ניוד עובד קבוע ברשות מקומית
המעסיק יכול לנייד עובדים כל עוד אין פגיעה בשכר, בתנאים ובמעמד. מעסיק בעקרון יכול לנייד בכל שלב, אולם ברשות מקומית צריך אישור גם של הועד.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
שלום אחז,
ראשית אני מודה לך על התשובה. חשבתי בדיוק כמוך , אך נאמר לי דווקא ע"י הוועד שהם בדקו ווהרשות יכולים גם לפטר אותי אם הם לא מוצאים לי משרה כי אין להם מה להציע לי. אני חושבת שזה ניסיון להפחיד אותי כדי שאתפטר מרצוני או שאקבל כל הצעה שהם מציעים לי. אשמח לשמוע את דעתך. בכל אופן אני מקווה שלא אזדקק לכך אבל אם אצטרך אשמח לקבל ממך ייעוץ אישי וליווי בתשלום כמובן.
סמוך לשנה
בעקרון ככל והפיטורים היו לאחר 11 חודשים, ניתן יהיה לטעון כי מדובר בניסיון להתחמק מוותק של שנה ועל כן תוכל לדרוש את כל הזכויות כאילו עברה שנה, הן לגבי ההודעה המוקדמת והן לגבי הפיטורים.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
קיזוז הוצאות הדרכה לעובד שהתפטר
בעקרון, ככל והקיזוז איננו כתוב בהסכם העבודה שלה הוא לא חוקי.
החברה לא תוכל לקזז חוקית אולם היא תוכל לקזז בפועל ותצטרך לרדוף אחריהם.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
דרישות בלתי הגיוניות
הקלד את תגובתך
הפערת הסכם מילולי מצד חברת אבטחה
בעקרון הסכם בעל פה הוא כמו הסכם בכתב, ועל כן כל הבטחה שהייתה לך צריכה להתקיים.
זה לא חוקי לבקש תשלום על 15 דקות ולא לשלם על כך.
לגבי הפניה לחברת האבטחה, תעדכן אותם שתהיה טענה כתובה מטעמך, כי גם זה חשוב שבעתיד יראו שביקשת לשנות את הדברים.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
שעות מנוחה והתאווררות לעובד זר בתחום הסיעוד
בעקרון, אין דבר כזה בחוק. יש שעות הפסקה הקבועות בחוק ותו לא.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
חישוב ימי עבודה
מה נחשב 5 ימים ומה 6 ימים בשבוע עבודה?
השאלה היא יותר עניין של פרשנות ואין כאן תשובות של שחור ולבן. בעקרון אפשר לומר כי זה 6 ימים או חמישה. זה תלוי במה שאתה רוצה לקבל.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
הודעה מוקדמת לפני פיטורים
ההחלטה כאן היא בין הדרך שמשלמים לך. לפי יום או לפי חודש.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
אי תשלום פדיון הודעה מוקדמת וטופס 161א
בעקרון, במקרה ומעסיק מבקש ממך שלא להגיע בזמן ההודעה המוקדמת, מועד סיום יחסי עבודה הוא אותו יום ללא ההודעה המוקדמת.
אתה יכול לא למלא את 161 אולם הוא בעיקר נועד כדי שאתה תקבל את הדברים.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
ימי חופשה החופפים לימי הודעה מוקדמת
אין שייכות בין הדברים ואתה יכול לחפוף את הדברים, או במילים אחרות, מה שהמעסיק אמר איננו נכון.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
"משרדנו שם לו למטרה להעניק לכל אחד מלקוחותיו שירות נאות, יחס אישי, ואת מלוא תשומת הלב הראויה..."
"לוחמת על זכויות לקוחותיי ללא פשרות, כאשר לנגד עיני כל העת טובתם האישית בלבד..."
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
