סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על עורכי דין(2,441)

שאל בפורום עורכי דין

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום עורכי דין

משה זוהר
איזור: מרכז
פקס:
טלפון: הצג טלפון

"מתמחה בליטיגציה אזרחית-מסחרית וייצוג בתביעות חוזים, נזיקין, בנקאות, חברות והוצאה לפועל...."

16/07/2013 05:42 אליסיה וגה זכויות של השוכר
שלום לכם,
לאחרונה שכרתי בית, יחידת דיור בגליל, שאני אמורה לעבור אליו בימים הקרובים. חתימת החוזה נעשתה ב-22/6/2013 . את מפתחות הבית הייתי אמורה לקבל ב-1/7/2013. הגעתי למקום ב-4/7/2013 כי לא הזדמן לי להגיע קודם, בגלל המרחק וסידורי עבודה שלי, והנה, הפתעתי הראשונה: לא רק שלא קיבלתי מפתח גם דלת לא קיבלתי, הדלת לא הייתה מותקנת כיוון שבעלת הבית החליטה להוציאה ע"מ לצבוע אותה. עליי לציין שאחד הדברים שהכי הרשימו אותי מהבית, זאת הייתה הדלת הכניסה(דלת בסגנון ארט דקו מעץ וזכוכית יפהיפיה!!).
ללא ידיעתי, או הסכמתי, צבעה את הדלת בצבע ירוק בהיר זוהר.
המראה היה מחריד וראיתי את עצמי כל יום ויומו מתמודדת עם הכיעור הזה...כשביקשתי בצורה ידוידותית לשנות את הצבע, בעלת הבית פרצה בצעקות היסטריות, היא אומנית, והוציאה דברים מהקשרם, צעקה שאני מעליבה אותה, שאני לא אוהבת את העבודה שהיא עשתה, שמה זה משנה לי את הצבע של הדלת, שאני לא ביקשתי שום צבע במיוחד ולכן היא בחרה(אני לא ידעתי שהיא הולכת לצבוע), מתוך כל ההתקף ההיסטרי, בני בן 26 שהיה נוכח וניסה להרגיע אותה, זכה גם הוא לצעקות ואמירות פוגעניות.
באותו רגע, שקלתי אם לבטל את החוזה כי ההתנהגות שלה הייתה מעבר היכולת שלי לשאת.
לאחר כחצי שעה מהאירוע, כשבני ואני יושבים שם בחצר ומהררים במה שקרה, מגיעה בעלת הבית ומתנצלת, ביקשה סליחה פעמים רבות, ואני קיבלתי את התנצלותה והחלטתי להתחיל בדף חדש.
שבוע שעבר הגעתי לבית כדי לנקות אותו והרהיט היחיד שהשאירו לי בבית, זאת יחידת מדפים במטבח עם משטח עליון מקרמיקות. הזזתי את היחידה הזאת מאיפה שהיא הייתה למקום אחר כדי שיהיה לי מקום למקרר ואז בה הסקנדל השני, הם היו בתוך הבית כשאני לא שם והתקשרו כדי לשאול למה הזזתי את היחידה ממקום למקום, הבעל אמר שהוא היה אמור לקבע את הרהיט לרצפה כדי שלא אזיז אותו. אמרתי לא שהוא לא יכול להגיד לי איך לסדר את הרהיטים בבית, ושכדי שהמקרר שלי יכנס, אין לי ברירה אלה, להזיז את הרהיט, ושמצדי יכול לפנות את הרהיט הזה מהבית כי אני לא זקוקה לו( הוא ענה לי שהרהיט הוא חחלק מהבית)
באותה הזדמנות הבנתי שכדאי לי לבקש להחליף את המנעולים של הבית. לא יתכן שאחרי מעוד כניסתי לבית, למרות שאני פיזית לא שם כי אני עוברת במועד מאוחר יותר, האנשים האלה יכנסו לי לבית ועוד יגידו לי איפה לשים את הדברים! בעיני זאת חדירה לפרטיות ממדרגה ראשונה אם לא פריצה. אני לא מעוניינת שהם יכנסו לי לבית.
הוא סרב שאחליף את המנעולים.
בחוזה ישנו סעיף האומר כך "וילונות, מדפים, תמונות, מנורות תלויות וכל דבר המחובר לקיר או למבנה יעשה רק ע"י בעל הבית או באישורו". הוא טען שהסעיף הזה כולל גם מנעולים של דלתות.
אז ככה, אני שואלת כאן :
1. האם היה להם זכות לצבוע את הדלת לאחר חתימת חוזה?
2. האם יש להם זכות לא לאשר לי להחליף את המנעולים?
3. איך אני יכולה להגן על עצמי מבעלי בית כאלה ומדרישות מטורפות שאולי יבואו בהמשך (לי עושה רושם שהם יחפשו אותי)?
תודה על כל העזרה

אליסה שלום רב,
ראשית נשאלת השאלה האם היתה מסירת חזקה בנכס?
את מוזמנת לחייג אליי על מנת לשאול לפרטים נוספים כדי שאוכל ליתן מענה הולם.

עורכי דין מובילים בפורום עורכי דין

Gו"ד קובי בן סימון
עו"ד קובי בן סימון

"משרדנו שם לו למטרה להעניק לכל אחד מלקוחותיו שירות נאות, יחס אישי, ואת מלוא תשומת הלב הראויה..."

גב' פנינה אריאלי

"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."

עו"ד דקל קרבר

"נשמח לספק לכם שירותי ייצוג מקצועיים ולהשיג את התוצאות הטובות ביותר תוך דגש על שירות מסור ומקצועי..."

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

עו"ד יריב קדם

"המכנה המשותף של לקוחותינו הוא פעילות מסחרית, עסקית ו/או משפטית בתחום הקניין הרוחני או סחר בינלאומי..."