדים אך, באם תריבו והאווירה בבית אינה חיובית, אתם אומנם תגורו באותו בית אך, אין להסיק מכך שזו טובת הילדים.
איני מכירה הסכם רציני שאפשר להוריד מהאינטרנט לא בתחום זה ולא בתחום אחר.

25/06/2013 11:56 דרורה בניית הסכם גישור בניית הסכם גישור
תפסתי את בעלי בוגד (עם בלש פרטי). אני לא באמת רוצה לעזוב אותו, והוא מפחד מגירושים כי יש לי הוכחות ואני יכולה לרושש אותו בבית משפט. הייתי רוצה לעשות איתו הסכם עם עו"ד או מגשר שאם הוא שוב יבגוד הוא מפסיד הכול. זה אפשרי?

דרורה שלום,
על פניו ישנו את חופש החוזים בין צדדים, כלומר צדדים יכולים לנסח חוזה ובו לכתוב כל העולה על רוחם כל עוד הם עשו אותו מרצון. יש כמה סייגים בהתאם לחוק מתי חוזה לא יהיה תקף סייגים כגון: הסכם הנוגד תקנת ציבור, הסכם בלתי חוקי ועוד.
הסכם גישורי הוא הסכם המגיעים אליו בסופו של תהליך. מטרתו של תהליך גישור משפחתי הוא כי בני הזוג יודעים כי רצונם להתגרש אך רצונם לעשות כן בדרך יפה כאשר בהסכם הם מעלים את כל הנושאים הצריכים הסדר.
הסכם שכזה עובר לאישור בית המשפט.
קשה לי להאמין שהסכם מסוג זה יעבור את בית המשפט ויקבל תוקף של פס"ד. אם תפסת את בעלך בוגד יש לך עילה לגירושין אך, באם זה איננו רצונך כעת כאמור , כיצד תוכלי להבטיח לך ולו כי בעתיד הוא יפסיד הכל כדברייך?
מה עוד שאין כאן באמת ניסיון לגישור, רוצנך לחתום אתו על הסכם בו את מעמידה לו תנאי וזה כאמור, איננו גישור.

24/06/2013 12:14 עמיחי הסכם לפני חתונה הסכם לפני חתונה
שלום. שמי עמיחי ואני רוצה לדעת – אני עומד להתחתן וחבר טוב הציע לי לעשות הסכם למקרה גירושין. אני עושה הרבה כסף ואשתי לעתיד ממשפחה לא כל-כך עמידה. אני לא רוצה למצוא את עצמי עוד כמה שנים, חס וחלילה, בבעיה. כמה ההסכמים האלה תופסים בבית משפט?

שלום עמיחי, בהחלט קיבלת עצה נבונה. כאשר אחד מבני הזוג הינו עתיר נכסים ו/או ממון רצוי ומומלץ לעשות הסכם ממון אשר מסדיר סוגיות רכושיות, ממוניות ואחרות בין בני הזוג לכל צרה שלא תבוא.
הסכם מעין זה בד"כ יאושר על ידי בית משפט לענייני משפחה לאחר שהשופט יראה שבאמת ההסכם הינו הוגן וישר וכן, כי הצדדים חתמו עליו ללא כפייה.
הסכם שאושר בבית משפט או לחילופין בבית דין רבני דינו כפסק דין לכל דבר ועניין.
חוק יחסי ממון קובע שהסכם כזה יאושר בבית המשפט וכן, באם בני הזוג טרם התחתנו אפשר לאשרו גם אצל נוטריון.

23/06/2013 12:30 ליאת ידועה בציבור ידועה בציבור
שמי ליאת, ואני חיה בזוגיות של 10 שנים עם ילדים, אך ללא חתונה. אני רוצה לעזוב את בעלי, אך הוא המפרנס היחיד במשפחה. השאלה היא האם יש לי זכויות כמו לנשואה ואם כן איך אני מממשת אותן?

שלום ליאת,
לידועים בציבור ישנן מרבית הזכויות כמו לנישואים. אומנם לא פירטת בשאלתך ממתי הנכם ביחד ו/או האם עבדת בתקופת זמן זו על כן יש לראות את כל המכלול ולא רק את הנתונים שהבאת אך, אני מניחה "שעבדת" בגידול הילדים היות שיש לכם ילדים והגבר הינו המפרנס העיקרי וכן, תרמת למשק הבית.
ראשית יש לבדוק האם הנכם מוגדרים כידועים בציבור ואת זה יש לבדוק לאור מבחנים שהעמידה הפסיקה. בכדי לממש את זכויות הידועה בציבור הינך צריכה להיוועץ בעורך דין אשר לו תראי את כל התמונה ובהתאם תוכלו יחד לבנות תוכנית אסטרטגית שתמצה את זכויותייך.