מאמר להדפסה

תביעה ייצוגית של ישראלי נגד אתר "אשלי מדיסון"

בעקבות הפריצה לאתר הבגידות "אשלי מדיסון", הוגשה בישראל תביעה ייצוגית נגד החברות המפעילות את האתר בטענה שהפרו את הזכות לפרטיות של משתמשי האתר וכך גרמו להם לנזק.

ההדים של הפריצה לאתר הבגידות "אשלי מדיסון", שהתרחשה בחודש יולי השנה, מסרבים לגווע: השבוע דווח בגלובס שהוגשה בישראל תביעה ייצוגית בהיקף של 2.5 מיליון ש"ח נגד החברות שמפעילות את האתר, בטענה שהפרו את הזכות לפרטיות של משתמשי האתר וכך גרמו להם לנזק.

בעקבות הפריצה לאתר "אשלי מדיסון" לפני כחודש וחצי, פרטים של משתמשי האתר דלפו לרשת, וזמן קצר לאחר הפריצה אף פורסם כי הוקם אתר מיוחד באמצעותו ניתן לגשת למאגר המידע שהודלף כדי לראות אם בן או בת הזוג היו חברים באתר. הפרטים אותם נדרשו המשתמשים באתר למסור בעת ההרשמה כללו את המדינה שלהם, המיקוד, תאריך הלידה, גובה, משקל, כתובת דוא"ל, סוג הקשר בו הם מעוניינים, רשימת רצונותיהם המיניים, מבנה גופם, ועוד. כעת, החשש הגדול הוא מחשיפת פרטים אלה לציבור.

התובע: מנסה להגן על מידע רגיש                            

"אשלי מדיסון" הוקם ב-2001 וכיום פעיל ב-46 מדינות, כולל ישראל, בה התחיל לפעול במאי 2014. ממשק האתר בגרסה הישראלית מתורגם לעברית כמו גם המסמכים שבו. לאחר השקת האתר בישראל, התראיין מייסדו היהודי-קנדי, לנואל בידרמן, ואמר שתוך 30 יום מעלייתו לאוויר נכנסו אליו 300 אלף ישראלים.

הישראלי שתובע את אשלי מדיסון בתביעה ייצוגית הוא גבר נשוי שהחל להשתמש באתר באוגוסט 2014. כחלק מהליך ההרשמה, הוא סיפק את פרטיו האישיים לחברות המפעילות את האתר, פרטים שלדבריו דלפו לאינטרנט בעקבות הפריצה. התובע מבתביעתו. על פי התובע, המידע  שנאסף באתר לא נשמר באופן מוצפן, ובנוסף, לאחר שההאקרים איימו על האתר כי אם לא ייסגר המידע יופץ, בעלי האתר לא סגרו אותו ולכן החומר הודלף. בבתביעה, התובע מביע את דעתו כי "המשתמשים לא היו מסכימים כלל לעשות שימוש בשירותי האתר לולא סברו כי פרטיותם תישמר בסוד כמוס" .

בתביעה נאמר עוד כי נזקים נוספים שנגרמו שבעקבות דליפת המידע מהאתר היו מעשי סחיטה, התאבדויות ועוד. התובע מבקש את בית המשפט לחייב את הנתבעות (החברות המפעילות את האתר) לפצות את חברי הקבוצה ב-500 ש"ח כל אחד, בגין הפגיעה בפרטיותם.