שלום רב,
יורש של חלק מזכויות בדירה אשר מתגורר בה לא ייהנה ממעמד של דייר מוגן לאחר פטירתו של המוריש, וניתן לצוות על פירוק שיתוף בנכס, והדירה תימכר כפנויה.
ההלכה הפסוקה מצמצת אף יותר את הזכות לדיירות מוגנת ואף אם מדובר בבני זוג, ואם לא הובעה הכוונה במפורש ובין במשתמע ניתן להורות על פירוק השיתוף, קל וחומר בבעלות משותפת של אחים מכוח ירושה.
עם זאת, ניתן מענה מיוחד ליורש שהתגורר עם המנוח ערב פטירתו לפי סעיף 115 לחוק הירושה, כי יוכל להתגורר בנכס עבור תשלום דמי שימוש ראויים ליתר היורשים, אך אם היורשים ירצו למכור את הנכס בהליך של פירוק שיתוף בית המשפט יהיה מחויב להורות על מכירתו של הנכס.
את/ה מוזמנ/ת לפנות למשרדי לצורך קבלת ייעוץ וסיוע משפטי בעניינך. 03-7700022
בברכה,
איגי בקרמן, עו"ד
050-3-222-111
"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."
"הניסיון המקצועי שלי יחסוך לכם מס.."
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
משרד עורכת הדין ריקי אופק מציע שירותי משרד בתחומים של -פשיטות רגל ייצוג חייבים,פירוקי חברות,דיני משפחה ודיני עיזבונות.
"מתמחה בתחום הגירושין והגישור, ועוסק בין היתר בתיקים בעלי מורכבות משפטית גבוהה, בסבלנות רבה, זמינות ושקיפות מלאה בכל צעד וצעד בדרך..."
