סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על דיני משפחה(909)

שאל בפורום דיני משפחה

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

לפורום זה אין מנהל

רוצה לנהל את הפורום?

צור קשר

25/06/2020 12:42 רוני נישואין אזרחיים נישואין אזרחיים
נישאנו אצל עואכת דין.
כיצד גורמים לביטוח לאומי לאשר נישואין אלה.
אנחנו מתגוררים יחד כבר כמה שנים

כדי להיות מוכרים בביטוח הלאומי כידועים בציבור יש לשלוח שאלון לידועים בציבור בצירוף מסמכים תומכים למחלקת הביטוח והגבייה בסניף הקרוב למקום המגורים או באמצעות האתר.
בני זוג שהוכרו על ידי הביטוח הלאומי כידועים בציבור נחשבים בביטוח הלאומי כבני זוג נשואים, הן לעניין חובות והן לעניין זכויות. אני מעריך שאתם מחזיקים בתעודת זוגיות שאושרה בבית המשפט בשנת 2014.

24/06/2020 12:26 ציון עובדיה חלוקת כספי פנסיה בין בני זוג (פס חלוקת כספי פנסיה בין בני זוג (פס"ד שניתן לפני שנת 2014)
שלום ,
ב02/2005 ניתן פס"ד בו נקבע סכום הפנסיה (לא מונה אקטואר ולכן לא נקבע שעור ההעברה אליה כפי שדורשת קרן הפנסיה) שמגיע לגרושתי כשאפרוש לפנסיה .פרשתי באמצע 2019 . קרן הפנסיה סרבה לאשר לה את החלוקה ובקשה ממנה להוציא פס"ד חדש או לתקן את הנוכחי .היא הגישה בקשה לבית משפט לתקן את פסק הדין כי אינו עומד בהוראות החוק לחלוקת חיסכון פנסיוני מ-2014.
שאלותיי:
1. האם,אחרי 15 שנה , רשאי בית המשפט לשנות את פסק הדין או לבטלו ולתת פסק דין חדש עם כל הכרוך בכך (מינוי אקטואר ,חישובים וכו') ??
2. האם יכול בית המשפט לחייבני לשלם לה סכום חד פעמי למרות שאני מקבל קצבה חודשית ולא הוונתי כל סכום. ?
3. המלצתכם כיצד לפעול .

אודה לקבלת תשובתכם .

סעיף 81 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], תשמ"ד-1984 דן באפשרות הסמכות לבית המשפט להורות על תיקון טעות חישוב שנפלה בפסק דין או בהחלטה שנתן.

מדובר ב"טעות לשון, טעות חישוב, פליטת קולמוס, השמטה מקרית, הוספת דבר באקראי, וכיוצא באלה".

אם מדובר על טעות חישוב אז מכאן הסמכות העניינית של בית המשפט.

25/06/2020 05:25 מיטל הסכמת 2 ההורים לפעולה מסוכנת- דחוף הסכמת 2 ההורים לפעולה מסוכנת- דחוף
בוקר טוב,
אודה על תשובתכם בדחיפות, אב בני בן ה-6 מתעקש להרכיב אותו על אופנוע כבד כשאוסף/מחזיר אותו לגן, על כביש מהיר, גני תקווה- רמת גן, וזאת חרף העובדה שיש לו רכב וחרף התנגדותי (אני חושבת שזה מאוד מאוד מסוכן). האם כאמא אין לי שום דרך למנוע אותו מלסכן כך את הילד?! אני לא מצליחה לישון בלילה מרוב דאגה.

היי,

הייתי ממליץ לך בטרם פנייה להליך משפטי של תביעה לצו לא תעשה לבית המשפט למשפחה לדבר ללבו של אב בנך לשכנעו שימנע מהרכבת הקטין על האופנוע כי זה כלי מסוכן וזה מדיר שינה מעיניך.

ברמה המשפטית התביעה היא לבית משפט לענייני משפחה לצו לא תעשה בו נטל הבאת הראיות עליך להראות סכנה לילד כגון: עבירות תעבורה קודמות של האב לרבות תאונות דרכים ועבירות מהירות מופרזת.

יש לעבור הליך של יישוב סכסוך ביחידת הסיוע של בית המשפט למשפחה בטרם פנייה לתביעה ולנסות שם ליישב את המחלוקת עם עו"ס מהרווחה.

מוזמנת ליצור עמי קשר בנייד 0525407233 להמשך ייעוץ.

עו"ד אביב סטרול

24/06/2020 12:20 יעקב אוהלשם ילד נטול יכולת. ילד נטול יכולת.
שלום. אני אב לילד בן 37 נטול יכולת המקבל קיצבת נכות מלאה מביטוח לאומי. לפני 15 שנה התגרשנו ומאז הבן בחסותי.
במשך כל השנים אמו התעלמה ומתעלמת מכל צרכיו: הרפואיים, כלכליים וכ'ו. האם עפ"י החוק היא מחויבת כלפי צרכיו?
אם כן היכן אני יכול למצוא את נוסח החוק.
בתודה מראש.

ההורים של ילד קטין עד גיל 18 שנים הם האפוטרופוס הטבעי של ילד עד גיל 18 שנים ויש להם חובה בחוק לדאוג לילד. הילד הוא בן 37 כבר אינו קטין ואם לא מונתה האם כאפוטרופוס מטעם בית משפט או יפוי כח מתמשך לילד והכרזתו כחסוי לאם אין חובה חוקית לאם לדאוג לו.

חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב-1962:

מעמד ההורים

14. ההורים הם האפוטרופסים הטבעיים של ילדיהם הקטינים.

תפקידי ההורים

15. אפוטרופסות ההורים כוללת את החובה והזכות לדאוג לצרכי הקטין, לרבות חינוכו, לימודיו, הכשרתו לעבודה ולמשלח-יד ועבודתו, וכן שמירת נכסיו, ניהולם ופיתוחם; וצמודה לה הרשות להחזיק בקטין ולקבוע את מקום מגוריו, והסמכות לייצג

24/06/2020 09:15 ענת לוינגר תביעה להקטנת מזונות תביעה להקטנת מזונות
הגרוש שלי החליט לתבוע אותי להקטנת מזונות בעקבות תביעה שהגשתי להוצל"פ לתשלום מזונות שלא שילם. הילדים נמצאים במשמורת עיקרית שלי והמזונות כוללים את כל הוצאות הילדים שמשולמים על ידי. הוא פסיבי בגידולם ואני נושאת במחוייבות ההורית לבדי. מהם הנסיבות בהם בית המשפט מאשר הקטנת מזונות? כיצד עליי לפעול או להתכונן?

היי ענת,
נסיבות שבית המשפט מאשר הפחתת מזונות הוא כאשר מתקיים "שינוי נסיבות מהותי" כגון הרעה במצבו הכלכלי של האב מגובה במסמכים המעידים על כך.

מוזמנת ליצור קשר בנייד : 0525407233 להמשך ייעוץ.

24/06/2020 18:47 מוריה שימוש בכספי הורה סיעודי שימוש בכספי הורה סיעודי
אני מטפלת בביתי באמא שלי הסיעודית ויש לה גם דמנציה. הכנסותיה הם בערך 9,000 שקל לחודש. פתחתי חשבון בנק מזמן לי ולה יחד. היא כבר אצלי 7 שנים. האם הכסף הזה חייב לשמש נטו לצרכיה? האם צרכיה יכולים להיות גם מדור?? הרי היא תופסת לי חדר ושרותים בבית...האם אני יכולה לקחת לה על זה נניח 2,000 שקל???ומה עם דמי טיפול לעצמי על עצם הטיפול בה 24/7...???? גם היא אומרת לי שאקנה משחקים לילדים..מותר? יש לה הרי דמנציה? או שאקנה פרחים לשבת???

22/06/2020 12:54 Haim טעות חישובית בהסכם גירושים שאושר על ידי בית המשפט טעות חישובית בהסכם גירושים שאושר על ידי בית המשפט
שלום. התגרשתי לפני מספר שנים אך את נושא הדירה יישבנו רק לפני שנה ושילמתי לגרושתי את חלקה בדירה כי אני נשארתי לגור בדירה במשך כל תקופת הגירושים עד היום. הבעיה היא שלאחר ששמאי העריך את שווי הדירה וקיזזנו מה שצריך לקזז בחישוב כמו משכנתא ששולמה, ומחצית מדמי שכירות ששילמתי עבור שהותי בדירה. לא לקחו בחישוב את יתרת המשכנתא לסילוק שלקחנו על הדירה. סהכ 200,000 שהיינו אמורים לקזז מתוכם 100,000 החלק שלה. מה אני עושה גם אז בבית המשפט שטענתי בפני השופטת שיש טעות בחישוב היא לא היתה מוכנה להקשיב ובגלל שעו"ד של גרושתי דחקה איתי לפינה והפעילה כבר כונס נכסים שאושר בבית המשפט. חתמתי על ההסכם ושילמתי לגרושתי מחצית פלוס 100,000. האם אני צודק אם כן האם אפשר לעשות משהו ולדרוש את הכסף בבית משפט. אם כן אשמח לייצוג משפטי וכמה יעלה לי הייצוג?

היי. מקרה שלך מורכב ודרוש בחינת מצבך משפטי לאחר קריאת פסקי הדין של השופטת ובחינת בקשה לעיון חוזר או ערעור.

מוזמן ליצור עמי קשר בטלפון : 0525407233 לפגישת ייעוץ במשרדי.

בברכה,

עו"ד אביב סטרול.

21/06/2020 18:59 דנה דמי מזונות ידועים בציבור דמי מזונות ידועים בציבור
שלום,
נפרדתי לפני שבעה חודשים מבן זוגי. היינו ידועים בציבור ויש לנו ילד בן ארבע. כל זמן שהיינו יחד (6 שנים) בין היתר מסיבות בריאותיות הוא היה המפרנס היחיד ואני דאגתי לטיפול בילד ולמשק הבית. אני מתקיימת מקצבת נכות בשיעור 60%. כלומר 2370 שח. משכורתו 7000 שח נטו. גר עכשיו בדירת ההורים ואין לו הוצאות אישיות על מדור ורכב. כל זמן שחיינו יחד גרנו בדירת הוריי בחינם כך שגם שכר דירה נחסך ממנו. משלם מזונות ומדור בגובה 2100 שח. מסרב להגיע להסכם פרידה. כמובן שסכום זה לא מתקבל על הדעת לאור הנסיבות הקיימות מבחינתי. קיים ויכוח גם לגבי זמני השהות. היחס בשבעת החודשים האחרונים ועד כה עומד על 9 לעומת חמש. תשעה ימים איתי וחמישה אצלו. כל סופ"ש שני וחוזר אלי במוצ"ש . עניין נוסף הוא רכוש משותף כלומר רכב שנקנה יחד והועבר לבעלות של אביו ללא הסכמה מצידי מעט לפני הפרידה. הרכב לא היה רשום על שמי אבל שילמנו עליו יחדיו סכום של 68 אלף שקלים שמסרב להחזירם. אני מנסה להימנע מתביעה כי המצב כרגע לא מאפשר לי מבחינה כלכלית גם בגלל הקושי במציאת עבודה וגם בגלל הפניות לטיפול בדניאל והיעדר ניידות על רקע מצבי הבריאותי. שאלתי האם אפשר לחייב אותו בדרך אחרת להגיע להסכם פרידה? האם נכון לבקש במקרה זה מזונות זמניים ואזרחיים? ולפתור את הסוגייה שלא בדרך משפטית. תודה!

שלום דנה,
תגישי בקשה ליישוב סכסוך בבית משפט למשפחה שקרוב למקום מגוריכם המשותפים טרם הקרע שם תעברו הליך גישור עם עובדת סוציאלית ועו"ד משפחה מטעם הסיוע המשפטי במטרה להגיע להסכם שיפתור את כל המחלוקות ויאושר בבית משפט למשפחה.
עלות האגרה 100 שקלים בלבד.
תורידי את הבקשה ליישוב סכסוך באתר בית המשפט ומלאי אותו זה טופס מובנה פשוט.

21/06/2020 05:56 סיגל תיקון הסכם ממון תיקון הסכם ממון
חתמנו לפני שנים על הסכם ממון והופקד בבית המשפט לענייני משפחה. היום אנו מעוניינים להכניס בהסכם שינוי מסוים - בהסכמה. האם אנו יכולים לבצע בעצמנו את התיקון ולהביא אותו לאישור והפקדה בבית המשפט בעצמנו, או שחייבים לבצע זאת באמצעות עו"ד?

אין תחליף לעין מקצועית של עו"ד לדיני משפחה שבקיא ברזי הפסיקה שיכול ומשהו בהסכם הממון לא מנוסח בצורה ברורה או לא מקיפה את כל החריגים שנקבעו בפסיקה ויצרו עילת תביעה מיותרת לאחד הצדדים.

הסכם ממון עם תיקונים הוא הסכם ממון חדש ויש להגישו כהסכם ממון בפני עצמו לבית המשפט למשפחה עם בקשה לאישור הסכם.



מוזמנת ליצור קשר להמשך ייעוץ בנייד 052-5407233.

21/06/2020 06:43 סיגל תיקון הסכם ממון תיקון הסכם ממון
בהמשך לשאלתי, דיברתי בינתיים עם הייעוץ של הנהלת בתי המשפט. הם העלו את הספק, שמא בכלל אי אפשר להביא לאישור תיקון להסכם ממון ישן, אלא חייבים לערוך הסכם חדש. האמנם אי אפשר להסתפק בתיקון להסכם שאושר בשנת 2009?

אין תחליף לעין מקצועית של עו"ד לדיני משפחה שבקיא ברזי הפסיקה שיכול ומשהו בהסכם הממון לא מנוסח בצורה ברורה או לא מקיפה את כל החריגים שנקבעו בפסיקה ויצרו עילת תביעה מיותרת לאחד הצדדים.

הסכם ממון עם תיקונים הוא הסכם ממון חדש ויש להגישו כהסכם ממון בפני עצמו לבית המשפט למשפחה עם בקשה לאישור הסכם.



מוזמנת ליצור קשר להמשך ייעוץ בנייד 052-5407233.

עורכי דין מובילים בפורום דיני משפחה

עו"ד אריה לרנר
עו"ד אריה לרנר

"המשרד מציע פתרונות משפטיים ברמה גבוהה, תוך התאמה מלאה לצרכיו של הלקוח ובהתאם לנסיבות המקרה..."

עו"ד חיה לזר נוטקין

"אני מאמינה כי יש להתחיל טיפול בתיק משפטי בתחום דיני המשפחה על ידי למידה ובניית אסטרטגיה שמתאימה לאותו לקוח ולאותו מקרה"

עו"ד עודד פסקל

מנהל משרד התחום דיני משפחה , הסכמי ממון , הסכמי גירושין מורכבים , ירושות צוואות ועוד. צוות המשרד ישמח להעניק ייעוץ וליווי מקצועי בכל שלבי התהליך

עו"ד סימיה ויצמן
עו"ד סימיה ויצמן

"ניסיון עשיר בטיפול וייצוג בתחום דיני המשפחה והגירושין, ברגישות ובמקצועיות חסרת פשרות..."

אורית בן ברוך
עו"ד אורית בן ברוך

"הניסיון המקצועי שלי יחסוך לכם מס.."

פסקי דין אחרונים בנושא פורום דיני משפחה

משמורת משותפת
משמורת משותפת בקונפליקט גבוה

עו"ד אמיר שי המתמחה בהליכי משמורת משותפת, בסקירה מרתקת על הקונפליקט המתעורר עקב משמורת במשפחות בהם ההורים אינם מסתדרים ביניהם.