שלום רב,
כה שאינו עובד, והכנסתו היא מקצבה, זכאי כי סכומים מסוימים מתוך הקצבה לא יעוקלו, אלא יישארו בידיו. הסכומים נקבעים בהתאם למצבו המשפחתי של הנכה, והם זהים לסכומים שלא ניתן לעקל משכר העבודה של עובדים. למידע על גובה הסכומים שאותם לא ניתן לעקל ראו שכר עבודה שלא ניתן לעקל או לשעבד.
בנוסף, חוק ההוצאה לפועל אוסר לעקל נכסים מסוימים השייכים לנכה וקשורים קשר ישיר לנכותו, גם אם נפתחו נגדו הליכים בהוצאה לפועל ו/או עיקול כלים, מכשירים ובעלי חיים השייכים לנכה או לאדם עם מוגבלות ונחוצים לו בגלל נכותו.
יובהר ויודגש כי, אנו עושים כל שביכולתנו לענות תשובות על שאלות הגולשים בצורה מקצועית, אך לרוב, המדובר בתשובות כלליות בלבד. לפיכך, המידע הניתן אינו מהווה יעוץ משפטי אינו מהווה תחליף להתייעצות פרטנית עם עורך דין העוסק בתחום. המסתמך/ת על המידע שבפורום עושה זאת על אחריותו/ה בלבד.
שבת שלום וחודש טוב,
עו"ד איתן אמירי,
משה פרץ ושות', משרד עו"ד
"נשמח לספק לכם שירותי ייצוג מקצועיים ולהשיג את התוצאות הטובות ביותר תוך דגש על שירות מסור ומקצועי..."
"בכל יום ביומו, אני נלחם את מלחמתו של האזרח הפשוט כנגד תאגידי הביטוח והגופים הרפואיים הגדולים. המפתח להצלחה שלי - מאבק עיקש ללא פשרות, יושרה והגינות..."
"עריכת פטנט בצורה מקצועית, דורשת הבנה טכנית מקצועית ומעמיקה, לא פחות מחשיבה עסקית..."
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
"לוחמת על זכויות לקוחותיי ללא פשרות, כאשר לנגד עיני כל העת טובתם האישית בלבד..."
