סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על דיני ביטוח(178)

שאל בפורום דיני ביטוח

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום דיני ביטוח

עו"ד רפאל אלמוג
איזור: תל אביב
פקס: 03-6916635
טלפון: הצג טלפון

"בכל יום ביומו, אני נלחם את מלחמתו של האזרח הפשוט כנגד תאגידי הביטוח והגופים הרפואיים הגדולים. המפתח להצלחה שלי - מאבק עיקש ללא פשרות, יושרה והגינות..."

10/01/2020 10:16 מאשה ליפשיץ חידוש אוטומטי של פוליסה לביטוח מבנה משועבד למשכנתא חידוש אוטומטי של פוליסה לביטוח מבנה משועבד למשכנתא
האם זה חוקי לחייב אוטומטית ביטוח מבנה משועבד למשכנתא בלא לקבל את הסכמת הלקוח?

מאשה שלום,

כמובן שאין זה חוקי לחייב את הלקוח בתשלום פרמיות חודשיות מבלי לקבל את הסכמתו לכך. יחד עם זאת, קשה להאמין שחברת ביטוח תגבה תשלום מאדם אשר לא התקשר עימה מעולם בחוזה ביטוח.
מכל מקום, מומלץ להיוועץ בעו"ד העוסק בתחום.

בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד

16/01/2020 07:42 אליהו תביעה חבות מעבידים תביעה חבות מעבידים
האם אני יכול לתבוע את חברת הביטוח של המעביד בגין תאונת עבודה שביטוח לאומי הכיר בתאונה . והאם זה אפשרי גם לאחר המעביד מוכר את העסק

אליהו שלום,

ניתן לתבוע את המעביד בתביעת נזיקין, ובלבד שתאונת העבודה נגרמה כתוצאה מאשמתו, רשלנותו או הפרת חובה חקוקה מצידו.
אין מניעה להגיש את התביעה גם לאחר סגירת העסק.

בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד

19/12/2019 13:34 יעל ביטוח אינסטלציה בדירה חדש, האם לעשות ביטוח אינסטלציה בדירה חדש, האם לעשות"
שלום, האם יש טעם לעשות ביטוח אינסטלציה כחלק מביטוח מבנה של דירה חדשה שרק התקבלה מהקבלן ונמצאת תחת "שנת בדק"??? אשמח לתשובה, יעל

27/11/2019 06:38 רותי ביטוח נסיעה לחול שאלה בנושא מטען ביטוח נסיעה לחול שאלה בנושא מטען
רכשנו ביטוח נסיעה לחול כולל ביטוח מטען של חברת כלל למבוטחי מכביץ במהלך עצירת בינים בדרכנו ליעד אבדה לנו מזוודת טרולי (כבודת יד) ובה חפצים אישיים. לאחר שהגענו ליעד הסופי פניתי למחלקת אבדות של שדה התעופה בו אבד המטען והוא אותר. מכיוון שהטיסה שלנו בחזור היתה דרך יעד אחר לא יכולנו לאסוף את המטען בעצמנו ולכן ביקשנו שישלחו אותו לארץ.
את הקבלות עבור השילוח הצגתי לחברת הביטוח היות וזו העלות שלי לקניית המטען. חברת הביטוח דחתה את התביעה בטענה שהמטען לא אבד.
האם אני יכולה לערער? עשיתי מאמצים לאתר את המטען ובסוף אני לא מקבלת כל פיצוי?

רותי שלום,
עלי לעיין בתנאי הפוליסה ולבחון את הגדרת "מקרה הביטוח" המזכה בפיצוי.
על פניו, נראה כי ככל והמטען לא אבד, אין חברת הביטוח חייבת לשלם את התגמולים בין כך. אולם, כאמור, הדבר תלוי בתנאי הפוליסה והגדרותיה.
מכל מקום, מומלץ להיוועץ בעו"ד העוסק בתחום.

בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד

24/11/2019 15:36 מקסים תביעות ביטוח רכב תביעות ביטוח רכב
חברת ביטוח רכב מסרבת לשלם פיצויים בעקבות התאונה בטענה כזו או אחרת.
שאלה 1 - באיזה תחום יש לחפש עו"ד: ביטוח או תעבורה?
שאלה 2 - האם אפשר לקבל שמות עורכי דין מומלצים בצפון או במרכז.
תודה

מקסים שלום,
כאשר חברת ביטוח מסרבת לשלם תמלוגי ביטוח, יש להיוועץ בעו"ד העוסק בדיני ביטוח.
פורום זה אינו עוסק בהמלצות על עו"ד.
בהצלחה!

בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד

21/11/2019 13:40 יעלה פיצוי עבור ימי אשפוז בפוליסת בריאות פיצוי עבור ימי אשפוז בפוליסת בריאות
מבוטח בפוליסת בריאות בן 84,נותח עקב שבר בירך בבית חולים בלינסון והועבר למחרת הניתוח להמשך אשפוז ושיקום בבית רבקה שם שהה חודשיים.אלמלא הועבר המבוטח לבית רבקה מין הסתם היה ממשיך להיות מאושפז בבלינסון עוד שבועות רבים.חב' הביטוח דחתה את התביעה לפיצוי בגין ימי אשפוז בטענה שבית חולים שיקומי לא נכלל בהגדרה ביח ציבורי שבפוליסה בלי הפוליסה צימצמה אפשרות זאת מראש.האם העברה לבית רבקה יום למחרת ניתוח ירך לבן 84 אינה המשך אשפוז בבית חולים ציבורי לכל דבר וענין? האם חב' ביטוח יכולה להתחמק מתשלום ללא החרגה מפורשת של בית חולים שיקומי בפוליסה?

יעלה שלום,
באשר לשאלת האשפוז, הרי מדובר בשאלה רפואית שאין באפשרותי להתייחס אליה.
באשר לדחייה של חברת הביטוח, יש לעיין בתנאי הפוליסה ולבחון את החריגים הנוגעים לעניין זה. ככלל, כאשר חברת ביטוח מעוניינת להחריג מהפוליסה עניין מסוים, אזי היא עושה זאת באופן מפורש. כשלא כך הדבר וניתן לפרש את העניין במספר דרכים, חשוב לדעת כי קיימים כללי פרשנות ייחודיים בתחום דיני הביטוח, לרבות כללי פרשנות לטובת המבוטח וכנגד מנסח הפוליסה.
מומלץ להיוועץ בעו"ד העוסק בתחום.

בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד

10/11/2019 15:49 ישי ביטוח סיעודי במסגרת קופות החולים / זכאות אוטיזם ביטוח סיעודי במסגרת קופות החולים / זכאות אוטיזם
תודה מראש

בגיל 3.5 הוכר המבוטח כאוטיסט, אולם כבר בגיל שנתיים היו לו עיכובים בהתפתחות אך חשבו ההורים שזה יחלוף שלא מדובר בבעיה כלשהי מלבד עיכוב בהתפתחות.
כעת בחודשים האחרונים הוגשה דרישה לחב' הביטוח ונדחה המבוטח מאחר שהפוליסה אינה מכסה "מקרה שאירוע הביטוח אירע לראשונה ב- 36 החודשים הראשונים לחייו של המבוטח".
כמובן שבהוראות המעבר האחרונות (2019) הפוליסה "שולחת" את המבוטחים שהאירוע נוצר ב- 3 השנים הראשונות לחייהם לפוליסה שחלה בעת שגילו את האוטיזם (בענייננו) כך למיטב הבנתי.
השאלות, ותודה מראש:
1. האם יש שינוי במסגרת הפוליסות שדרך קופות החולים שאינם רשאים לשלוח את המבוטח לפוליסות קודמות שהן מחריגות מצב של אירוע ב- 36 חודשים הראשונות?
2. מה ההבדל בין פגם מולד ל- 36 חודשים הראשונים? אוטיזם מתאים לשניהם.
3. האם עצם העובדה שהמבוטח נולד בשנת 2015, ובשנת 2017 היה חשש עיכוב בהתפתחות שהצריך את ההורים לגשת לאבחון, אולם האבחון של האוטיזם היה בשנת 2018-2019, אז במצב זה איזו פוליסה תחול 2015, 2017, 2018 או 2019.
האם יש פסיקה בעניין, אולי פסק דין שהינו אבן דרך בעניין? אודה
בתודה מראש

ישי שלום,
האחריות רובצת לפתחה של המבטחת אשר ביטחה את המבוטח עת שאירע "מקרה הביטוח", אף אם הביטוח הקולקטיבי לחברי קופת החולים עבר למבטחת אחרת. הוראות הפיקוח על שירותים פיננסיים (ביטוח) (ביטוח סיעודי לחברי קופת חולים) קובעות כי מקרה ביטוח שאירע לראשונה ב-36 החודשים הראשונים לחייו של מבוטח אינו מכוסה במסגרת פוליסות הסיעוד לחברי קופות החולים. לכן, הבחינה המהותית ביותר במקרה זה נוגעת לעת התרחשות "מקרה הביטוח" כהגדרתו בפוליסה, כך שהפוליסה הרלבנטית תהא זו שבמסגרתה אירע "מקרה הביטוח" כאמור לעיל.
מפנייתך אני מבין כי מקרה הביטוח לא אירע ב 36 החודשים, אך המקור לכך הינו במסגרת תקופת זמן זו. לכן, הטענה הינה לכל היותר מצד חברת הביטוח הינה לכל היותר ל"מקרה ביטוח שנתבטל" (סעיף 16 לחוק חוזה הביטוח), וכמובן יש מקום לטענות נגדיות בעניין זה.
בהצלחה!

בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד

04/11/2019 10:26 אילנה תביעת נזיקין תביעת נזיקין
שלום, אני בעלת דירה בבניין ישן, קומת קרקע. מעלי יש עוד שתי קומות ופעמיים קרסה לי תקרה בחדר ילדים ומקלחת. השמאי שבא דרך הביטוח טוען שזה רטיבות מדירת השכן מלמעלה והשכן לא מוכן לקחת אחריות על הנזק ולבדוק לעומק את הבעיה. מה אלי לעשות על מנת שיקח אחריות ויפתור את הבעיה בדירתו ובדירתי אחת לתמיד? בעקבות הסיפור הנ"ל הביטוח שלי מערים קשיים בהשתתפות בעלות התיקון. מי פה צריך לקחת אחריות ומה עלי לעשות נדון?

אילנה שלום,

מי שנושא באחריות הוא המזיק בלבד, וכפי שמצוין בפנייתך, ייתכן ומדובר בבעל הדירה שמעליך. ככל והמזיק אינו מוכן לקחת אחריות על הנזקים שנגרמו לך, באפשרותך להגיש נגדו תביעה בבית המשפט המתאים.
ככל ומדובר באי לקיחת כיסוי ואחריות בפוליסה שברשותך, יש לעמוד על קבלת מכתב דחיה מסודר, על מנת להבין מה הנימוק לדחייה (סביר להניח כי הטענה הינה שמקור הנזק אינו בדירה).
בהצלחה!

בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד

05/10/2019 19:19 ניצן מיני מרכזי בביטוח דירה מיני מרכזי בביטוח דירה
שלום,

היה לנו מזגן מיני מרכזי שעבד על מים שנכנסו אליו מהקו הראשי בבית.לפני כחודש התבקע הצינור שבתוכו ומים החלו לרדת דרך הספוט שבתקרת הגבס לריצפה.רק לאחר שהחלפנו את המזגן ואת תקרת הגבס הבנו שניתן אולי לתבוע את חברת הביטוח כחלק מביטוח המבנה.
האם נכון הדבר?האם התבקעות הצינור במזגן נחשבת כמקרה ביטוח?אם כן - איזה פיצוי אנו אמורים לקבל אם בכלל - העלות המלאה (המזגן עצמו, פירוק והרכבת המזגן, התקנת תקרת גבס חדשה) או פיצוי חלקי?
תודה.

ניצן שלום,
ייתכן וניתן לתבוע את חברת הביטוח על הנזקים שנגרמו למבנה. יחד עם זאת, נהוג להגיש תביעה כגון דא עם קרות האירוע, על מנת לאפשר לשמאי מטעם חברת הביטוח להעריך את הנזק, שכן אחרת יהא קושי להעריך את גובה הנזקים. יש לעיין בתנאי הפוליסה ולבחון האם אכן מדובר ב"מקרה ביטוח" המזכה בפיצוי, חלקי או מלא.
בהצלחה!

בברכה,
רפאל אלמוג

30/09/2019 09:56 עדי ביטוח סיעודי - כפל עם הקופ ביטוח סיעודי - כפל עם הקופ"ח?
רציתי לדעת אם אני צריך לקחת רכיב של ביטוח סיעודי כחלק מביטוח בריאות פרטי שאני עושה, בזמן שאני יודע שיש לי ביטוח סיעודי כחלק מהביטוח שלי בקופת חולים. זה אותו ביטוח בעצם או שיש הבדל? בפרטי מקבלים יותר מבקופ"ח? ואם באמת יש לי את שני הביטוחים, אז איך זה עובד במקרה של תביעה? אני יכול לקבל משניהם החזרים או רק מאחד? ומה זה אומר המשפט הזה "מבוטח אשר אינו יכול לבצע שלוש מתוך שש הפעולות שפורטו לעיל זכאי לתגמולי הסיעוד" שקראתי באתר של חברת ביטוח אחת (זה הקישור )? איפה אני מוצא את הפירוט הזה? והוא יכול להשתנות בעתיד? זה קשור למה שקובעים בביטוח לאומי?

עדי שלום,

השיקול האם לרכוש כיסוי ביטוח סיעודי נוסף הוא באחריותך בלבד. אין בהכרח כפל ביטוח, בייחוד שעה שהביטוחים הקולקטיביים בקופות החולים הינם גם בערכי פיצוי וגם בערכי שיפוי (תלוי מיקום המבוטח הסיעודי). יחד עם זאת, מומלץ לבחון את תנאי הפוליסה הפרטית.
הגדרה של אדם כסיעודי נקבעת על בסיס יכולתו לבצע את פעולות היומיום, בשפה המקצועית – פעולות ה - ADL (רחצה, אכילה, ניידות, הלבשה, מעברים ושליטה על סוגרים). ניתן למצוא את הפוליסות באתר האינטרנט של חברת הביטוח. כל פוליסה יכולה לקבוע את מצבו הסיעודי של האדם בהתאם למספר הפעולות שהוא מסוגל לבצע (לרוב, 3 מתוך 6 פעולות כפי שציינת), כמו גם את סכום הפיצוי החודשי.
במקרה בו אדם הופך לסיעודי, ניתן להגיש תביעת סיעוד נגד שתי חברות הביטוח במקביל ולקבל מהן פיצוי בהתאם.
אציין כי אין קשר בין קביעות המוסד לביטוח הלאומי לבין תביעות סיעוד כאלה ואחרות מול חברות הביטוח.

בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד

עורכי דין מובילים בפורום דיני ביטוח

הדס מושקוביץ
עו"ד הדס מושקוביץ

בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים