סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על עורכי דין(2,443)

שאל בפורום עורכי דין

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום עורכי דין

משה זוהר
איזור: מרכז
פקס:
טלפון: הצג טלפון

"מתמחה בליטיגציה אזרחית-מסחרית וייצוג בתביעות חוזים, נזיקין, בנקאות, חברות והוצאה לפועל...."

14/07/2013 12:31 יואב חוב בהוצל"פ-הערת אזהרה בטאבו-העברת דירה במתנה
אחי ואני רשומים בטאבו כבעלי דירה חצי-חצי. לאחי יש הערת אזהרה בטאבו מטעם הוצל"פ ת"א עם פירוט של מספר נושים. כל הנושים קיבלו את כספם למעט אחד ואישרו זאת במכתב. אחי רוצה להעביר את חלקו במחצית הדירה אלי במתנה. עו"ד אמר לי שאפשר לעשות זאת וחובותיו יהיו כעת שלי. האם יש סכנה שאם יבוא נושה חדש הוא יוכל בעצמו או דרך הוצל"פ להטיל עיכול או לשעבד או לרשום הערת אזהרה על הדירה שעברה כעת אלי בטאבו למרות שאחי אינו רשום שם יותר?

יואב שלום רב,
לא ניתן להטיל עיקול על נכס שאינו על שם בעליו.
במקרה המתואר על ידך לא ניתן יהא להגיש עיקול על הדירה, למעט בהליך של פשיטת רגל.

15/07/2013 08:38 יואב מענה לתשובה

קיימת הערת אזהרה ולא עיכול.
אין לי בעיה שחוב הנושה יעבור אלי. כלומר מבחינת הנושה - הוא אינו "מפסיד" את הערת האזהרה שלו. אמר לי עו"ד מומחה נדל"ן שניתן לעשות זאת.
שאלתי היא אם יהיה נושה אחר לאחי - לאחר ההעברה בטאבו - האם הוא יוכל לכתוב הערת אזהרה או משהו אחר בטאבו מכיוון שמחצית הדירה שהייתה על שם אחי, הועברה אלי.

כפי שציינתי, לא ניתן יהיה לעקל את הנכס לאחר רישומו על שמך במסגרת הליכי ההוצל"פ.

כפי שציינתי, לא ניתן יהיה לעקל את הנכס לאחר רישומו על שמך במסגרת הליכי ההוצל"פ.

עורכי דין מובילים בפורום עורכי דין

עו"ד לירון פרמינגר

"על מנת לספק ללקוחותיי את השירות הטוב ביותר, מקפיד על לימוד מקיף ורחב אודות עסקיהם"

עו"ד ליאת גלילי פרל

"משרדי מעניק ייעוץ וייצוג בנושאים שונים בקניין רוחני, מול גופים ורשויות שונות, בארץ ובחו"ל, תוך הקפדה על ידע ומקצועיות ..."

עו"ד רפאל אלמוג
עו"ד רפאל אלמוג

"בכל יום ביומו, אני נלחם את מלחמתו של האזרח הפשוט כנגד תאגידי הביטוח והגופים הרפואיים הגדולים. המפתח להצלחה שלי - מאבק עיקש ללא פשרות, יושרה והגינות..."

ריקי אופק אבן צור
עו"ד ריקי אופק אבן צור

משרד עורכת הדין ריקי אופק מציע שירותי משרד בתחומים של -פשיטות רגל ייצוג חייבים,פירוקי חברות,דיני משפחה ודיני עיזבונות.

עו"ד רן שפירא
עו"ד רן שפירא

"אמינות ומהימנות, יושרה, מקצועיות ומאבק בשיתוף פעולה מלא ושקוף עם לקוחותינו, הינם כללי ברזל של משרדנו..."