סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על בתים משותפים(1,795)

שאל בפורום בתים משותפים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום בתים משותפים

הדס מושקוביץ
איזור: מרכז
פקס:
טלפון: הצג טלפון

בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים

27/04/2026 11:54 אליהו חלל שנוצר מחמת בניה
שלום רב,
אני פונה בתור חבר ועד בבית משותף.
לאחרונה, 7 דיירים בבניין בנו ממ"דים (בטור אחד). כתוצאה מהבנייה, נוצר בקומה הקרקע חדר סגור הבנוי על שטח שהיה ועודנו רכוש משותף.

הדיירים שבנו טוענים כי מאחר והם מימנו את הבנייה, החדר שייך להם והם זכאים לחלקו ביניהם לשימוש פרטי. מנגד, שאר דיירי הבניין טוענים כי הקרקע שייכת לכולם, וכי בניית המבנה אינה מקנה בעלות על הרכוש המשותף שתחתיו.
יש לציין שמתנהל תהליך של פינוי בינוי בבניין כך שיש מצב שזה "מריבה" לא להרבה זמן, אבל אף אחד לא יכול לדעת בוודאות מה יקרה בסופו, היזם לא מכיר כעת בשטח הזה כחלק מהזכיות בניה בתקן 21.1.
מצד אחד, הוועד מבין שאם יתפוס חזקה בחדר (דלת, תאורה) הוא עלול להיתבע על "עשיית עושר שלא במשפט" מאחר והבנייה מומנה ע"י ה-7. מצד שני, מתן שימוש בלעדי ללא תמורה פוגע בזכויות הקנייניות של שאר בעלי הדירות בקרקע, שווי השכירות של חדר כזה הוא 1500 ש"ח.
בגודל אם יהיה בסופו פינוי בינוי אחר ארבע שנים (זה כעת לפני פתיחת תיק) לאף אחד אין עניין שהם ישלמו משהו, ושיתממשו בזה בהנאה (עלות הקמה הוא 100000 ש"ח) החשש הוא שזה יהיה חזקה ובלעדיות ומה יקרה אם לא יהיה פינוי בינוי.

עורכי דין מובילים בפורום בתים משותפים

אלון כהן
עו"ד אלון כהן

שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

אירית דרדיק פלם
עו"ד אירית דרדיק פלם

מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.

תום חיימוב
עו"ד תום חיימוב

"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."