מאמר להדפסה

סירב לשלם את הכתובה לגרושתו בגלל ששוחחה עם אחרים בפייסבוק

גבר חרדי ביקש מבית הדין הרבני שיפטור אותו מתשלום דמי הכתובה לאשתו לאחר הגט, מאחר שהיא יצרה קשר עם גברים אחרים בפייסבוק

הרשתות החברתיות, וה"צרות" שהן מביאות אתן, מחלחלות לאחרונה גם למגזר החרדי. וואלה! מדווח כי גבר חרדי ביקש, לאחר גירושיו, לפטור אותו מתשלום הכתובה לאשתו מכיוון שהיא "משחקת עם בחורים בפייסבוק" ונמנעת מלקיים אתו יחסי מין. מה אמור לעשות עו"ד גירושין מול טענה כזו, או במקרה הזה, בית הדין הרבני?

תחילת הפרשה לפני כארבעה חודשים, אז התגרשו בני הזוג בהסכמה, וסיכמו שאת הנושאים הכספיים ביניהם יבררו אחרי הגט. בהמשך, הסתייעה האשה בבית הדין הרבני על מנת לתבוע מבעלה לשעבר את סכום הכתובה – 55,555 שקלים בסך הכל. אולם, הבעל טען שאשתו אינו זכאית לדמי הכתובה, מהסיבות שפורטו לעיל, וביקש מחברי בית הדין הרבני האזורי בירושלים לפטור אותו מהתשלום.

על מנת לתמוך את דבריו בראיות, הביא הבעל תמלילים של שיחות מפייסבוק ומתוכנת מסרים מיידים, שהראו כביכול שהאשה יצרה קשר עם שני גברים. כמו כן, פרקליטו הביא תקדימים משפטיים ומקורות הלכתיים המראים שבנסיבות שצוינו, הגבר אינו חייב לשלם לאשתו את דמי הכתובה.

בית הדין הרבני: האשה עשתה בפייסבוק חיפוש בלבד – התשלום מגיע לה

האשה אישרה שהשתמשה בפייסבוק, אך לדבריה, היא רק ערכה שם חיפוש כדי לעורר את קנאתו של בעלה כדי שישוב לחזר אחריה. כמו כן, היא הכחישה את הטענות כאילו נמנעה מקיום יחסי מין עם בעלה, והביאה את הבלנית במקווה השכונתי בו היא טובלת על מנת שתעיד כי טבלה בו באופן סדיר.

אחרי דיון ארוך בנושא, חברי בית הדין הרבני הגיעו למסקנה כי מאחר שהאשה לא קיבלה מענה מאותם הגברים בפייסבוק, הרי זה מחזק את טענתה שעשתה בו שימוש לחיפוש בלבד; ובעוד שזה לא ראוי לפי כללי הצניעות, אין בכך מעשה כיעור. בנוסף, כדי להגיע להחלטה סופית, בית הדין השתמש בעדותו של עד שהביא הבעל, שאמר שהיתה בין השניים אהבה גדולה, וכי האשה רצתה בשלום בית. לאור דברים אלה, הוחלט כי הבעל ישלם לאשתו את 55,555 השקלים של הכתובה ושני הצדדים יסכמו ביניהם את פריסת התשלומים, ואם יתקשו בכך, ייעזרו בבית הדין.