סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על הסכם ממון(166)

שאל בפורום הסכם ממון

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

לפורום זה אין מנהל

רוצה לנהל את הפורום?

צור קשר

30/08/2017 05:44 רעות חלוקת דירה כאשר ההון העצמי לא שיוויוני חלוקת דירה כאשר ההון העצמי לא שיוויוני
שלום רב,
אני ואישתי קונים דירה יד 2.
את המשכנתא (75%) נשלם מחשבוננו המשותף אליו נכנסות המשכורות של שנינו - כלומר אנו מתייחסים לזה שנשלם חצי חצי.
ההון העצמי (עצמי ומההורים) מתחלק ביננו 80% ממני ו 20% ממנה.
מה עושים עם חלוקת אחוזי הדירה במקרה כזה? מכיוון שככל שעוברות השנים ויהיו יותר תשלומים על המשכנתא אחוזי ההשקעה בדירה ישתנו.

כך למשל אם נמכור את הדירה יום אחרי שקנינו אותה ללא תשלומי משכנתא בלבד אני השקעתי 80% והיא 20% (וכך צריכים להיות מחולקים הרווחים), אך אם נמכור את הדירה אחרי תשלום משכנתא של 1,050,000 ש"ח האחוזים משתנים ל60% ו-40%.
ואם נלך רחוק לתשלום משכנתא מלא של (4600*30*12) = 1,656,000 ש"ח האחוזים משתנים ל-57% ו- 43%.

אנחנו חשבנו לעשות כך:
לרשום בטאבו את הדירה כ 50% לכל צד. ולעשות הסכם ממון בו יהיה כתוב שבעת צורך בחלוקת הדירה לא ילקח בחשבון האחוז שרשום בטאבו אלא יבוצע במועד המכירה חישוב של אחוז השקעה (כל צד לפי חצי מתשלומי המשכנתא עד כה בתוספת ההון העצמי) ולפי אחוז ההשקעה במעמד המכירה תבוצע החלוקה ברווחים.

מה נהוג במצבים כאלה? האם הפתרון שלנו חכם ועונה על כל הבעיות שעלולות לצוץ במקרה גירושים?

תודה רבה!
רעות.

ראשית, אציין שאיני בטוח שיש משמעות קריטית לציר הזמן במקרה המוצג, שכן החלק שבגינו אתם חבים בהלוואה הוא לא שלכם (תצטרכו לפרוע אותו מהבנק במקרה של מימוש).

לאור האמור, ייתכן שיהיה נכון לקבוע את שיעור הבעלות בדירה בהתאם לנוהג במקרים דומים (ואף לקבוע אותו בהסכם ממון), כדלקמן:

20%+37.5% = 57.5% - רעות.
5%+37.5% = 42.5% - בת הזוג.

יש להדגיש כי הפתרון שלכם הוא אפשרי אך אי-קביעת שיעורי הבעלויות מראש וקביעה שייעשו חישובים בדיעבד כרוכים בסיכון שבמקרה של פרידה לצדדים תהיה פרשנות שונה למנגנון - לגישתי הוודאות והבהירות הינן בחשיבות עליונה.

בכל מקרה, שאלתכם הינה בעיקרה כלכלית ולא משפטית ולכן אמליץ לכם להתייעץ עם אנשי מקצוע בתחום הכלכלי (רו"ח וכד').

12/08/2017 13:03 יוסי אביב חלוקת דירה בין בני זוג חלוקת דירה בין בני זוג
שלום, אני ואישתי מעניינים לרכוש דירה, קפצה לנו הזדמנות עיסקית טובה לרכישת דירה מסויימת, הדירה עולה קצת מעבר למה שמתאפשר לנו כרגע מבחינת הסכום הראשוני שיש לנו בהתאם למשכנתא ולכן אמא של אישתי רוצה לשלם על כמעט שליש מהדירה אך בתנאי שבעלות על הדירה תתחלק 2/3 לאישתי ושליש לי. על שאר הדירה נשלם במשכנתא יחד וחלק מהסכום הראשוני במזומן ממה שחסכנו. אני מנסה להבין מה המשמעות מבחינתי להסכים לתנאי זה וזה ישר מעלה לי את הנקודה שעד היום חיינו בחשבון משותף וניהול משק הבית היה יחד, האם עצם זה שעד היום ובעתיד הקרוב ההכנסה שלי משמעותית גדולה יותר אמורה להשפיע על ההחלטה? אני הצעתי לעשות הסכם ממון על הסכום שאמא שלה תביא כך שתוכל להבטיח לעצמה אותו אך היא אינה מעוניינת. אני מרגיש חוסך שיוויון ומנסה להבין מה הדרך השיוונית במצב הזה ואיזה השלכות ייתכנו בעתיד שאיני חושב עליהם עכשיו?

לשני המסלולים המתוארים (רישום הדירה בחלקים לא שווים / הוצאת סכום כסף מהאיזון) משמעויות רבות, יש לבחון את המקרה הספציפי ונראה לי שהפורום הוא לא המקום הנכון לדיון מסוג זה.

אמליץ לפנות לעורך דין על מנת לבחון את האפשרויות בכדי לבחור את הדרך הנכונה עבורכם.

07/05/2017 13:39 לירון חתימה על הסכם ממון חתימה על הסכם ממון
שלום, בן זוגי מעוניין לערוך הסכם ממון לפני הנישואין. יש לו סכום כסף בו מעוניין לרכוש דירה במהלך הנישואין. אין לי בעיה לחתום על סכום כסף זה שישאר שלו ולא אוכל לדרוש אותו אך הוא מפחד שבאיזשהו שלב אוציא צו הרחקה במרמה במשטרה כל אלימות ואז אוכל לדרוש שלא יהיה בבית. הוא מעוניין להחתים אותי על סעיף בו נאמר שברגע שאחד מאיתנו מוציא צו הרחקה כנגד אלימות עלי לפנות את הדירה בה נתגורר תוך חודש או שלושה חודשים במקרה וישנם ילדים. בכל זמן בו הוא מורחק מהבית הוא זכאי לשלם על דירה מודרת ועל כל הוצאותיה הנלוות מהחשבון המשותף שיהיה לנו בעתיד
סעיף נוסף מדבר על מקרה בו אחד מאיתנו החליט להתגרש עלינו למכור את הבית תוך חצי שנה כאשר נקבל עבור הבית סכום זהה או גבוה מסכים בו שמאי יעריך את הבית.
בנוסף ישנו סעיף אשר אני מוותרת על כתובה, מדור ומזונות אישה.
האם עליי לחתום על הסכם שכזה מאחר והדבר ממנו הוא מפחד הוא שכאשר אחליט להתגרש הוא יפחד שאשתמש בצו הרחקה כנגדו? או שישנו סעיף נוסף שיתן לו שקט נפשי ויסכים להוריד את סעיפים אלו?
תודה רבה

שלום רב,

לטעמי ישנה בעיתיות רבה בקביעת סעיף כמתואר, שכן על-פניו הוא נוגד את תקנת הציבור בכך שנראה שמטרתו היא למנוע ממך להוציא צו הרחקה במצב בו יהיה הדבר ראוי.

בכל מקרה אמליץ לפנות לעורך דין כדי לנסות ולהתמודד עם הנושא.

08/03/2017 09:42 מור לוי הסדרי ראייה בהסכם ממון הסדרי ראייה בהסכם ממון
שלום,
אני וארוסי רוצים להכין הסכם ממון בינינו, לקראת חתונה בחודש הבא.
הוא רוצה לקבוע בהסכם גם הסדרי ראייה לילדים (שעוד אין לנו...).
האם זה הגיוני? איך אפשר לקבוע כזה דבר מראש?

האינטואיציה שלך נכונה, במקרה כאמור אין כמעט משמעות לקביעת הסדרי הראייה בהסכם.

ככלל הכרעות בנושאים הנוגעים לילדים לא ניתנות לשיקול דעתם של הצדדים, אלא לשיקול דעתו של ביהמ"ש אשר יכריע לפי טובת הילד, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר על ילדים שטרם נולדו.

11/02/2017 11:03 ליאת עובדת זרה פיליפינית וזכויות עובדת זרה פיליפינית וזכויות
שלום רב
אני גר בדירה של אימי ז"ל לא רשומה בטאבו על שמי.הדירה רשומה עלי ועל כל האחים חלוקה שווה, ,אני חי עם עובדת זרה פיליפינית שאין לה ארכה שהייה . ,אני רוצה להחתים את אחותי שהיא מצהירה בזאת שאנו זוג לכל דבר שאנחנו מנהלים משק חיים לכל דבר אני חי איתה כבר חצי שנה.
על מנת שתקבל שהות בארץ אני חי עם הפליפינית בביתי כידועה בציבור מה ההשלכות לגבי מותי האם יש לה חלק בדירה ? האם יש לה זכויות ? האם היא יכלה להמשיך לגור בדירה אפילו שהדירה רשומה על האחים שלי .?
האם זה טוב שאחותי תחתום על התצהיר ?או שזה יסבך את הענין יותר ?
אודה על התשובות

ככל שיש בינך לבין זוגתך הסכמה שהדירה שייכת רק לך הייתי ממליץ להעלות את ההסכמה הנ"ל על הכתב, במסגרת הסכם ממון.

באשר לשאר שאלותיך אמליץ לפנות לפורום דיני משפחה.

04/03/2017 15:55 מיטל חשוב הסכם ממון לפני הנישואין הסכם ממון לפני הנישואין
אני ובן זוגי מתחתנים בעוד שבועיים. לו יש דירה בבעלותו.ואנו נעבור לגור בה. הוא רוצה לעשות הסכם ממון שבו יאמר שהבית יהיה בבעלותו בלבד ושלי אין כל זכות בבית. חשוב לי לציין שיש לו גם הלוואות שטרם נפרעו במלואם. שאלתי היא האם לאחר החתונה כסף שלי וכסף שלו נחשבים כתא משפחתי אחד? ולכן לא הגיוני שיבקש שהבית יהיה רק בבעלותו ושהוא ימשיך לשלם משכנתא לבד? הרי זה מהמשכורת שלנו... הוא רוצה להמשיך לשלם את המשכנתא מכספו מהמשכורת שלו. ושלי לא יהיה שום זכות בבית. ומה לגבי הוצ' החשמל הארנונה? אם אני משלמת אותם איתו חצי חצי אז כן יש לי חלק בבית... אודה לעזרתך וסיועך בעניין
תודה !

בהתאם לתיאור הדברים שלך, אם לא יחתם ביניכם הסכם ממון, דומה כי בנסיבות מסוימות הדירה תהיה של שניכם במקרה של פירוד.

עם זאת, בהסכם הממון אפשר לקבוע כל הסדר כלכלי אחר, ההסכם אמור להעלות את ההסכמות ביניכם על הכתב, אך נשמע כי בשלב זה אין ביניכם הסכמות בנוגע לבעלות בדירה ולכן אציע כי לפני חתימה על ההסכם תדברו ביניכם ותחליטו מה נכון לשניכם במצב האמור, לאחר מכן הייתי ממליץ לכל אחד מכם לפנות לעו"ד מטעמו על-מנת שיהיה מי שיגן על האינטרסים של כל אחד מכם במסגרת ניסוח הסכם הממון.

21/02/2017 11:52 רעות בן זוגי רוצה לקחת לי את הדירה בן זוגי רוצה לקחת לי את הדירה
קיבלתי במתנה דירה שעברה לבעלותי. לאחר זמן מה נכנסתי להריון מבן זוגי שאיתו הייתי שנתיים והצעתי לו שנגור ביחד בדירה שקיבלתי. לא ביקשתי ממנו כסף, רק שהוא ישלם את הוצאות החשמל, המים והארנונה ולפעמים הסופר.
הדירה היתה זקוקה לשיפוץ רציני ובן זוגי דאג להביא בעלי מקצוע ולשלם להם כסף מזומן שאני נתתי לו, פשוט לא התנהלתי מול בעלי המקצוע כי אין לי ידע בעניין אבל כל הכסף עבור השיפוץ יצא ממני.
כעת עם ילד משותף נפרדנו ובן זוגי טוען שיש לו זכויות בדירה כי שילם הוצאות אחזקה וגם משקר וטוען ששיפץ את הדירה מכספו, דבר שאינו נכון. האם אאבד את הדירה שלי?

אמליץ לשאול את השאלה בפורום דיני משפחה או לפנות אל עו"ד העוסק בתחום.

12/09/2016 10:34 יעל זוגיות פרק ב' עם פרק א' - הסכם ממון זוגיות פרק ב' עם פרק א' - הסכם ממון
שלום
המקרה שלנו קצת שונה ומורכב...
אני בת 44 גרושה + 2 בן זוגי בן 30...
לאחרונה עברנו לגור יחד ואנחנו לקראת הסכם ממון..
לי יש בית גדול , נכס שלי. בנוסף, מניות המנפקות דיווידנדים מידי רבעון שמהוות תוספת הכנסה יפה מאד. וכמובן מזונות ומשכורת
לבן זוגי יש שכר נמוך ממני, ביטוח לאומי, בית בארה"ב המניב שכר דירה בכל חודש.
עכשיו לגופו של עניין, היינו בפגישה לקראת בניית ההסכם ושם נאמר/הומלץ לנו לעשות חשבון אחד משותף שבו יוכנסו המשכורות של שניינו, הביטוח לאומי שלו והמזונות שלי.
יתר הדברים שהגענו איתם.. הבית שלו עם השכר דירה והמניות שלי ישארו לכל אחד בחשבון שלו.
בן זוגי טוען שהחשבון המשותף עם מה שנכניס לו, לא יספיק לסיים חודש ונצטרך להביא מהכספים החיצוניים, אני חושבת שהוא צודק, רק שחילוקי הדעות שלנו עומדים על כמה כל אחד יביא מהכסף החיצוני.
אני מאמינה בשיויון ועל כן אני חושבת שכל אחד צריך להוסיף חלק שווה (ברור שאני יותר באופן יחסי בגלל הילדים שלי).
הוא טוען שבגלל שעלה ברמת החיים (עצם זה שעבר אלי לבית גדול המצריך הוצאות גבוהות משהיה לו) ההוצאות והשימוש השווה בכספים החיצוניים שלו ישאירו אותו בלי כלום וחושב שאני צריכה לשים יותר כי יש לי יותר.. בכלל, הוא אדם שבעד שהכל יהיה משותף כי בחרנו בחיים משותפים, את ההסכם הוא רוצה לעשות רק לטובת המצב שבמידה ונפרד מה שהיה לי לפני הקשר ישאר לי ומה שהיה לו ישאר לו, אבל בגלל שאני מכניסה יותר בחודש, הוא שואל למה בעצם שהוא יעשוק את עצמו בעוד לי יש כסף בצד.. הוא טוען שמדובר באקט של חוסר שותפות.. אני חושבת שצריך שיוויון ואני לא אמורה "להענש" על כך שבאתי עם יותר הון..
חשוב לי לציין, בן זוגי הוא לחלוטין לא מסוג האנשים או מהסיפורים של שאיפה לזכות או לקבל מהכסף שלי.. ממש לא. פשוט מדובר בגישה אחרת של שותפות. בעיניו צריכה להיות יותר מלאה וכמעט ללא התחשבנות, בעייני צריכה להיות יותר שיוויונית.
אשמח לדעתך ועזרתך!
תודה רבה
יעל

14/11/2016 12:23 דן הסכם ממון

ממליץ לך לקרוא קצת על הסכם ממון ולאחר מכן לפנות לעורך דין בעניין.
בהצלחה!

10/02/2016 08:18 דניאל הסכם ממון הסכם ממון
שלום וחודש טוב,
אני חרידי שהתחתנתי בפעם השניה לפני שנה בערך. אני גר בדירה של אישתי, שמחירה 500000 ₪ בערך. כמה עולה הסכם
ממון על סכום כזה אם אנמנו מקבלים משכורות נמוכות ?
תודה מראש
בכבוד רב

שלום רב,

אשמח לעזור
ליצירת קשר: 0526508852

22/03/2015 12:34 אנה הסכם ממון הסכם ממון
הי,
בן זוגי ואני עומדים לחתום על הסכם ממון.
בבעלות בן זןגי יש בית קרקע במושב (ללא משכנתא). הבית חד קןמתי. בתכנון שלנו כנראה נרצה לבנות קומת מגורים נוספת בשנים הקרובות.
את בניית הקומה השניה שנינו מתכננים לשלם. איך נהוג ניתן להכניס זאת להסכם?
תודה
אנה