סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על בתים משותפים(1,710)

שאל בפורום בתים משותפים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום בתים משותפים

הדס מושקוביץ
איזור: מרכז
פקס:
טלפון: הצג טלפון

בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים

04/08/2021 14:51 א. דין ודברים עם ועד הבית לגבי ''קופה קטנה''
היי.
ראשית תודה על הבמה הנחוצה והמועילה הזו.
אני בעל דירה בבית משותף. ואני רוצה לשתף אתכם בדין ודברים שיש לי עם ועד הבית ולבקש את חוות דעתכם המשפטית והמקצועית.
ועד הבית אצלנו קבע שכל דייר משלם 150 ש"ח לחודש לחברת ניהול ואחזקה אשר מנהלת את כל התחזוקה השוטפת וכן מכסה תיקונים שוטפים ובלאי של הרכוש המשותף.
בנוסף הועד קבע כי כל דייר ישלם 25 ש"ח נוספים ל"קופה קטנה" לצורך מימון הוצאות חריגות שאינן מכוסות ע"י חברת הניהול.
למעשה הכסף שהצטבר בשנה החולפת מאז הבניין התאכלס. הלך למימון של התקנת מעלית שבת וטיפול ביונים. דברים שע"פ הגדרת החוק אינם נחשבים "שמירה על הקיים" וניתן להשית תשלום זה על דייר רק בהסכמתו הפרטנית לעניין ולא די בהסכמת ה'רוב'.
לאחר דין ודברים הסכמתי לשלם ע"כ למרות שאינני מתגורר במקום ולא היה לי צורך בזה.
אני מצידי דרשתי מועד הבית מספר דרישות הגיוניות מבחינתי כתנאי להמשך התשלום של ה'קופה קטנה' כדלהלן (ציטוט מהודעת אימייל):
א.) אין ולא תהיה בעצם העובדה שאשלם את כל הנ"ל משום הסכמה עקרונית מכאן ואילך לשלם מכספי הפרטי המופקד בידכם (דבר שביקשתם כדי לנהל בקלות הוצאות תחזוקה ושמירה על הרכוש) הוצאות שאינני מחוייב בהם מתוקף החוק הנ"ל. ועל כל הוצאה כזו לחוד אני דורש לקבל את הסכמתי המפורשת ולקבל עדכון מעת לעת (בדוא"ל) על כל שימוש. דו"ח יתרות והוצאות ופרוטקולי אסיפות והחלטות ככל שיתקיימו. ב.) מובהר שהכסף המונח ב"קופה הקטנה" אינו משמש כ"ביטוח" אלא כאמצעי לגבייה קלה יותר בעת הצורך (לאחר קיום תנאי א.) ומשום כך מותנה שכל סכום שישאר בקופה כחלק מהסכום שמשולם על ידי בעת שאמכור את דירתי. יוחזר אלי במלואו תיכף כשאדרוש. ג.) אין בהשתתפותי בעלות התקנת מעלית שבת משום גילוי דעת שאני דורש או מעוניין בהתקנתה - מה שיחייב אותי (או את השוכר שלי) בתוספת תשלום משמעותית עבור הוצאות אחזקתה (חשמל וכו').
עד כאן מה שאני כתבתי.
נציג הועד החזיר לי הודעה בה הוא מתנער מהתנאי שמוזכר בסעיף ב. המודגש. להלן ציטוט הודעתו:
לגבי מכירת נכס והחזר הכספי -
הכסף שיש בקופה הולך לשמש את הבניין לצורך מעלית שבת ובעית יונים כפי שהסברתי לך בטלפון נכון להיום. בהמשך אנחנו הוספים את הכסף לבעיות כמו פיצוץ מים, ביוב……. הבעיות האלה לא צפויות ויכולות לקראות מרגע לרגע.
לא קיים ולא יהיה החזר כספי עבור כל תשלום לקופה הקטנה! כמו שדייר משכיר נכס ורגע עזיבתו לא יכול לבקש החזר כספי חזרה. זה לא קופת פיקדון!
בנוסף כפי שהוסבר לך בשיחת טלפון כל שימוש בכסף הקופה עובר תהליך בחירות ולא מתבצע על דעת עצמה
אני מצידי החזרתי לי בהבהרה משלי כדלהלן:
בדיוק כפי שכתבת היות וההוצאות אינן צפויות יש סיכוי סביר שלא יהיה צורך לשימוש בכסף להוצאות כאלו. בפרט כאשר מדובר בבניין חדש שפחות שייך בו תקלות מן הסוג הזה וגם כאשר הן קורות בחלק גדול מהמקרים קיימת אחריות של חברת הבנייה ו/או החברה המנהלת. אני כחבר בבניין. במקרים חריגים כשקורת תקלה מיוחדת שאינה מכוסה בצורות הנ"ל אני מחויב להעמיד את הסכום הנדרש לתיקון באופן יחסי לחלקי ברכוש המשותף, כדי שהועד לא יצטרך לרדוף בזמן אמת אחרי להשיג כסף. אתם מבקשים להעמיד קופה קטנה שתפקידה ב-ד-י-ו-ק "פקדון" זמין שיאפשר גבייה קלה בעת הצורך!! ככל שלא נעשה שימוש בכסף. הכסף שייך לי ואמור לחזור אלי מהרגע שאינני מחויב עוד בהוצאות הבניין קרי - כאשר אני מוכר את הדירה. כאמור קופה קטנה הינה פקדון ולא "דמי ביטוח" וגם לא דמי שכירות כפי שניסת להציג. שאני משלם כתשלום מראש בתמורה לביטוח או שהות בדירה!!!!!
הדגשתי שככל שהועד יחפוץ בעתיד להוסיף מהקופה קטנה דברים שאינם תיקון תקלות ו/או שמירה על הקיים כפי שציינת. אלא תוספות כגון מה שעשו עכשיו שכאמור על פי החוק איני חייב להסכים ולהשתתף בזה - אז לא מספיק בחירות ברוב רגיל או מיוחס אלא דרושה הסכמה פרטנית שלי!

אשמח מאד לקבל את חוות דעתכם. כדי שאדע את זכויותוי ומגבלותיי בהקשר זה
נ.ב. סליחה על האריכות היה חשוב לי להעמיד את הדברים כלשונם לצורך הבנת העניין.

תודה רבה מראש!!!

עורכי דין מובילים בפורום בתים משותפים

תום חיימוב
עו"ד תום חיימוב

"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."

אירית דרדיק פלם
עו"ד אירית דרדיק פלם

מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.

אלון כהן
עו"ד אלון כהן

שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.