04/09/2026 08:51
שרון
מוצר שאינו תקין ללא החלפה/תיקון מזה חודשים וללא קבלת פיצוי.
שלום. אני פונה לצורך התייעצות בעניין סכסוך צרכני מול חברה ממנה רכשנו מערכת חדר שינה בסך 20,000 ₪ בפברואר.
כבר ביום האספקה במרץ, התברר שאחת מהשידות שסופקו אינה תקינה – המגירות קשות לפתיחה ודורשות הפעלת כוח, בנוסף, נפתחות רק עד למחצית הדרך, וכמו כן, מבחינה חיצונית יש ביניהן רווחים גדולים. כל זאת בניגוד לשידה השנייה שסופקה באותה עסקה ובאותו יום, שהינה תקינה לחלוטין. זאת בנוסף לכריות שלא סופקו כלל, ובהמשך הובאו פעמיים שלא מהדגם עליו הוסכם, עד שנאלצנו להגיע לסניף לאיסופן.
החברה מודעת לבעיה מאז יום האספקה, ובמשך חודשים מאז בוצעו מספר ניסיונות להחליף את השידה, ותמיד הובאה שידה חלופית שסובלת מאותן תקלות בדיוק.
בהתכתבויות ממושכות במהלך החודשים הללו, בעיקר ביוזמתנו, נציג החברה, הכיר בבעיה ובכך שאנו זכאים לפיצוי. כשהעליתי בקשה לפיצוי בדמות החלפת המנגנון למנגנון מסוג מסוים, דחה זאת, עקב עלותו הגבוהה לדבריו, וכששאלתי אם החלפה למנגנון אחר הינה בקשה יותר ריאלית, ענה שכן, יותר ריאלי. בפועל השידה עדיין לא הוחלפה ולא ניתן לנו פיצוי. ביום שני האחרון, בעקבות פנייה של הגורם שבמסגרתו נרכשה העסקה, שוב תואמה אספקה, ושוב מפח נפש עם הגעת שידה עם אותם פגמים. ולאחר פנייה נוספת של אותו גורם למחרת, החברה מנסה לתאם הגעה נוספת ומציעה 1,200 ₪ בלבד כפיצוי, לפי "חוק הטכנאים", ומבהירה שזהו הסכום המקסימלי שתעניק, תוך התעלמות מוחלטת מהזמן שחלף, אובדן שעות עבודה, טרטור ועגמת נפש (גם נזק לא-ממוני), ומהעובדה שעד היום לא קיבלנו את המוצר שרכשנו (ואם אכן יש ברשותם שידה תקינה כעת, מדוע לא שלחו אותה יום קודם, כששוב זלזלו בנו ובזמן שלנו). לא הסכמנו לפיצוי זה, והבהרנו כי הפעם על השידה והפיצוי להתקבל בו זמנית, לא נהיה מוכנים לטרטור נוסף, לאחר שהיינו סבלניים והפגנו אורך רוח תקופה כה ממושכת, וספגנו אף התעלמות מפניותינו האחרונות שכלל לא נענו. דרשנו פיצוי בדמות המנגנון שנכתב שהינו דרישה ריאלית, או ביטול העסקה כולה - החזרת כל הרכישה והשבת כספנו במלואו (אף ללא פיצוי נוסף, פשוט כדי לסיים את ההתקשרות לאחר התנהלות ממושכת ומתישה).
אשמח להתייעץ האם במקרה זה קיימת עילה לתביעה, אילו סעדים נכון לדרוש, והאם נכון להגיש תביעה קטנה או קודם לפנות לעו"ד לשם הוצאת מכתב התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים, ואם הפיצוי בהתאם לחוק הטכנאים היבש הוא אכן ראוי במקרה זה, האם לא נכון להוסיף אליו גם את מספר הפעמים בהם נציג החברה עצמו כתב שיגיע אל ביתנו, אך לא הגיע?
אציין כי הפרטים נכתבים כאן בתמציתיות כמובן, אך כל העובדות מגובות בתכתובות, תמונות, הקלטות ואף סרטון וידאו (שהועבר אליהם פעמיים) בו מתועדים ההבדלים בין השידות, וכן ציר זמן מסודר ותיעוד של ניסיונות ההחלפה וההתנהלות מול החברה.
תודה רבה ויום טוב.